Az elmúlt hétvégén került sor a hagyományos Buzássy Béla-emlékversenyre Békéscsabán, amely története során idén már második alkalommal lett őszi időpontban megrendezve. A mini, gyermek és serdülő korcsoportban rendezett tornán összesen 17 csapat mérte össze tudását.

A verseny történetében ez a létszám sajnos a csekélyebbek közé tartozik, hiszen volt már olyan év is, amikor 44 csapat versenyzett a végső győzelemért. Szombaton a mini korcsoport versenyén a legfiatalabbak éneklésétől és szurkolásától hangos teremben színvonalas mérkőzéseket láthatott a kilátogató közönség. A serleg végül nagy csatában a Nyíregyházi Móricz DSK birtokába került, miután a döntőben szép játékkal múlta felül a Vasast. A bronzcsatában a Kecskeméti Sportiskola fiataljai a hazaiak ellen győzedelmeskedtek.

Mini korosztály, a végeredmény
1. Nyíregyháza Móricz 1
2. Vasas-Óbuda-Hofeka
3. Kecskeméti Sportiskola
4. Békéscsabai RSE 2
5. Nyíregyháza Móricz 2
6. Jászberényi RK
7. Békéscsabai RSE 2
8. Szegedi RSE
9. Nyíregyháza Móricz 3

Különdíjasok: Vígh Diána (KESI), Tóth Fruzsina (Móricz), Harmath Borbála (Vasas)

A gyermek és serdülő korosztály csapatai vasárnap gyűltek össze a Szent István Egyetem Sportcsarnokában. Még az avatatlan szemnek is feltűnhetett, hogy itt bizony olyan együttesek szerepeltek, amelyek saját korosztályukban az élvonalat képviselik, és minden bizonnyal az országos döntők várományosainak számítanak.

A gyermek kategóriában hatalmas csaták zajlottak, öröm volt látni a 13-14 éves lányok helyenként rendkívül érett, jó mezőnymunkával tarkított játékát, míg a serdülőknél a jóval magasabb színvonalon zajló csaták taktikai húzásai, a nagyszerű erőben lévő játékosok ütései, vagy egy-egy parkettát rengető blokk nyújtott felejthetetlen élményt. A gyermekeknél a házigazda Békéscsabai RSE egész nap végig nagyszerű játékot nyújtva, mindössze egy szettet veszítve tartotta otthon a serleget. A serdülőknél a meghívásos mezőnyben a három csapat kiváló játékot nyújtva körbeverte egymást, így a szett arány döntött a vasas javára.

Gyermek korosztály, a végeredmény

1. Békéscsabai RSE
2. Kecskeméti Sportiskola
3. Vasas-Óbuda-Hofeka
4. TFSE-KRA
5. Nyíregyháza Móricz

Különdíjasok: Bondor Blanka (KESI), Pomázi Rebeka (BRSE), Földi Vivien (Vasas)

Serdülő korosztály, a végeredmény
1. Vasas-Óbuda-Hofeka
2. Békéscsabai RSE
3. TFSE-KRA

Különdíjasok: Nagy Kitti (KRA), Bánlaki Emese (Vasas), Gerendeli Dóra (BRSE)

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda utánpótlás bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr533298430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása