A szerencse forgandó!

 2012.01.12. 19:25

A címben szereplő közmondás kiemelt fontossággal bír, péntek-tizenharmadikán! Márpedig az újév első duplafordulóját ezen a hétvégén rendezik, így az utolsó munkanap délutánján, az alapszakasz 17. fordulójában pályára lép az NB I összes női csapata! Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 17. forduló

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI — ÚJPESTI TE
(január 13. péntek, 17 óra)
Nagyon érdekes párharc, amelyet mi magunk is érdeklődéssel várunk! Mindkét csapat mellett és ellen is szólnak érvek az előzetes esélylatolgatás során. A borsodiak hazai pályán már a BSE és a Gödöllő ellen is szereztek bravúros pontot, pontokat, de ezen a héten meglehetősen foghíjas kerettel voltak kénytelenek edzeni. Az újpestiek kerete minőségben, tudásban, tapasztalatban jobb, mint a riválisé, de jóval idősebb is, és a Békéscsaba elleni ötjátszmás sikert követően már a Gödöllő elleni vesztes rangadón is a fáradtság jelei mutatkoztak a rutinos röplabdázókon. Ez a sorozatterhelés bizony nem nekik való! A fővárosiaknak egyetlen esélyük van, mégpedig egy sima, gyors 3:0-s győzelem, hiszen az idő múlásával várhatóan a fáradságuk is fokozódik majd!
A miskolci edző, Toma Sándor nyilatkozata ide kattintva olvasható!

Tippünk 3:2

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM — BUDAPEST SE-FKF ZRT.

(január 13. péntek, 17 óra)
A somogyiak az előzetes várakozásokhoz képest remekül szerepelnek a bajnokságban, legutóbb a Tatabánya otthonában nyertek simán, és jó eséllyel pályáznak a felsőházi rájátszásba jutásra. A bajnoki címvédő fővárosiak sokkhatással felérő hazai kupavereségen vannak túl a Békéscsaba ellen, ráadásul utazniuk kell péntek délután. A női lélek nehezebben heveri ki a megpróbáltatásokat, biztos, hogy a városmajoriaknak is okoz még álatlan éjszakákat a csabaiak ellen sima 2:0-ról elvesztett meccs, amelyben a bírók is ludasak. Akárhogy is legyen, ennek a párosításnak feltétlenül a vendégek az esélyesei. A BSE sanszát erősíti, hogy a csapat leigazolta a kaposvári nevelésű Dzunics Annát, s vele tovább nőtt a minőségi cserelehetőségek száma.

Tippünk 1:3



VESZPRÉMI EGYETEMI SC — TFSE-KRA
(január 13. péntek, 17 óra 30 perc)
Egymás után játssza középmezőny-rangadóit a Veszprém, de a bakonyiak nincsenek jó formában mostanság, hiszen a Miskolc, a Kaposvár, a Budai XI SE és a Szolnok is legyőzte őket. A VESC számára a TF elleni, hazai siker kötelező feladat lenne, de a fővárosiak magabiztosan szokták abszolválni a közvetlen riválisok elleni meccseket. Például Szolnokon is nyerni tudtak, ráadásul Szombathelyi Kitti és Lutter Eszter érkezésével tovább erősödtek!

Tippünk 2:3

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI — PALOTA RSC

(január 13. péntek, 18 óra)
Nyári Sándor éppen a szülővárosában, és korábbi nagy sikerei egyik színhelyén, Szolnokon mutatkozhatna be új csapata, a Palota kispadján. Ehelyett családi okok miatt nem tud elutazni a fővárosiakkal, akik továbbra is első győzelmükre várnak. A meccs előtti napon egy edzést már tartott Nyári mester, de 120 perc alatt ő sem képes csodát tenni. Összefogás és bizalom! Ez a két legfontosabb dolog, amelyek segítségével a Palota elkerülheti a kiesést. Ha a lányok bíznak magukban, egymásban és edzőjükben, végre valós tudásuknak megfelelően szerepelhetnek. Az egységes, és jóval esélyesebb Szolnok otthonában rendkívül értékes lenne a pontszerzés!

Tippünk 3:2

BUDAI XI SE — TATABÁNYAI VOLÁN SE

(január 13. péntek, 18 óra)
Menekül a kiesés réme elől a Budai XI SE, és az egyre javuló eredményeknek köszönhetően az sem kizárt, hogy az osztályozótornát is megússza az együttes. Ehhez persze kelleni fog majd egy-két bravúr, de elsősorban a kötelezőket kell hozni! Ilyen a Tatabánya elleni hazai meccs, amelyen csak a hárompontos siker adhat okot örömre a fővárosiak számára. És legyünk őszinték, erre jó esélyük van, ha a Veszprém és a Palota elleni játékukat ismételni tudják!

Tippünk 3:0

BÉKÉSCSABAI RSE — TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(január 13. péntek, 18 óra)
A forduló rangadója! A békéscsabaiak kétszer is bizonyították, hogy meglepően, és szokatlanul gyorsan képesek túllendülni a kudarcon! Bár drámai csatában kikaptak az Újpesttől, és két sima szett után a BSE otthonában is vesztésre álltak, kirúgták magukat, mint az angol szövet, és hatalmas bravúrral fordítani tudtak a kupameccsen. A Gödöllő is sikerélmény után van, hiszen az UTE otthonában nyert, de Békéscsabán valószínűleg még nehezebb dolga lesz.

Tippünk 3:1

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, 15. forduló

VASAS-ÓBUDA-HOFEKA — VK DOPRASTAV BRATISLAVA (szlovák)
(január 13. péntek, 18 óra 30 perc)
Pozsonyban csak 3:2-re kapott ki a Vasas (ötödik szett 15:13), de ne feledjük, hogy a másodikszámú szlovák együttes már számos remek eredményt ért el a ligában, idegenben is! Az előző év botladozásai után új fejezetet kezdet a magyar csapat, ehhez okvetlenül győzelemmel kellene nyitnia az évet. Jókay Zoltán edző a Tatabánya elleni kupameccs után nyilatkozott a Vasas SC honlapjának:
— Sajnos a balszerencse továbbra sem kerül el minket, hétfőn Dékány Bernadett szenvedett a talpán kisebb sérülést, így nem tudtam az általam ideálisnak vélt formációt játszatni. Az eredményt persze ez nem befolyásolta, de a gyakorlás részét igen. Mindenesetre úgy tűnik, hogy pénteken már számíthatok rá. Sokat és keményen dolgoztunk az elmúlt időszakban, és ez nemcsak a pályán töltött időben mutatkozott meg, hanem rengeteg beszélgetéssel is igyekeztem az előrelépés lehetőségét keresni. Kulcskérdés, hogy mentálisan fejlődjön a társaság, kíváncsian várom, hogy a pozsonyiak ellen mi köszön majd ebből vissza.

Tippünk 2:3

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr533540829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása