A tavasszal indult kezdeményezés, a Közép-magyarországi Regionális Bajnokságnak nevezett új versenysorozat kezdi elnyerni végső formáját. Mint arról már korábban is szóltak a hírek, több Pest megyei és fővárosi női csapat szándéka volt, hogy a körzetben induljon egy önálló bajnokság.

A nevezési határidő még nem járt le, de már 18 csapat részvételével biztosan lehet számolni három korosztályban. A szervezők bíznak abban, hogy lesz még néhány csapat, amely csatlakozik a sorozathoz.

A felkészülés jegyében Közgáz Kupa felkészülési tornát rendeztek szombaton a Kinizsi utcában. A rendező Közgáz SC-DSK két csapata mellett a Dunakanyar SE és a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium egy-egy csapata játszott helyenként színvonalas mérkőzéseket egymással. Persze, érezhető volt, hogy még idény elején járnak a csapatok. A szép megoldások mellett néha azért pontatlanságok is jellemezték a játékot. A budaörsiek emlegették is, hogy bizony még a héten is a kondicionális munka volt a domináns az edzéseken, ráadásul új csapattaktikát próbálnak ki, ami helyenként még akadozik egy kicsit.

A versenyen jelen volt Járfás László a Pest megyei Röplabda Szövetség főtitkára, aki nemrégen Cipruson járt a siketek világjátékán, a magyar siketválogatott edzőjeként. Büszkén mutatta a bulletint, amiben a csapat fényképe és adatlapja is benne volt. Persze, azért a fő beszédtéma az új bajnokság volt. Nagyon örült, hogy ilyen érdeklődés van több Pest megyei csapat részéről, és azt mondta, hogy nagyon bízik benne, hogy jól debütál majd a verseny.

A felkészülési tornát a Közgáz F-csapata nyerte veretlenül, második lett a Budaörs, harmadik a Közgáz serdülő, a negyedik helyen pedig a leányfalui Dunakanyar SE végzett. A csapatokat vezető szakemberek egyöntetű véleménye volt, hogy színvonalas lesz a Közép-magyarországi Regionális Bajnokság!

Címkék: közgáz röplabda regionális közép

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr794796967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása