Kedden 17 órától a címvédő BSE otthonában kezdi a női Extraliga rájátszását az Albrecht-Miskolci VSC-MISI. A borsodiak újoncok, az NB I megnyerésével jutottak vissza egy év szünet után az élvonalba.

Amennyiben ez az összecsapás benne lenne a tippmix kínálatában, nem nyerne sokat az, aki a címvédő budapestiekre tenne. Toma Sándor edző hölgyei az utóbbi napokban sorra játszották a felkészülési mérkőzéseket, váltakozó eredménnyel. „Ezeknek a meccseknek az volt a célja, hogy a csapat hangolódjon rá a folytatásra – mondta a miskolciak edzője. – Az NB I alapszakaszában, aztán a középszakaszban is maximálisan megfeleltek az elvárásoknak a lányok, és azt egyértelműen le lehetett szűrni, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint egy évvel ezelőtt, gondolkodásban, fejben stabilizálódtunk. Az előkészületi összecsapásokon, amiken élvonalbeli ellenfeleink voltak, viszont érezték, hogy ez már egy másik szint, és az a játék, ami korábban megfelelt, és győzelmeket eredményezett, az itt alap, a minimum.”

A tréner tudja, hogy csapatán nincs teljesítménykényszer. „Tudjuk, hogy mi a realitás, hogy milyen erőt képviselünk, és milyet képvisel az ellenfél – folytatta Toma Sándor. – Lelkük mélyén lehet, hogy tartanak a lányok a BSE-től, de szerintem nem kell félni. Azt szeretném, ha magunkhoz képest jó teljesítményt tudnánk nyújtani. Ami persze attól is függ majd, hogy játékban mennyit fognak engedni nekünk a fővárosiak. Sarkalatos dolog nálunk, hogy vannak egyetemistáink, akik iskolai elfoglaltságuk, órabeosztásuk miatt nem tudtak olyan ütemben edzésekre járni. Aki viszont jött, az tisztességgel elvégezte a munkát.”

A Miskolc edzője – mindent összevetve – tisztes helytállást vár tanítványaitól a BSE otthonában, és a miskolciak (nem is titkon) már készülnek a következő párharcra. De előreszaladni nem kell, merthogy kedd után lesz egy második mérkőzés is a BSE ellen, csütörtökön 18.30-tól a Csokonai úti csarnokban.

Az alapvető célkitűzést, az Extraligába való visszajutást már teljesítette az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női csapata. Ami ezután jön, az már csak hab lehet a tortán! Persze, hátra van még a rájátszás, ahol bármi megtörténhet, hiszen a miskolciak felszabadultan, teher nélkül léphetnek pályára papíron erősebb, és esélyesebb ellenfeleikkel szemben.

A Békéscsaba kétszer is megverte a Kaposvárt az osztályozón, ezzel eldőlt, hogy a viharsarkiak továbbra is a legmagasabb osztályban folytatják, s megőrizték hetedik helyüket. A párharc az NB I bajnokának, a Miskolcnak sem volt érdektelen, ugyanis a borsodiak kerültek az Extraliga nyolcadik helyére. Ennek következtében a bajnoki negyeddöntőben az első helyezett BSE vár az újoncra. A miskolciak igyekeztek alaposan ráhangolódni a BSE elleni találkozóra. Rimaszombaton előkészületi mérkőzésen nyertek 3:1-re, majd a gödöllői tornán az Újpestet (3:1) és a házigazdát is (3:1) legyőzték! Mindez azt jelenti, hogy alakul az MVSC formája.

„Nekünk az utóbbi napokban az volt a legfontosabb, hogy megfelelő erőt képviselő csapatokkal szemben mérhessük le, hol tartunk – mondta Toma Sándor. – Mindez remek felkészülési esélyt kínált a csapatnak, és a lányok éltek is vele. Tudjuk, hogy a BSE ellen sorra kerülő találkozók jóval nehezebbek lesznek, de korántsem feltartott kezekkel megyünk a pályára. Volt még egy erőfelmérőnk, szombaton Nyíregyházán játszottunk. Véleményem szerint az említett találkozókon megfelelően összerázódott a társaság, és a formába lendüléssel sem lehet gond.”

A szakvezető hozzátette, számukra a minimális cél a tisztes helytállás. Szeretnének játszmát rabolni, és amennyiben erre lehetőség adódik, akkor mérkőzést nyerni. Tudják, hogy ebben a mezőnyben jóval dinamikusabb a játék, mint az NB I-ben volt, de erre is igyekeztek felkészülni.

„Eldőlt, hogy maradunk a Csokonai utcai csarnokban – folytatta az edző. – Március 3-án, csütörtökön tehát fél héttől ott fogadjuk a BSE csapatát. Talán majd a következő idényben beköltözünk a Generali Arénába, most úgy ítéltük meg, hogy erre a rövid időre fölösleges. Amennyiben a következő párharcban az NRK-Nyíregyházával találkozunk, akkor esélyünk lehet arra, hogy a nyolcadik helynél előrébb végezzünk. A nyírségiek meggyengültek, sérültjeik is vannak, mások távoztak, szóval ők verhetők. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a jövő héten minden erőnkkel a BSE elleni párharcra kell koncentrálnunk!”

(forrás: Borsod Online, MiNap.hu)

Címkék: miskolc röplabda bse extraliga mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr632698663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása