A Dági KSE ezúttal sem hibázott hazai környezetben! A férfi NB I alapszakaszának 13. fordulójában az aktuális áldozat a liberójátékos nélkül pályára lépő Sümegi RE volt (3:0).

A Dág jól nyitott, de a sümegiek is komolyan vették mérkőzést, és a nyitásfogadásnál nagyon fölszívták magukat. Liberó nélkül utazott el a bakonyi együttes. A hazai pályán a legnagyobbakra is életveszélyes Dág az elején nem tudta leszakítani ellenfelét, 10:10-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Amíg a hazai ütők brillíroztak, addig a vendégek többször is hibáztak (15:10). Hiába kért időt Fehér Tibor edző (18:11), tanítványai egyre nagyobb hátrányba kerültek. A Sümeg nem tudott megújulni a szett végére sem, így sima lett az első játszma vége (1:0).

A folytatásban Soós András helyett Gőczi Roland kapott lehetőséget a vendégeknél, de hasonlóan alakult a játék menete. A Sümeg 11:8-ig tartotta a lépést, azonban a sáncjátékába és a támadásokba is sok hiba csúszott. A hazai blokkokkal szemben sokszor tehetetlennek bizonyult a bakonyi együttes, így a Dág be tudta fejezni a második játékrészt is (2:0).

A harmadik felvonásban cserékkel frissített Fehér Tibor, és — némi meglepetésre — három ponttal elhúzott a Sümeg, ám a kistelepülés csapata Jánossy Bálint nyitásainak köszönhetően 13:14-ről 21:14-re fordított, és ezzel elszálltak a vendégremények.

NB I, férfiak, alapszakasz, 13. forduló

Dági KSE — Sümegi RE 3:0 (16, 17, 16)

Dág, 150 néző. Játékvezetők: Horváth M., Prukner
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska I Z., Jánossy, Szauter. Csere: Zirigh (liberó). Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Sümeg: Soós, Kaposi, Puspán, Petre, Németh, Cziczó. Csere: Gőczi, Lakics, Bedőcs. Edző: Fehér Tibor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oszuska I Zoltán:
— Így kell legyőzni egy ilyen ellenfelet.
Fehér Tibor: — Sokkal pontosabb volt az alapjátékunk, mint korábban bármikor, viszont a sáncmunkánk és a támadás pontatlansága, gyengesége megpecsételte a sorsunkat.

(forrás: kemma.hu, Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 sümeg dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183440142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása