A Dág hazai pályán 3:2-re nyert a Kazincbarcika ellen a férfi NB I bronzcsatájának harmadik mérkőzésén. Összesítésben immár az első meccset elvesztő Dág vezet, a negyedik találkozót pénteken rendezik.

Jól kezdte a találkozót a Vegyész, ugyanis Juhász nyitásaival és Gulyás sáncaival sikerült 6:2-re ellépnie, a hazaiak rögtön időt kértek. A rövid szünet használt a házigazdáknak, hiszen az első technikai időnél már mindössze egy ponttal vezetett a Kazincbarcika (7:8). A szett második részében egymás mellett haladtak a csapatok, viszont a második technikainál már a házigazda volt előnyben (16:15). A folytatás sem a legjobban alakult a borsodiak számára, mert a Dág nem akart botlani, hiába kért időt Dudás András edző 20:18-nál, a Dág nyerte a nyitó felvonást (1:0).

A második játszmának úgy vágtak neki a felek, hogy felváltva termelték a pontokat, ám általában a hazai támadások voltak hatékonyabbak (8:6). A továbbiakban sem tudott közelebb kerülni riválisához a Vegyész, ezért törvényszerűen jött az időkérés. Jánossy Bálint és Zirigh Balázs vezetésével tartotta magát a Dág, viszont Juhász két jó szerváját követően már a hazaiak kértek időt. 22:18-nál a borsodi szakvezető tette ugyanezt. 24:21-nél egy hosszú kazincbarcikai ütés után helyesen jelzett a vonalbíró, a játékvezető azonban tévesen felülbírálta! 24:23-nál a hazaiak kikérték második idejüket, de a játékvezetői méltánytalanságon nem tudtak túllépni, a Vegyész összekapta magát a végjátékra, és egalizálni tudta az állást (1:1).

A következő menet elején a Lehóczky-testvérek megnyitották a Dágot, de Bokor Elek is bemutatott nem egy remek ütést (3:8). A folytatásban még mindig a Vegyész akarata érvényesült, amire 9:14-nél időt kért Oszuska Zoltán. Némileg feljöttek a hazaiak, izgalmassá vált a szett, és 15:17-nél Dudás András is úgy látta jónak, ha szünetet kér. A Dág szintén ezzel próbált operálni 15:20-nál, de a vendégek támadójátéka dominált, így fordult a helyzet (1:2).

A negyedik játszmában mindig a Dág vezetett néhány ponttal (8:6, 16:14), a szett utolsó harmadában a látogatók mestere két alkalommal is időt kért (18:15-nél és 22:18-nál). Juhász révén zárkózott a Vegyész, de 23:21-nál a hazaiak megcsinálták a szükséges két egységet (2:2).

Dág-ponttal indult az játszma, aztán 1:3 lett az állás, térfelet azonban már 8:7-nél cseréltek a csapatok. Később a kazincbarcikai szakvezető két alkalommal is időt kért, de a hazaiak állták a sarat, és ezzel megnyerték a mérkőzést (15:12, 3:2).

NB I, férfiak, a 3. helyért, 3. mérkőzés

Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (22, ―25, ―18, 21, 12)

Dág, 200 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Mezei
Dág: Oszuska II Z., Jánossy, Krupánszki, Oszuska G., Pollák, Horváth G. Csere: Zirigh (liberó). Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Kazincbarcika: Csizmadia, Lehóczky G., Juhász, Lehóczky L., Bokor, Gulyás. Csere: Dudás (liberó), Árva, Orosz. Edző: Dudás András

Az egyik csapat harmadik győzelméig zajló párharc állása: 2:1, a Dág javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oszuska I Zoltán:
― Egy nagyon jól játszó Kazincbarcikát győztünk le, hatalmas küzdelemben.
Dudás András: ― Gratulálok a Dágnak, remélem, még visszajövünk.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr14474144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása