Bravúros győzelmet aratott Veszprémben a kaposvári női csapat. Az élvonal alapszakaszának 14. fordulójában a somogyi lányok nagy csatában nyertek 3:2-re, így értékes bajnoki pontokkal gazdagodtak.

A Szolnok elleni 3:2-es vereség után a nagy rivális Veszprém otthonában szeretett volna javítani a kaposvári csapat. Az együttes nem kelhetett útra teljes kerettel, ugyanis betegsége miatt Harmath Zsófia és Sárközy Eszter sem tarthatott a többiekkel.

Remekül kezdett a Veszprém, pontos támadásokkal és jó nyitásfogadásokkal a szett elejétől kezdve vezetett, és be is gyűjtötte a részsikert (1:0). A második felvonásban a hazaiak nyitásai elbizonytalanodtak, amit a jól mezőnyöző Kaposvár kihasznált és egyenlített (1:1). Lendületben maradtak a vendégek, de így sem tudták lerázni a Veszprémet, és rendkívül szoros végjátékban dőlt el a szett sorsa (1:2). A vendégek igyekeztek rövidre zárni a mérkőzést és 18 pontig magabiztosan őrizték előnyüket, de még idejében ébresztőt fújt Katona Péter edző, és tanítványai előbb utolérték a somogyiakat, majd húsznál már a vezetést is megszerezték. Innen már megállíthatatlan volt a Veszprém (2:2).

Óriási csatát hoztak az utolsó percek: felváltva estek a pontok, és 8:7-es veszprémi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. Ezután a kaposváriak kerültek lépéselőnybe, 14:14-nél aztán egyenlített a házigazda. Az utolsó két pontot végül a somogyiak harcolták ki, így megszerezték a bravúros idegenbeli győzelmet, ami a nyolc közé jutás szempontjából igen fontos lehet. A kellemetlen játékstílust képviselő Kaposvár ellen nehezen találta a ritmust a Veszprém, de még így is kicsikarhatta volna a győzelmet. Érdekesség, hogy a Kaposvár először nyert 3:2-es mérkőzést ebben az évadban, illetve hogy a somogyiak otthonában annak idején a VESC győzött öt szettben.

A kaposvári lányok december 18-án, vasárnap 16 órakor a Palota RSC ellen játsszák idei utolsó bajnoki mérkőzésüket a Városi Sportcsarnokban, a győzelem reményében.

NB I, nők, alapszakasz, 14. forduló

Veszprémi Egyetemi SC ― BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 2:3 (20, ―20, ―22, 20, ―15)

Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Veszprém: Tobak, Környei, Telek, Szelle, Földesi, Jezerniczki. Csere: Pintér E. (liberó), Molnár B., Varga. Edző: Katona Péter
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Récsei, Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (liberó), Kulcsár P. Edző: Pálfy Marianna

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Katona Péter:
― Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Úgy gondolom azonban, ha továbbra is ilyen akarattal játsszunk, még sokra vihetjük.
Pálfy Marianna: ― Nagyon örülök ennek a sikernek, a lányok is eufórikus hangulatban voltak, többen sírtak is a lefújás után. Amikor igazán kellett, akkor nagyon odafigyeltünk a nyitásokra és a sáncmunkára, így igen értékes két ponttal gazdagodtunk.

(forrás: kapos.hu, Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság veszprém kaposvár röplabda nb1 bitt vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr493455438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása