Palotaforradalom a Városmajorban

 2012.09.30. 11:05

A Palota RSC 3:0-ra nyert a Budapest SE otthonában a női NB I alapszakaszának első fordulójában. A városmajori együttessel a közelmúltban két bajnoki aranyat, illetve egy-egy Magyar Kupát és juniorbajnokságot nyerő mester, Nyári Sándor visszatérése emlékezetesre sikeredett!

A Palota jelenlegi vezetőedzője most meccselt először vendégként egykori nagy sikerei színhelyén. Élénk érdeklődés kísérte a tavaszi bronzérmes, és az NB I-be „visszasorolt” Palota bajnoki nyitányát, bár ezzel a bravúros szervezésnek köszönhetően ezzel a meccsel egy időben játszott otthon a TF és az Újpest is. Tudnivaló, hogy a városmajoriak gyengültek, a rákospalotaiak pedig némileg erősödtek a szezonnyitóra. A felkészülési mérkőzéseken figyelemreméltóan teljesítő vendégek a Vasast és a Békéscsabát is alaposan megszorongatták (kétszer 2:3), míg a BSE kétszer is elég simán kikapott az óbudaiaktól (0:3, 1:3), csak a Budai XI SE ellen tudott győzni.

A rákospalotaiak messze felülmúlva a legoptimistább elvárásokat is, nagyon egységes, rendezett játékkal lepték meg a szebb napokat megélt BSE-t. Az első játszmában bátortalanul kezdtek a vendégek, jó nyitásokkal és rendezett sáncmunkával 8:2-re megugrott a hazai együttes. A Palota megmozdult, és egyre bátrabban játszva 16-nál utolérte ellenfelét. Az izgalmas végjátékban magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, és Papp Dóra, valamint Kovács Eszter kitűnő támadójátékával részsikert könyvelhetett el (23:25, 0:1).

A második játszma hasonlított az elsőre, a hazaiak a kulcsemberek, elsősorban Rácz Márta és Kriegel Orsolya szigorú támadójátékával 16:13-ig vezettek. Újra rendezte sorait a látogató, Szűcs Anita elegánsan irányított, s a csapatkapitány, Keppel Barbara remekül váltotta pontokra a pontos feladásokat. A vendégsánc is nagyon összeállt, s végül orrhosszal, de ismét célba ért a Palota (23:25, 0:2).

Úgy tűnt, a harmadik játékrészben fonalat fog a hazai csapat, Kriegel pengés nyitásai alaposan összezavarták a fáradni látszó Palotát. A második technikai időnél 16:10 állt az eredményjelzőn. A vendégek azonban harmadszor is felálltak, ehhez nagyon kellett a centerposzton debütáló Chován Ágnes parádés támadójátéka, valamint a vendégek roppant lelkiereje és fegyelmezett, okos játéka. A hajrá a Palota biztos sikerét hozta, amely csak azoknak lehet meglepetés, akik nem látták a mérkőzést.

A csere nélkül játszó hazaiak közül nagyon hiányzott a külföldön tartózkodó Nyári Virág, valamint Földesi Nóra, akinek az átigazolásával kapcsolatban egyelőre nem tudott dűlőre jutni a fővárosi klub a Veszprémi Egyetemi SC-vel.

NB I, nők, alapszakasz, 1. forduló

Budapest SE-FKF Zrt. — Palota RSC 0:3 (—23, —23, —19)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Szél, Csikós
BSE: Bleicher R., Rácz, Kiss V., Mester, Kriegel O., Nagy B. Edző: Ratimorszky Károly
Palota: Chován, Szűcs A., Papp D., Szikszai, Keppel, Kovács E. Csere: Soós I. (liberó), Péter K., Karácsonyi. Edző: Nyári Sándor

Jók: Rácz, Kriegel O., illetve Chován, Papp D., Kovács E., Keppel, Szűcs A.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ratimorszky Károly: — A Palota jól játszott, de mi sem teljesítettünk rosszul. Mindhárom szettben vezettünk négy-öt ponttal, a harmadikban például tizenhat-tízre vezettünk, onnan lett tizenhat-tizenkilenc az állás. A vereség ellenére nyugodt vagyok, mert látom, hogy napról napra javul a csapat az edzéseken. Reális eredmény született, a Palota jelenleg előrébb tart.

Nyári Sándor: — A Városmajorba, egykori sikereim színhelyére mindig emelkedett hangulatban érkezem. Hetek óta érezhető, hogy egyre inkább összeáll a csapat, és úgy hiszem, jó úton járunk. A BSE még alakulóban van, mi most jókor találkoztunk velük. Győzelmünk ezzel együtt nagyon értékes, lányaim hozzáállása példás volt.

További eredmények
Újpesti TE — Budai XI SE 3:0 (14, 19, 17)
Albrecht-Miskolci VSC-MISI — Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (14, 9, 12)
TFSE-KRA — KNRC-Kaposvári Egyetem 3:1 (20, 22, —26, 13)

Érdekesség, hogy az Újpest — Budai XI SE meccs után a juniormérkőzés elmaradt, mert a hírek szerint a vendégek mindössze négy leigazolt játékossal jelentek meg.

Korábbi eredmények
Ifjúsági válogatott — Budai XI SE 3:1 (18, —19, 20, 17)
Ifjúsági válogatott — Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (23, —16, —12, —22)
Ifjúsági válogatott — KNRC-Kaposvári Egyetem 0:3 (—23, —20, —21)

Címkék: budapest palota nyári röplabda nb1 bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr204811080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2012.10.01. 07:59:36

Nem nyerte meg a tetszésemet a tudosítás elején félreérthető " Nyári Sándor visszatérése" megfogalmazás.
Nem hinnénm, hogy őt a múltból kellene éltetni, és neki a múltból kellene élnie.
Habár a nyilatkozatában utal ezen BSE aranyidőszakra. Viszont, legalább szerényen megfogalmazza azt ő is, hogy még nagyon a bajnokság eleje van.
süti beállítások módosítása