A Pécsi TE-PEAC hazai pályán 3:0-ra nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi NB I alapszakaszának második fordulójában. A baranyaiak végig kiegyensúlyozottan játszottak, az ütőjátékosok között arányosan lettek elosztva a labdák, ők pedig a nem mindig rendezett sánccal szemben jó arányban oldották meg támadásaikat.

A nyitásfogadásuk is stabil volt a hazaiaknak, ami köztudottan magabiztossá tesz egy csapatot. Pluszt jelentett még a lelkes publikum, amely előtt több bravúros mezőnyvédekezést is bemutattak a pécsiek. A lebegtetett nyitások is bejöttek, ezekből nem tudott kombinációt támadni a Szolnok.

A vendégek önmagukhoz képest nem játszottak jól, sáncaik nem voltak tudatosak, nyitásfogadásuk helyenként pontatlan volt. Ennek egyik oka lehet, hogy pénteken ötjátszmás csatába bonyolódtak Budapesten, így talán nem voltak elég frissek, ez nem a fizikai állapotukon, inkább a koncentrációjukon látszott meg. Ugye-ugye, a közkedvelt duplaforduló!

Egyébként mivel a tudósítás szerint ezúttal pályára léphetett a szolnokiaknál Szalai Szabolcs, akit a MAFC otthonában letiltottak a játékvezetők, a fővárosi meccsnek várhatóan tényleg lesz utóélete!

NB I, férfiak, alapszakasz, 2. forduló

Pécsi TE-PEAC — Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (18, 21, 22)
Pécs, 150 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
Pécs: Demeter A., Gyöngyösi Z., dr. Horváth B., Kiss N., Kovács R., Szabó G. Csere: Kaszás Z. (liberó), Balla P. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán, edző: Szabó Tamás
Szolnok: Bodonyi Á., Kovács S., Rása A., Rása G., Szőllősi T., Tarjányi. Csere: Bene R. (liberó), Szalai Sz. Edző: Gulyás Ferenc

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gyöngyösi Zoltán: — Óriási öröm, hogy ilyen sokan kijöttek az első NB I-es mérkőzésünkre! Kiegyensúlyozottan játszottunk, ezt mind a csapatrészekre, mind a mérkőzés folyamatára értem. Örülünk, de nincs eufória, ez csak az első lépés volt egy nagyon nehéz úton, ami jól sikerült, de a fejleszteni valókra is rámutatott.
Gulyás Ferenc: — Motiválatlan játékkal nem lehet nyerni! Gratulálok a Pécsnek, rajtuk látszott, hogy milyen céllal léptek pályára. Ha így játszunk, akkor minden mérkőzés végkimenetele ez lesz.

Juniormérkőzés

Pécsi TE-PEAC — Szolnoki Főiskola 0:3 (—13, —9, —15)

Pécs: Balassa B., Balla R., Brúder, Hosszú, Pólics, Vincze A. Csere: Kulcsár M. (liberó), Horváth A., Kaizer, Ratting. Edző: Szabó Tamás, Gyöngyösi Zoltán
Szolnok: Gönczi, Kómár, Rása A., Tamasi Á., Tóth I., Varga Z. Csere: Bene R. (liberó), Illés G., Tóth G. Edző: Illyés Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szabó Tamás: — Néhány éve építgetjük tudatosan az utánpótlást. Nagy ugrás nekünk, hogy az NB I-ben szerepeltethetjük utánpótláscsapatainkat, de bizonyára nagyban hozzájárul majd a játékosaink fejlődéséhez.
Illyés Gábor: — Tavaly negyedikek voltunk, így győzelmi reményekkel jöttünk Pécsre. Örülök, hogy ezzel a mérkőzéssel hozzá tudtunk járulni az ifjúsági csapat felkészüléséhez.

(forrás: peacroplabdapecs.hu)

Címkék: pécs szolnok röplabda nb1 pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr204812787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása