Karácsony ünnepe miatt számos országban szünetel a röplabdabajnokság ebben az időszakban, de vannak olyan helyek is, ahol ennek ellenére rendeznek mérkőzéseket, méghozzá a magyar játékosok aktív közreműködésével! Csonka légiós-körképünkből ezúttal kihagytuk azokat a honfitársainkat, akik szünetet kaptak az év végén, velük legközelebb január elején találkozhatunk.

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): Győzelem hazai pályán a Maliye Milli Piyango ellen (3:0) a Török Kupa első fordulójában. A párharc nem oda-visszavágós, csak egymeccses, így az Arkas bejutott a legjobb nyolc közé. Statisztika itt! A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában szintén otthon játszottak az izmiriek, és ugyancsak 3:0-ra nyertek, ezúttal az ankarai Ziraat Bankasi ellen. Statisztika itt! Mészáros sérülés miatt egyik meccsen sem játszott, a vádlijában meghúzódott egy izom. Csapata a bajnoki tabella harmadik helyén áll, mindössze három ponttal lemaradva az éllovas IBB mögött.

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): Az Orosz Kupa négyes döntőjében szerepelt a fővárosi együttes, amely végül ezüstérmet nyert. A tornáról bővebben itt olvashat: elődöntő, döntő!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki alapszakasz 11. fordulójában sima 3:0-s vereség a klubvilágbajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Trentino otthonában. A magyar játékos a második és a harmadik játszmában is csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában nagy meglepetésre sima 3:0-s győzelem a Piacenza otthonában! Baróti nem játszott. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki szünetben Belgiumban járt a csapat, és edzőmérkőzésen 3:2-re győzött az élvonal negyedik helyén álló Group d’Arte Averbode otthonában.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A Török Kupában 3:2-es győzelem Ankarában, a Halkbank otthonában. A párharc nem oda-visszavágós, csak egymeccses, így az isztambuli együttes bejutott a legjobb nyolc közé. Statisztika itt! A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában 3:1-es siker otthon, a Gumushane Torul Genclik ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt! A meccs felvétele itt! A Fener a tabella ötödik helyén áll, kilenc ponttal lemaradva a listavezető IBB mögött.

NŐK

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 11. fordulójában 3:1-es győzelem otthon a Frigorcarni Soverato ellen. Ismét a magyar játékos volt a mezőny legeredményesebbje (25 pont, +18). Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 11. fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a Verona ellen. A magyar center végig a pályán volt, 12 pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában 3:1-es vereség a Spes Conegliano otthonában. A magyar játékos 13 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A Novara egy győzelemmel és négy vereséggel a tabella 11., utolsóelőtti helyén áll, de csak egy pont választja el a hatodik Bergamótól.

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német) és Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): Egymás ellen játszott a két magyar játékos csapata a bajnoki alapszakasz ötödik fordulójában. Az erfurtiak hazai pályán 3:0-ra nyertek, Kovács kezdő volt, háromszor volt eredményes, Bognár csereként játszott, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Az SWE a hatodik fordulóban 3:0-ra kikapott a Rote Raben Vilsbiburg otthonában. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz ötödik fordulójában 3:1-es győzelem otthon a Schweriner SC ellen. Képgaléria itt!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972542736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása