A nők mezőnyében a BSE, a férfiaknál pedig a Dunaferr szerezte meg az NB I juniorbajnokságának aranyérmét. Az 1. MCM-Diamant Kupáért kiírt háromnapos kaposvári döntőben a somogyiak sem maradtak érem nélkül: a Fino és a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem együttese egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A pénteki 12 és a szombati 8 mérkőzés után már csak 6 maradt vasárnapra a Táncsics gimnázium sportcsarnokában, de ezen a napon dőltek el a végső helyezések sorsa, és a várakozásoknak megfelelően most sem unatkozott a több száz fős közönség. Bemelegítésképpen az ötödik helyért léptek pályára a csapatok, és előbb a Budai XI SE, majd a Dág örülhetett a sikernek. A Dág és a Kazincbarcika meccsén az utolsó szett 39:37-es eredménnyel zárult, ami újból megerősítette azt a tényt, hogy ez a hosszú szettek hétvégéje volt Kaposváron!

A bronzmérkőzéseken voltak érdekeltek a házigazda kaposváriak, és amíg az egyik pályán a Fino magabiztosan nyert három szettben a Szolnok ellen, addig a túloldalon a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem játékosai megismételték pénteki bravúrjukat: 0:2-ről fordították a maguk javára a találkozót. Az első és a második szettet megnyerte az Újpest, aztán a somogyiak következtek, akik a harmadik játszmát meggyőző fölénnyel, a negyediket pedig izgalmas csata végén hozták, így az ötödik játékrészre maradt a döntés. Nem mindennapi, hősies küzdelmet láthattak az érdeklődők, mindkét együttes tagjai láthatóan nagyon akarták a bronzérmet. A krimibe illő forgatókönyvnek köszönhetően csak a ráadás ráadásában dőlt el a győzelem sorsa. Horváth Zsófia és Győrbíró Kamilla időnként emberfelettit nyújtott a pályán, és a többiek is beleadták minden tudásukat, így a BITT végül kiharcolta a 20:18-as diadalt. Pálfy Marianna tanítványai titkon dobogós helyezést reméltek a tornán, és meg is valósították elképzelésüket.

Ezután következtek a döntők, immár a centerpályán. A hölgyek aranymeccsét a toronymagas esélyes Budapest SE, és a tornán összesen hét emberrel szereplő Vasas játszotta. Az első szettben a Vasas már 8:1-re vezetett, amikor a nyomába eredt a városmajori alakulat. 12:12 után viszont már egyértelműen a BSE irányított, és nyert is Antal Anett pontjával 25:21-re. A térfélcsere után mindkét csapat nagyot küzdött, és a Ratimorszky Károly, Fésüs Irén edzőpáros tanítványai csak nagy nehezen győztek 30:28-ra, Tálas Zsuzsanna blokkjával. A harmadik játékrészben 13:13 után szerzett megnyugtató előnyt a BSE, és végül biztosította végső sikerét az NB II Nyugati-csoportjának alapszakaszát veretlenül megnyerő óbudaiak ellen (3:0).

A férfiaknál gigászi csatát ígért a Dunaújváros és a Kecskemét rangadója. Az első szett a Dunaferré, a második pedig az alföldieké volt, a folytatásban viszont egyértelműen a Duna-partiak irányították a játékot. Tomanóczy Tibor legénysége a harmadik játékrészben 19, a negyedikben pedig csak 15 pontit engedélyezett riválisának, és teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. Szabó Balázs blokkparádéjára és a Pápai, Pádár duó bombáira ekkor már nem érkezett válasz a túloldalról.

A jó hangulatú viadal az ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget. A díjátadás után kezdetét vette az önfeledt ünneplés.

A kaposvári szervezők nem sokat pihenhetnek: két hét múlva, június 1-3. között az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét rendezik a Táncsics gimnáziumban. Reméljük, hasonló izgalmakkal és szintén magas színvonalon.
 
1. MCM-Diamant Országos Junior Bajnokság, döntő, Kaposvár

Helyosztók


Nők
Az 5. helyért:
Budai XI SE ― Békéscsabai RSE 3.0 (11, 18, 17)
A 3. helyért: BITT KNRC-Kaposvári Egyetem ― Újpesti TE 3:2 (―22, ―21, 20, 25, 18)
Döntő: Budapest SE-FKF Zrt. ― Vasas-Óbuda-Hofeka 3:0 (21, 28, 20)

A torna All Star csapata: Tálas Zsuzsanna (BSE), Hegedűs Anna (Budai XI SE), Antal Anett (BSE), Stefanik Orsolya (Vasas), Vacsi Evelin (BSE), Gubicza Laura (Vasas), Schrauff Júlia (Kaposvár). A torna legjobb edzője: Ratimorszky Károly (BSE)

Férfiak
Az 5. helyért:
Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (―22, 20, 24, 37)
A 3. helyért: Fino-Kaposvár ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (18, 18, 12)
Döntő: Dunaferr SE ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1 (22, ―26, 19, 15)

A torna All Star csapata: Török Roland (Kecskemét), Pádár Krisztián (Dunaferr), Gergye Roland (Kaposvár), Pápai Péter (Dunaferr), Szabó Balázs (Dunaferr), Rása Alex (Szolnok), Fazekas Zsolt (Kecskemét). A torna legjobb edzője: Tomanóczy Tibor (Dunaferr)

(forrás: kapos.hu)

Címkék: dunaújváros kaposvár röplabda dunaferr junior bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr684528027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása