Távozott Hugh McCutcheon, az USA női válogatottjának szövetségi kapitánya, aki négy évvel ezelőtt olimpiai bajnok lett a férficsapat vezetőedzőjeként. Utódja a nőknél a magyar származású Karch Kiraly lett.

Az 51 éves, legendás sportember eddig másodedzőként tevékenykedett McCutcheon mellett, csapatuk a londoni olimpián a második helyen végzett. Kiraly a jövőben szövetségi kapitányként irányíthatja a csapatot, megbízatása a 2016-os riói olimpia végéig szól.

Kiraly játékosként a terem- és a strandröplabdában is maradandót alkotott, három olimpián (1984, 1988, 1996) és egy világbajnokságon (1986) nyert aranyérmet, 2001-ben beválasztották a sportág nagyjai közé, a Hírességek Csarnokába.

(forrás: MTI)

Címkék: amerika usa válogatott egyesült röplabda államok kiraly

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr774775416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása