Vereséggel rajtolt a Kaposvár

 2012.09.30. 15:11

Mindent megtett a sikerért, de végül meg kellett hajolnia az ellenfél nagyobb tudása előtt a Fino-Kaposvár férficsapatának a Közép-európai Liga alapszakaszának első fordulójában.

A somogyiak a szlovén ACH Volley Ljubljanát látták vendégül, és 3:0-s vereséget szenvedtek. Demeter György legénysége a második szettben állt a legközelebb a sikerhez.

Nem várt könnyű feladat a kaposváriakra a Közép-európai Liga alapszakaszának első fordulójában, hiszen a sorozat egyik nagy favoritja, a szlovén Ljubljana látogatott a Városi Sportcsarnokba. A Bajnokok Ligája egyik állandó szereplője bombaerős kerettel érkezett Somogyba: a kezdőcsapatban egy brazil, egy szerb, egy Egyesült Államokbeli és egy kanadai játékos is pályára lépett.

A kaposváriak vezetőedzője, Demeter György a találkozó előtt köszöntötte a Kaposvári Röplabda Akadémia legeredményesebb idei utánpótlásedzőit, Varga Pétert, Kovács Balázst és Ágfalvi Krisztinát. A mérkőzés első pontját Geiger András ütötte, a vendégek viszont rövid időn belül átvették a vezetést, és már nem is engedték ki azt a kezükből. Az első technikai szünetben 5:8, a másodikban 13:16 volt az állás, ezt követően azonban egymás után több támadást is elhibázott a formálódó kaposvári együttes, ami megpecsételte a fiúk sorsát. 14:23-ról már lehetetlen volt felállni: Kovács Zoltán ásznyitása után Petrovics blokkja pontot tett a küzdelem végére (17:25, 0:1).

A második szettre láthatóan megnyugodtak a kaposvári fiatalok, és ez az eredmény alakulásán is meglátszott. Ifj. Laszczik Iván foghatatlan szervája és Geiger kemény ütése vezette be a játszmát, és a folytatásban is nagyszerűen teljesített a házigazda. A Dunaújvárosból igazolt Dávid Csanád bátran bombázta az ellenfél térfelét és Gergye Roland sem kímélte a szlovéneket. A szett derekán felváltva estek a pontok, 21:21 után viszont lépéselőnybe került a Ljubljana. Ekkor még egy ravasz Geiger-ponttal egyenlített a Fino, egy rossz hazai nyitás és egy újabb pontos Petrovics-blokk viszont a vendégek javára döntötte el az élvezetes küzdelmet (23:25, 0:2).

A térfélcsere után négy gyors ponttal indított a vendégcsapat, így Demeter mester kénytelen volt időt kérni. A folytatásban többször is megközelítette ellenfelét a Fino, de többre már nem futotta a hazaiak erejéből. Petrovics sáncaival nem tudott mit kezdeni a magyar bajnok, és a támadásokba is egyre több hiba csúszott. A szett közepén már tetemes volt a két együttes közti különbség, így a Ljubljana végül kényelmesen könyvelhette el újabb sikerét. Klobucár ütése után 12:22 állt a táblán, majd faragott a hátrányból a Fino. Az utolsó labdamenet végére Sket tett pontot. Nem borult a papírforma Kaposváron, a végső győzelemre is esélyes Ljubljana 74 perc alatt 3:0-ra nyert (17:25).

Demeter György, a Kaposvár vezetőedzője: — Az első tétmérkőzésünk volt az új felállásban. Az első és a harmadik játszmában ugyan nagy volt a pontkülönbség a két csapat között, a mutatott játékkal mégis elégedett vagyok. Ha úgy dolgozunk tovább, mint az elmúlt időszakban, akkor a folytatásban esélyünk lehet arra, hogy mérkőzéseket nyerjünk a Közép-európai Ligában. Ebben a sorozatban minden összecsapás nehéz lesz.

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 1. forduló

Fino Kaposvár — ACH Volley Ljubljana (szlovén) 0:3 (—17, —23, —17)
Kaposvár, 400 néző. Játékvezetők: Dovicsovics, Bajcsi (szlovákok)
Kaposvár: ifj. Laszczik I. 2, Geiger 10, Juhász P. 2, Dávid Cs. 10, Gergye 12, Kovács I Z. 5. Csere: Dömötör (liberó), Magyar B. Vezetőedző: Demeter György
Ljubljana: Moreno 3, Petrovics 12, Sket 11, Klobucar 5, Rasics 3, Jablonsky 10. Csere: Lewis (libero), Vidics 2. Vezetőedző: Luka Skabe

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:6, 5:6, 5:8, 13:16, 13:18, 14:23. 2. játszma: 3:3, 7:7, 11:11, 17:17, 21:21, 21:23, 23:23. 3. játszma: 0:4, 4:8, 8:13, 8:17, 12:19, 12:22, 15:22

(forrás: kapos.hu)

Címkék: szlovén kaposvár ljubljana röplabda közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr684811476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása