Erős lesz a mezőny

 2012.09.30. 15:05

Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI csapata tíz héttel ezelőtt kezdte az alapozást. A borsodiak végig hazai környezetben dolgoztak, a Városi Sportcsarnokban kondiztak, a Népkertben futottak, és Csokonai utcai teremben labdáztak.

— Tizenkilenc fős kerettel készültünk a rajtra — mesélte Toma Sándor vezetőedző. — A nagyokat a Miskolci Sportiskola tehetséges fiataljaival egészítettük ki. Zavartalanul dolgoztunk, sérüléssel egyedül Oláh Csilla bajlódik, ő térdszalag-szakadása miatt csak decemberben lesz hadra fogható. A rehabilitációt, az úszást és a futást rendszeresen csinálja, így a télre utoléri önmagát. Más hátráltató tényező szerencsére nem akadt.

A miskolci csapatból egyedül Leidgeb Noémi távozott, aki Békéscsabára igazolt, helyére a saját nevelésű fiatal, Sitkey Mariann került. Toma Sándor szerint a csapat az erőgyűjtés során folyamatosan vette fel a ritmust.

— Ütőposzton kellene erősítenünk, de ebből az idén már nem lesz semmi — folytatta a tréner. — Nevelőegyesületként nekünk a távozók helyére azokat kell beépítenünk, akikre a későbbiekben is számíthatunk. A bajnokságban a korábbi évekhez képest stabilabb center-feladó játékot várok a lányoktól. Ha ez jól megy majd, akkor megteremtjük a gyors játékot, amely az idei év legfontosabb célja.

Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI legutóbb a hatodik helyet szerezte meg, az előttük álló idényben előrébb akarnak lépni, be akarnak kerülni az első négy közé.

— A mezőny kiegyensúlyozott lesz, mi az Újpesttel, a Kaposvárral és a BSE-vel leszünk nagy csatában — szögezte le a szakvezető. — Aztán nem szabad megfeledkezniük a Vasasról sem, ők szintén a legjobb négybe pályáznak. Előre természetesen nem lehet megjósolni semmit, a hazai pályán aratott győzelmek döntőnek bizonyulhatnak.

A borsodiak a felkészülési időszakban négy tornán vettek részt: szerepeltek Békéscsabán, Gödöllőn és a Miskolcon rendezett Szlovák Aurél-emlékversenyen, ráadásként pedig a szlovákiai Rimaszombaton nemzetközi viadalon hangoltak a pontvadászatra.

(forrás: boon.hu)

Címkék: miskolc röplabda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr454811461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása