December 24-25-én rendezik a férfi Orosz Kupa négyes döntőjét! Veres Péter csapata, a Dinamo Moszkva az elődöntőben 3:0-ra nyert a Lokomotiv Belgorod ellen, így bejutott a fináléba, ahol a Lokomotiv Novoszibirszk lesz az ellenfele. A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A kezdetektől fogva jól működött a Dinamo blokkja, a fővárosiak már az első technikai szünet előtt három pontot szereztek kiváló sáncuknak köszönhetően (8:4). A Belgorod edzője már az első szett közepén cserékkel próbálkozott (11:6), de Roman Jakovlev gondoskodott róla, hogy a pályán ne változzon a helyzet, a Dinamo előnye tovább nőtt. A második technikai után esély kínálkozott a Lokomotiv előtt az egyenlítésre hiszen Dmitrij Muszerszkij ászt nyitott, a fővárosiak edzője, Jurij Cserednyik pedig időt kért (17:14). A szünet után Muszerszkij újra betalált, de a Dinamo gyorsan megrázta magát, és a brazil világbajnok Dante eredményességének köszönhetően megint ellépett riválisától (20:16). Dmitrij Scserbinyin blokkolta Muszerszkij próbálkozását, és bár a végén Makszim Zsigalov ászt nyitott (22:18), az első szettet végig vezetve, magabiztosan a moszkvai együttes nyerte (25:21, 1:0).

A második periódusban ismét pályára lépett Sztanyiszlav Dinejkin a Belgorodban Makszim Zsigalov helyén. Eleinte nem alakult ki jelentős különbség, sok volt az eredményes centertámadás. Jakovlev is betalált, Alekszej Kazakov pedig ászt nyitott (7:7). Igen ám, de ezután a Lokomotiv percei következtek. Dmitrij Scserbinyin ezúttal hiába próbálkozott blokkban, Ilinyik és Muszerszkij támadásban megállíthatatlan volt (12:7). Mint később kiderült, ez az előny is kevés volt a Belgorodnak, hiszen a Dinamo ötpontos hátrányban gyorsan magára talált, és magabiztos, pontos, erőteljes játékkal, taktikus röplabdával fordított. Hiába jöttek ismét a cserék a Lokomotiv oldalán, hiába nyitott ászt a végén Muszerszkij, a moszkvaiak nagyon simán növelték vezetésüket (25:17, 2:0).

A harmadik szett végig nagyon szoros volt. A játszma közepéig a Belgorod vezetett. Muszerszkij ismét blokkolt, Veres Péter ejtett (7:7). Az első technikai után is szigorúan tartotta előnyét a Lokomotiv (11:12), és a második kötelező pihenőnél már kettővel jobban állt (14:16). A fordulópont 15:17 után következett, amikor Scserbinyin számára kétszer is tökéletes helyzetet teremtett a feladó, Szergej Grankin (17:17). Jakovlev következett (18:17), aztán Veres a hármas blokk fölött bombázta be a labdát (19:17). Úgy tűnt, hogy az időkérés után magára talál a Lokomotiv, hiszen Dmitrij Ilinyik támadása után újra csak egy pont volt a csapat hátránya (21:20), de a Dinamo időkérése ugyanolyan hatékony volt. A visszatérés után Jakovlev és Dante magabiztos megoldásainak köszönhetően lezárta a meccset a moszkvai együttes, amely így bejutott az Orosz Kupa döntőjébe (25:21, 3:0).

Orosz Kupa, férfiak, négyes döntő

Elődöntő
Lokomotiv Novoszibirszk – Zenit Kazany 3:0 (25, 23, 16)
Dinamo Moszkva – Lokomotiv Belgorod 3:0 (21, 17, 21) 

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232538035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása