Légiós-körkép december 13.

 2010.12.13. 22:02

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A Challenge Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén 3:0-s győzelem a finn Raision Loimu otthonában. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:1-es siker hazai pályán a Galatasaray ellen. A magyar játékos végig a pályán volt, ő bizonyult a mezőny leghatékonyabb játékosának (+10), és a második legeredményesebbnek (15 pont) Statisztika itt! Képek itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A Bajnokok Ligája F-csoportjának harmadik fordulójában 3:0-s siker Mózer Zoltán csapata, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck otthonában. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának nyolcadik körében 3:0-s vereség hazai pályán a Zenit Kazany ellen. Veres nyitásfogadásban gyengén, támadásban jól teljesített, 11 ponttal zárt. Statisztika itt!
Az orosz csapat részt vesz a katari Dohában december 15. és 21. között rendezendő férfi klubvilágbajnokságon!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A Bajnokok Ligája D-csoportjnak harmadik fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a címvédő olasz Trentino ellen. Bővebben itt! Az alapszakasz tízedik fordulójában szuperrangadót rendeztek! Az azonos pontszámmal a tabella élén álló Zalau és a Constanta csapott össze Zilahon. A hazaiak 2:0-ra vezettek, végül mégis a tengerpartiak nyertek 3:2-re! Nagy Péter nem játszott. A táblázaton egy ponttal immár a Constanta vezet.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának tízedik fordulójában simán nyert 3:0-ra a nagybányai csapat a Steaua Bucuresti otthonában, ennek köszönhetően a tabellán feljött a negyedik helyre!

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A Challenge Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén 3:0-s vereség hazai pályán az orosz Gazprom-Jugra Szurgut ellen. Bővebben itt! Mivel Dávid túl későn igazolt Romániába, a szabályok szerint csak a bajnokság következő fázisában, márciustól játszhat. Az együttes az alapszakasz tízedik fordulójában 2:0-s hátrányt követően 3:2-re nyert a legnagyobb rivális Remat Zalau otthonában, s immár a tabella első helyén áll.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Challenge Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén 3:1-es vereség a francia Beauvais Oise otthonában. Bővebben itt! A Közép-európai Liga alapszakaszának 16. fordulójából előrehozott meccsen 3:0-s vereség a horvát OK Mladost Marina Kastela otthonában. A magyar center csak az első szettben lépett pályára csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Challenge Kupa harmadik fordulójának első meccsén 3:0-s siker a bosnyák OK Kakanj otthonában. A Közép-európai Liga alapszakaszában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Bajnokok Ligája F-csoportjának harmadik fordulójában 3:0-s vereség otthon, Veres Péter együttese, az orosz Dinamo Moszkva ellen. Bővebben itt! A Közép-európai Liga alapszakaszában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A Bajnokok Ligája E-csoportjának harmadik fordulójában 3:2-es vereség a francia Tours VB otthonában. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:1-es győzelem idegenben a Latina ellen. A magyar játékos nem lépett pályára. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz kilencedik fordulójában sima 3:0-s vereség a San Giustino otthonában. Baróti nem lépett pályára. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az elmúlt hétvégén szünet volt a bajnokságban.

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Hazai pályán 3:1-es siker a Northumbria ellen a bajnokságban. „Nehéz szülés volt, de csak meglett – írta a hunvolley.blog olvasói számára készült exkluzív beszámolójában Tóth Milán. – Az élről várhatjuk az újévet, ugyanis a listavezető Sheffield kikapott Offra Norbert csapatától, a London Poloniától idegenben. Kellemes karácsonyi ünnepeket, és magyar sikerekben gazdag, boldog újévet kíván kis közösségünk mindenkinek!”

Offra Norbert (London Polonia, angol): Őt eddig pusztán figyelmetlenségből kifelejtettük a légiós-körképből, elnézést kérünk! A 18 éves kecskeméti liberójátékos öt évvel ezelőtt OGYB-t nyert többek között Kaszap Tamás és Szappanos Máté csapattársaként, 2008-ban pedig tagja volt az OIK-aranyérmes együttesnek Dorcsák Lajossal, Szappanos Mátéval, és Szabó Alpárral, ráadásul megkapta a torna legjobb mezőnyjátékosa különdíjat! Jelenlegi klubja honlapján elmondja, hogy általános iskolás korában látott egy röplabdaedzésről szóló hirdetést, és nagyon érdekelte ez a sportág, ezért kezdett röplabdázni. Azámára a legjobb játékos, akit valaha látott, az olasz Modena liberója, Edoardo Ciabattini, a legjobb játékos, aki ellen játszott, az pedig korábbi csapatársa, Kaszap Tamás. A siralomházban az utolsó kívánsága egy adag gulyás lenne, álmai nyaralása pedig akkor válna valóra, ha eltölthetne egy hetet egy gyönyörű lánnyal egy ötcsillagos szállodában, Barbadoson. Ha nyerne egymillió fontot, akkor a felét biztonságba helyezné, a másik feléből pedig házat és autót venne, illetve nyaralásra költené. Jótékonyságból a rákkutatásra adna pénzt kedvenc autója az Audi Q7 és a BMW X6. Szereti a magyar sört, illetve a strandröplabdát és a teremröplabdát egyaránt.
Jelenlegi csapata hat győzelemmel és két vereséggel a tabella harmadik helyén áll a bajnokságban. Legutóbb az akkor még éllovas Sheffield ellen győztek hazai pályán 3:1-re.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A Bajnokok Ligája E-csoportjának harmadik fordulójában 3:0-s vereség az orosz Lokomotiv Belgorod otthonában. Bővebben itt! A bajnoki alapszakasz kilencedik fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán az ankarai Ziraat Bankasi ellen. Az első szettet a Fener nyerte, aztán a másodikat 44:42-re, a harmadikat és a negyediket pedig egyaránt 25:23-ra elvesztette. Érdekesség, hogy az ellenfél edzője a korábban Csepelen röplabdázó, világbajnoki bronzérmes bolgár Plamen Konstantinov. Statisztika itt! Fotógaléria itt!

NŐK

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): Sajnos szintén figyelmetlenségből eddig róla is megfeledkeztünk... Elnézést! Az osztrák Innsbruck, a svéd Örebro és a német Sonthofen után most a német bajnokság másodosztályában játszik. Csapata 11 forduló után a tabella élén áll, holtversenyben az SV Lohhof együttesével. Az Augsburg tíz meccset nyert, s mindössze egyet vesztett, pont a Lohhof ellen. A legutóbbi játéknapon a TG Bad Soden otthonában győzött a csapat 3:1-re.
Két video Bérczes Juditról: a Sonthofen, illetve az Innsbruck játékosaként.

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén 3:0-s győzelem az albán fővárosban, Tiranában. Képgaléria itt! Érdekesség, hogy tavaly a Challenge Kupa első körében is összefutott ugyanez a két csapat, akkor a svájciak két 3:0-val jutottak tovább. Ugyanez várható idén is. A bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában meglepő vereséget szenvedett a Köniz hazai környezetben a Sagres NUC Neuenburg ellen (0:3). Dégi csapata ezzel visszaesett a negyedik helyre a tabellán. Képgaléria1, képgaléria2.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A Challenge Kupa második fordulójának első mérkőzésén 3:0-s vereség hazai pályán Józsa korábbi csapata, a német VC Wiesbaden ellen. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának hetedik körében 3:2-es vereség odahaza az Anatolia ellen.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz hetedik fordulójában 3:0-s győzelem az EA Larisza otthonában.

Héjjas Valéria (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): A bajnokság alapszakaszában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Dobi Edina (New Orleans Privateers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Molnár Hajnalka (Memphis Tigers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:2-es vereség a Chieri otthonában. A magyar játékos csapata legeredményesebbjeként 25 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának kilencedik fordulójában 2:0-s hátrányból 3:2-es győzelem a Dahlia TV Busnago otthonában. A magyar center kezdő volt, de a második szettben lecserélték, öt pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában megtörtént a nagy visszatérés, a magyar játékos korábbi együttese, a Pavia otthonában lépett pályára. Hasfalsérülése miatt csak csereként kapott lehetőséget. Szükség is volt rá, hiszen az első szettet elvesztette a Novara, aztán a másodikat és a harmadikat szoros csatában, a negyediket pedig simábban megnyerte. Horváth tíz pontot szerzett, és remekül teljesített nyitásfogadásban. Statisztika itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakaszban az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakaszban az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakaszban az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának tízedik fordulójában 3:2-es győzelem a Voley Ciutat Cide otthonában.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): Sima 3:0-s győzelem a Loughborough Dolphins otthonában, bajnoki meccsen. „Csapatunk edző nélkül utazott, mert a férficsapatnak szinten szombaton volt meccse, es a trénerünk úgy döntött, hogy az a párharc nehezebb lesz, mint a miénk – írta Kun Dorottya a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolóban. – Az eredmény nem tükrözi a kélt csapat között dúló presztízsharcot. Szép, kombinatív játékkal nyertünk, ami a jó nyitásfogadásunknak köszönhető, de javítanunk kell a koncentráción, hogy ne torpanjunk meg a cél előtt, es ne veszítsünk sorozatban négy-öt pontot. Minden szettben 23 pont volt a bűvös határ, ahol 10-13 pontról az ellenfél hirtelen feljött 15-18 pontra. A meccsen mindenki kapott játéklehetőséget, és kipróbálhattunk különböző felállásokat is. A meccs legjobbjának a feladóátlót, a korábbi angol válogatott Paula Scott-ot választották.”
A csapat nyolc meccs után továbbra is veretlenül, játszmaveszteség nélkül vezeti a tabellát.

Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682514186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nape 2010.12.13. 22:23:40

A Nagy Péter, csakúgy, mint a Dávid Zoli későn igazolt, ezért csak a BL-ben játszhat most, a bajnokságban, csak januártól.
süti beállítások módosítása