A török bajnok Fenerbahce 3:0-ra kikapott az orosz Lokomotiv Belgorod otthonában a férfi Bajnokok Ligája E-csoportjának harmadik fordulójában. A hazaiak remek csapatjátékuknak, pontos támadásaiknak és jó mezőnyözésüknek köszönhetik a sikert.

Eddig mindkét együttes hektikusan szerepelt a Bajnokok Ligájában, hiszen a Belgorod és a Fenerbahce is egy hazai vereséggel kezdte, majd egy idegenbeli győzelemmel folytatta az elitsorozatot. Az oroszoknál nem kezdett, és csereként sem lépett pályára három remek játékos, az olasz Sintini, valamint az orosz válogatott Koszarjev és Birjukov. A törökök végig a legerősebb összeállításban szerepeltek.

A kubai Leonel Marshall értékesített egy átjövő labdát, ezzel szerzett vezetést a Fener az első szett legelején, de a horvát Tomislav Coskovic elrontotta a nyitást. A szerb olimpiai bajnok Ivan Miljkovic jóvoltából visszaszerezte a vezetést a látogató, aztán jött egy labdamenet, amelyben egyszer az egyik, majd a másik szélen is blokkolni tudtak az oroszok, de az isztambuliak mindkétszer mentetek, és végül harmadik nekifutásra a szintén olimpiai aranyérmes Andrija Geric szerzett pontot középen. Coskovic ütése után már kettővel vezetett a Fener (3:5). Mindkét oldalon remekül mezőnyöztek a játékosok, erre alapozva a Belgorod egyenlített (5:5). Élvezetes, látványos, izgalmas volt a játék. A Lokomotiv elrontott egy támadást, jöhetett az első technikai szünet (6:8).

Egy labdakezelési hibával, majd Coskovic ásznyitásával folytatódott a játék, s amikor Miljkovic is beköszönt, a hazaiak edzője időt kért (8:11). A visszatérést követően Marshall volt eredményes, és egy ideig maradt is az általa kialakított különbség. A kiegyenlített közdelemben szépen kidolgozott és végrehajtott, pontos, taktikus támadásoknak tapsolhatott a közönség. A centerek is folyamatosan játékban voltak mindkét együttesben, és nem csak védekezésben, hanem támadásban is (12:15). Dinejkin ásznyitása után Demeter György időt kért (14:15), mert a törökök előnye háromról gyorsan egy pontra csökkent.

A második technikai után Ilinyih ászértékű nyitásával egyenlített a Belgorod (16:16), amely Miljkovic rossz ütése után a vezetést is átvette (18:17). Egyre pontosabban támadott a házigazda, s Dinejkin blokkjával a hajrában már kettővel jobban állt riválisánál (21:19). Igen ám, de amikor a Lokomotiv is elrontott egy akciót, egyenlített a Fener (22:22)! Miljkovic rásimította a labdát az orosz sáncra, out lett a vége (23:23). Coskovic játszmalabdához juttatta a Fenert (24:23), a Belgorod mestere ekkor időt kért (23:24). Miljkovic remek szervája után Ilinyih előbb átpüfölte a labdát a török blokkon, majd nyitott egy ászt, így ismét fordult a kocka (25:24)! Demeter mester időkérése után jó volt az orosz nyitás, a fogadást követően a labda visszapattant volna a hazai térfélre, de a hálónál gyorsan lecsaptak rá, így hiába volt néhány pillanattal korábban játszmalabdája a látogatónak, az első szettet a Lokomotiv nyerte (26:24, 1:0).

Remekül szervált mindkét csapat a második periódus elején is. Ebben a játékelemben a Fener volt jobb, blokkban viszont a hazaiak bizonyultak eredményesebbnek (4:4). Előbb az oroszok csapatkapitánya, Htej, majd a center, Muszerszkij nyitott ászt (7:5). Az első technikai után egy pontra zárkózott a Fener (8:7). A folytatásban továbbra is kiválóan nyitott a Belgorod, ezen kívül ellenállhatatlanul támadott, az isztambuliak ilyenkor nagyon ritkán tudtak blokkal játékba avatkozni, a hazaiak magabiztosan irányították a játékot (11:8).

A háromtagú török sánc mellett is elegánsan értékesített egy támadást az orosz csapat, aztán Ilinyih volt eredményes, végül egy centerblokk következett, és a második technikainál már öttel vezetett a Lokomotiv (16:11). A visszatérés után újra támadást rontott a Fener, ekkor volt 17:11, minden veszni látszott, de sima hazai részsiker helyett jött a felzárkózás! Coskovic ászt nyitott, lekaptak egy átjövő labdát, majd bemutattak egy szép centertámadást, s máris látótávolságba kerültek (17:15). Igen ám, de hamar jött a Belgorod válasza: egy pontos támadás és egy ásznyitás, s máris négy volt közte (20:16).

Demeter György időt kért, és ezután a hazaiak elrontottak egy nyitást, majd Geric blokkolt, megint közelebb lopódzott az orosz csapathoz a török bajnok (21:19). Nagyon ritkán tudta kivédekezni a Belgorod tudatos, pontos támadásait a Fener, Demeter mesternek kisvártatva megint időt kellett kérnie (23:20). A rossz nyitásfogadások utáni kényszertámadásokat szinte mindig pontra váltották a hazaiak. A legvégén Batur centerezett, majd Coskovic is betalált (24:22). Jött egy elképesztő labdamenet, a labda milliméterek híján hozzáért a talajhoz, de óriási bravúrral mentettek a törökök, és sikerült a hálónak háttal állva, alkarral visszajuttatni a játékszert a Belgorod térfelére, sőt a blokk is jó volt, így egyetlen pontra csökkent az orosz előny, természetesen időkérés következett (24:23). A visszatérést követően centerből nem hibázott a Lokomotiv, amely így ezt a szettet is két ponttal nyerte meg (25:23, 2:0).

Pontosabban, hatékonyabban, kevesebb hibával kezdte a harmadik periódust a házigazda (3:1). Marshall hátsósoros bombáját sáncolták, Miljkovic támadást hibázott (6:2). Muszerszkij ászt nyitott, folyamatosan nőtt a különbség, 10:3-as Belgorod-vezetés után Emre Batur törte meg a Fener rossz sorozatát. Összeszakadtak a törökök, látszott, hogy már csak kínszenvedés számukra a harmadik szett, az oroszok viszont élvezték a játékot. 12:4-nél Demeter György időt kért, majd Batur nyitott egy hálószegélyen megpördülő ászt, Geric blokkolt, így ezután az oroszok is időt kértek (13:9).

Amikor Miljkovic átütötte a hazaiak sáncát, a korábbi nyolc helyett már csak három pont volt a differencia (15:12), de Dinejkin ásznyitása után ez megint nőtt (17:12). Érdekesség, hogy az orosz centerek rendszerint a török blokk fölött ütöttek... A magyar edző megint időt kért, de nem tudta megmenteni csapatát. Két Fener-támadást is a Serkan Kilic liberónak kellett megmentenie, ez az összevisszaság az eredményen is látszott (20:12). Középről parádéztak az oroszok, Muszerszkij ászt is nyitott. Miljkovic ászértékű szervája után megint jött egy pihenő, Sipulin mester nem hagyott bent egyetlen időt sem (22:15). Batur ütése nem vánszorgott át a hálón, de egy blokkal javított. Coskovic nyitása hosszúnak bizonyult, Marshall meg lekarmolt egy átpattanót, a labda végül a török blokkról ment ki. Mindez bőven belefért az oroszok számára, hiszen ők a rendkívül pontos csapatjátékuknak köszönhetően már nem veszhették el a szettet, így a mérkőzést is megnyerték (25:19, 3:0).

Bajnokok Ligája, férfiak, E-csoport, 3. forduló

Lokomotiv Belgorod (orosz) – Fenerbahce (török) 3:0 (24, 23, 19)
Belgorod, 3000 néző. Játékvezetők: Dudek (lengyel), Alksnis (lett)
Belgorod: Bagrej, Szicsev, Dinejkin, Ilinyih, Htej, Muszerszkij. Csere: Kasicsin (liberó), Zsigalov. Edző: Gennagyij Jakovlevics Sipulin
Fenerbahce: Eksi, Gerics, Miljkovics, Coskovics, Marshall, Batur. Csere: Kilic (liberó). Edző: Demeter György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 14:15, 19:19, 22:20, 23:24. 2. játszma: 8:6, 17:11, 17:15, 21:19, 23:20, 24:23. 3. játszma: 8:3, 12:6, 15:12, 20:12, 23:17

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele itt!

Címkék: demeter bajnokok ligája röplabda fenerbahce fener lokomotiv belgorod

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242501455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása