Veres Péter együttese, az orosz Dinamo Moszkva 3:0-ra nyert Mózer Zoltán csapata, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck otthonában a férfi Bajnokok Ligája F-csoportjának harmadik fordulójában. Az osztrák bajnok a második szettben közel állt a részsikerhez, amely a meccs fordulópontja is lehetett volna, végül azonban a játszmagyőzelem sem jött össze.

A kezdéskor a két magyar közül csak Veres volt pályán, Mózer nem kapott helyet a kezdőben. Egy gyors centertámadással kezdett a Hypo Tirol, ugyanígy válaszolt a Dinamo. Jakovlev jó nyitása után Grankin lepofozta a visszapattanó labdát, ezzel máris átvette a vezetést a moszkvai csapat (1:2). A 217 centiméter magas orosz center, Kazakov blokkolt, majd amikor az innsbruckiak elrontottak egy centertámadást, már hárommal jobban álltak a vendégek (3:6). Sok volt a nyitásrontás mindkét oldalon. Amikor Kankaanpaa sáncolta a brazil világbajnok Dantét, visszazárkózott az osztrák bajnok (6:7). A finn játékos hátsósoros támadásával egy ideig az első technikai után is tartotta magát a házigazda, de kisvártatva 8:12-nél már időt kellett kérnie Stefan Chrtiansky mesternek.

Veres Péter próbálkozását előbb blokkolták, majd javított. Jól küzdött a Hypo Tirol, minden pontért küzdöttek, hajtottak a hazai játékosok. Lelkesedésüknek köszönhetően egy ideig tartani tudták a különbséget (11:14), de amikor Kankaanpaa az orosz sáncba bombázott, már öttel vezetett a Dinamo (11:16). A második technikai után nem kellett sokat várni a következő pihenőre, egy orosz ásznyitást követően időt kért az osztrákok edzője (13:19). Több apró hibát vétett ebben az időszakban a házigazda, s ezeket remekül kihasználta a moszkvai együttes, amely egyébként nem nyújtott extrát, de ezúttal nem is volt szükség rá. Feltűnően sok volt a reklamálás a játékosok részéről, a közönség pedig füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését többször is a játékvezetői ítéletekkel szemben. Ennek ellenére a hajrában sem változott a játék képe, a Dinamo lendületét már nem lehetett megtörni (18:25, 0:1).

Kazakov centerpontjával indult a második rész, majd Veres lekapott egy átpattanó labdát. Elléptek a moszkvaiak (1:4), de Mózer Zoltán beállása után felzárkózott a Hypo Tirol (4:5). Könnyedén, pontosan játszott a tavaszi ezüstérmes látogató, és újra növelni tudta előnyét a görcsösen próbálkozó osztrákokkal szemben (5:8, 8:12). Nagyon figyeltek az oroszok, amikor csökkenni kezdett a differencia (12:14), rögtön rátettek egy lapáttal, jöttek a jó sáncok, és visszaállt a különbség (12:16).

A hazaiak nagyon szimpatikus hozzáállása, lelkesedése eredményre vezetett. Nem adták fel a küzdelmet, és bizony hibázásra kényszerítették az oroszokat (15:16). A brazil Da Silva pontjaival kapaszkodott az Innsbruck (17:18), de egyenlítenie ekkor még nem sikerült, mert Veres a hátsó sorból beköszönt. Remek formában röplabdázott a magyar játékos, ezért a folytatásban is leginkább őt tömtek labdával a feladó. Erre azért a hazaiak is számítottak, és meg is nehezítették a dolgát. Veres újabb bombaütésébe a liberó, Gavan bele tudott kapni, a labda visszapattant a Dinamo térfelére. Ismét a magyar légióst hozták játékba, de ezúttal rontott, a következő labdamenetben pedig kapott egy blokkot, s máris az osztrákok vezettek (21:20).

Kiharcolták az összesítésbeli egyenlítés lehetőségét, de végül nem tudtak élni vele, mert innentől kezdve három nyitást is elrontottak! Extázisban volt az összes osztrák játékos, és a nézők, remek volt a hangulat. Egy támadási figura végén Dante ütést rontott, a Dinamo edzője időt kért (23:21). Veres nem vállalta a felugrásos nyitást, Da Silva értékesített egy támadást, játszmalabdához jutott a Hypo Tirol (24:22), de ezután már nem szerzett több pontot! Kruglov érkezett szerválni a moszkvaiaknál, bombanyitása után Da Silva elrontotta az akciót (24:24). A legvégén ismét Veres Péter volt a főszereplő, két ütéséből két pontot szerzett, ezzel a szoros végjátékban is jobbnak bizonyult az orosz csapat (24:26, 0:2).

A bosszantó játszmavesztés ellenére jól kezdte a harmadik etapot az Innsbruck (7:5). A lelkesedés nem lankadt, de 10:10-nél egyenlített a Dinamo, aztán Veres Péter hátsósoros támadásával a vezetést is átvette (12:13). A jól védekező oroszok ezután ellépetek (13:16), a hazaiak pontatlanságai miatt a Hypo Tirol edzője egymás után kétszer is időt kért (15:20, 15:21). Innen azonban már nem volt visszaút, a moszkvaiak magabiztosan lezárták a meccset (18:25, 0:3).

Az osztrákok számára egy nagy lehetőség adódott a meccs folyamán, méghozzá a második szett végén. 24:22-ről nem tudtak nyerni, ezért pont nélkül maradtak. Veres Péter csapata legeredményesebbjeként 12 ponttal zárt, Mózer Zoltán kétszer volt eredményes.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

Bajnokok Ligája, férfiak, F-csoport, 3. forduló

Hypo Tirol Innsbruck (osztrák) – Dinamo Moszkva (orosz) 0:3 (–18, –24, –18)
Innsbruck, 1250 néző. Játékvezetők: Mezőffy (magyar), Herbik (lengyel)
Hypo Tirol: Cebron, Carletti, Chrtiansky, Gavan, Da Silva, Kankaanpaa. Csere: Laure (liberó), Mózer, Koncal, Joscak, Svoboda. Edző: Stefan Chrtiansky
Dinamo: Grankin, Kazakov, Jakovlev, Veres, Dante, Sesztak. Csere: Sztyepanjan (liberó), Kruglov. Edző: Jurij Cserednik

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 11:14, 13:20, 17:23. 2. játszma: 5:8, 12:14, 20:20, 23:21, 24:22, 24:25. 3. játszma: 8:6, 13:16, 15:21

A csoport állása 3 forduló után
1. Dinamo Moszkva (orosz) 8 pont
2. Knack Randstad Roeselare (belga) 4 pont (7:7)
3. Hypo Tirol Innsbruck (osztrák) 4 pont (5:7)
4. Panathinaikosz (görög) 2 pont

Címkék: bajnokok ligája moszkva röplabda veres innsbruck dinamo hypo tirol mózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr312505746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása