Az Asystel Novara hazai pályán 3:1-re győzött a Norda Foppapedretti Bergamo ellen az olasz bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzésén, de a párharc összesítésében így is 2:1-es hátrányban van.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az első meccset hazai pályán 3:0-ra nyerte a Bergamo, amely a második találkozón is otthon játszhatott, és az eredmény nem változott (3:0). Az első szett ezúttal nagyon sima volt, a másodikban viszont szinte végig a Novara vezetett, a második technikainál öt, húsz pont fölött pedig két ponttal. 23:23-nál egyenlített a Bergamo, de játszmalabdája először a látogatónak volt. Fordított, és nagy csatában nyert a szenzációsan védekező hazai csapat (29:27), amely a harmadik etapban lemosta a pályáról ellenfelét. 19:3-nál úgy tűnt, a tíz pontot sem éri el a Novara, de ez a szégyen végül nem esett meg az együttessel (25:12). Horváth Dóra volt csapata legeredményesebbje és leghasznosabbja, 48 ütésből 14 pontot szerzett (29%), és volt egy blokkja is (15 pont, +5). A másik oldalon Serena Ortolani 19 ponttal (+14) zárt. 29 támadásból 14 pont (48%), két ásznyitás, három sánc. Statisztika itt!

A harmadik mérkőzésnek már Novara adott otthont (a két város egyébként kevesebb mint száz kilométerre van egymástól). Az első szettet szoros, nagy csatában nyerték a hazaiak, de a folytatás a Bergamo sima részsikerét hozta. Megtörte ellenfele lendületét a magyar játékos csapata, és 3:1-re megnyerte a találkozót, így még nem ért véget a párharc! Horváth Dóra statisztikai adatai egészen megdöbbentőek! 36 labdából 20 pont (56%), 64 százalékos (jó) nyitásfogadás, két blokk, két ász, összesen 24 pont (+12). Ezzel természetesen ő volt a mezőny legeredményesebb, leghasznosabb, illetve legértékesebb (MVP) tagja is! Statisztika itt! Képgaléria itt! Folytatás május 24-én, kedden, szintén Novarában.

A másik ágon a MC-Carnaghi Villa Cortese összesítésben 2:1-re vezet a Yamamay Busto Arsizio ellen.

Címkék: olasz olaszország röplabda bergamo novara horváth dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752924454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása