A negyedik fordulóval folytatódnak az alapszakasz küzdelmei a női NB I-ben. Ha az Újbuda – Miskolc rangadó vendégsikert hoz, és a Kaposvár érvényesíti a papírformát Egerben, tabellaszakadás történik, és a feljutásra előzetesen is a legesélyesebbnek tartott két együttes némileg meglép üldözőitől.

PALOTA-BÖLLHOFF – KALOCSAI SE
(október 16. szombat, 11 óra)
Ahogyan várni lehetett, a Palota bizony alaposan megérezte elsőszámú ütőjátékosa, Oláh Vivien távozását. A csinos, szőke röplabdázó a Vasashoz igazolt, és immár az Extraliga élmezőnyében kamatoztatja tudását és tehetségét, illetve folytatja fejlődését. Igen ám, de úgy tűnik, korábbi együttesénél nehéz őt pótolni. A törzsgárdista Chován Ágnes lépett elő főszereplővé ezen a téren, de ő egy kellemetlen szájsebészeti műtét, illetve az ebből következő edzéskihagyások miatt még nem teljes értékű. Mint tudjuk, a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de nincs mese, a rákospalotaiaknak a három idegenbeli vereség (Veszprém, Újbuda, Szolnok), illetve az Eger legyőzése után mindenképpen nyerniük kell, ha el akarják kezdeni a fölfelé kapaszkodást a tabellán. Az élő legenda, Szalayné Sebők Éva edző immár újra ott van a csapat mellett, így a lelkesedéséről, küzdeni tudásáról közismert fővárosi együttesnek otthon mindenképpen győznie kell a Kalocsa ellen.
A Kalocsa ugyanúgy egy győzelemmel és három vereséggel áll a táblázaton, mint aktuális ellenfele, ráadásul ugyanúgy az Egert győzte le, mint a Palota. A Veszprém, a Kaposvár és az Újbuda ellen vesztettek a kalocsaiak, de két dunántúli riválisukkal szemben egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, ezeken a találkozókon szettet is nyertek. Csintalan Réka és Vörös Viktória támadásait egyetlen csapat sem veheti félvállról, az együttesben jól kiegészítik egymást a tapasztalt játékosok és a fiatalok. A visszatérőknek még bele kell lendülniük a játékba, az ifjaknak pedig rutint kell szerezniük, ugyanakkor nem zárható ki, hogy ismét becsúszik egy meglepetés-győzelem, akárcsak Egerben...

Tippünk: 3:1

ÚJBUDA TC – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI
(október 16. szombat, 12 óra 30 perc)
Kétségtelenül a forduló rangadója a mindössze egy vereséggel rendelkező fővárosiak, és a veretlen miskolciak között. Az új edző, Dobos János irányításával stílusos, mindenkire veszélyes, masszív csapat formálódik Csepelen, amely egyetlen vereségét is úgy szenvedte el, hogy már 2:0-ra vezetett Szolnokon, de a hazaiak végül óriási csatában fordítani tudtak. Úgy tűnik, idén a legjobb négy közé kerülnek az NB I-ben, egyáltalán nem lehetetlen, hogy pont ők fosztják meg veretlenségüktől a borsodiakat.
A Miskolc nem szeretne sok időt tölteni a tulajdonképpeni második vonalban, gyorsan vissza akar jutni az Extraligába, ez látszik az együttes felkészülésén, játékán, és az eredményeken is. A játékoskeret az utóbbi években rendszerint alaposan átalakult a nyári szünetben, idén azonban nem volt jelentős jövés-menés, ugyanakkor a Nyíregyházáról hazatérő Mosonyi Tekla egyértelműen erősítést jelent régi-új csapatának. Toma Sándor edző nagyszerű munkát végez, együttese eddig hozta a kötelezőket (Szolnok, Eger), és a rangadókat is (Kaposvár, Veszprém). Ezúttal is esélyesként lépnek pályára a borsodiak, de Csepelen nagyon nehéz dolguk lesz.

Tippünk: 1:3

AVE-AGRIA RC-EGER – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(október 16. szombat, 14 óra)
Amilyen jól kezdte a szezont egy évvel ezelőtt az Eger, olyan pocsékul rajtolt most. A hevesiek mindenkit ámulatba ejtettek tavaly, hiszen sokáig veretlenül meneteltek, remekül játszottak, sokáig a feljutásra is esélyesek voltak. Idén is meglepően szerepelnek, csak ellenkező, negatív előjellel, hiszen eddig mind a négy meccsüket elvesztették. Normális körülmények között a továbbra is kiváló erőkből álló egri csapat nem kapna ki az Újbudától és a Kalocsától, de talán a Palotától és a Miskolctól sem. Igen ám, de úgy hírlik, jelenleg elég nagy zűrzavar van a klubon belül! Már a helyi sajtóban is megjelent, hogy a játékosok egy része az edző, Juhászné Tóth Mária ellen dolgozik, ez pedig soha, sehol nem vezethet jóra. Ennek ékes példája az Eger mélyrepülése is. Kérdés, mit szól ehhez az anyagi feltételeket évről évre véres verejtékkel összekaparó ügyvezető, Gáspárdy György, aki tulajdonképpen egymaga tartja életben a szakosztályt. Egy ilyen válsághelyzetből morálisan és szakmailag is nehéz kilábalni, de eddig is a játékosok alakították így a dolgokat, most nekik kell jóvátenniük. Az már biztosnak látszik, hogy az Eger a jelenlegi szezonban nem kerül a legjobb négy közé, de a kiesés veszélyéről még nincs szó, ahhoz túlságosan korai szakaszánál jár még a bajnokság. Hogy a közeljövőben se legyen téma az NB II, az Egernek meg kell szakítania a rossz sorozatot, és el kell indulnia felfelé. Igen ám, de ehhez a jó formában lévő Kaposvárnak is lesz egy-két szava.
Sorozatos sérülések sújtják a kaposvári csapatot, amely megerősített játékoskerettel és új edzővel, Halász Mártával vágott neki az idénynek az Extraligába való visszajutás reményében. Szombathelyi Szandra és Rulek Réka még mindig nem léphet pályára, és Balajcza Barbarának is fáj a térde, Kondor Gabriella viszont már edz. A somogyiak így is alaposan megszorították idegenben a Miskolcot, otthon pedig legyőzték a másik nagy rivális Veszprémet, így továbbra is érdekeltek az osztályváltásért zajló harcban. Az eddig látottak alapján a fiatal, tehetséges kaposvári lányok nem olyan felelőtlenek, hogy egy esetleges egri vereséggel veszélybe sodorják céljaikat.

Tippünk: 1:3

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – SZOLNOKI RK-SI
(október 16. szombat, 16 óra)
A Palotát és a Kalocsát megverte a Veszprém, jól indult tehát a szezon a bakonyi városban, aztán jött két rangadó, és két vereség. Ráadásul a Miskolc és a Kaposvár elleni is úgy kapott ki 3:2-re a VESC, hogy reális győzelmi esélyt szalasztott el. Ez nyilvánvalóan nyomot hagyott a lányok érzékeny lelkében, pedig nincs idő a sebek nyalogatására és a múltban elkövetett hibákon való merengésre, mert a Szolnok nem viccel! Mindazonáltal hazai pályán mindenképpen a veszprémiek az esélyesek, főleg akkor, ha magabiztosan, tudatosan, pontosan, kevés hibával röplabdázva érvényre tudják juttatni a két együttes között kétségkívül meglévő tudáskülönbséget.
Az újonc Szolnok ugyanúgy két győzelemmel és két vereséggel áll jelenleg a tabellán, mint aktuális ellenfele, a Veszprém. A szolnokiak tehetséges, ügyes csapata feljutott az NB II-ből, majd leigazolta a nagy visszatérő Nyári Virágot, ezzel egyértelműen kinyilvánította, hogy nem akar kiesési gondokkal törődni a szezon során. Úgy néz ki, erre nem is lesz szükség, hiszen a Miskolc elleni vereséget követően nagy bravúrral (0:2-ről 3:2-re) nyert az együttes az Újbuda ellen. Ezzel lendületbe került a Szolnok, amely ugyan Kaposváron is kikapott, de a Palotát legyőzte, így stabil tagja a tabella középmezőnyének. A rutin, a tehetség és a fiatalos lendület megfelelő keveréke ez a csapat, amely ugyan ebben a szezonban még nem nyert szettet idegenben, de abban mindenki biztos lehet, hogy nem kikapni megy Veszprémbe!

Tippünk: 3:1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr982373394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása