Bár mindenki amatőr, a röplabdázást profi szinten űzik! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a következő szezont az élvonalban kezdheti a Pécsi TE-PEAC MSB férficsapata.

Három fordulóval az NB II alapszakaszának zárása előtt eldőlt, hogy a pécsi férficsapat a szezon végén vagy az első, vagy a második helyen végez, ezzel pedig jogot szerez arra, hogy a következő szezonban az NB I-ben induljon. Miután az idei szezonra összevonták az NB I az Extraliga mezőnyét, ez azt jelenti, hogy a baranyaiak a legfelsőbb osztályban játszhatnak, és a nézők a többi között a Kaposvár és a Kecskemét csapatát is láthatják. Bár a pécsi csapat tavaly is osztályt válthatott volna, akkor anyagi okok miatt nem tudtak indulni a legjobbak között.

― Óriási dolog, hogy idáig eljutottunk ― mondta Gyöngyösi Zoltán játékos-edző. ― A csapatunk ugyanis száz százalékosan amatőr alapon szerveződik, hogy mást ne mondjak, mi nemhogy nem fizetünk a játékosainknak, de egyenesen tagdíjat szedünk tőlük.

A tagdíj egyáltalán nem eltántorító tényező: a Pécsi TE-PEAC MSB csapatának nagy része a következő szezonban is itt játszik majd. Akik esetleg elszerződnek, azokat a pécsi egyetemre érkező diákok pótolhatják.

― Az első osztály ugyanakkor nem olcsó mulatság, hiszen maga az utazás is többszázezer forintos tétel ― fűzte hozzá Gyöngyösi Zoltán. ― Bár tavaly is feljutottunk, éppen az anyagi okok miatt nem tudtuk vállalni az élvonalat. Úgyhogy a nyár arról is szól majd számunkra, hogy előteremtsük az indulás anyagi feltételeit. Bizakodó vagyok: hiszem, hogy ebben a városban igenis van igény első osztályú röplabdacsapatra.

Bár a pécsieknek még két meccsük hátravan a másodosztályú bajnokságban, azért már a játékosok is készülnek az élvonalra. A napokban például a bajnoki döntőn nézték meg két jövendőbeli ellenfelüket, a Kaposvárt és a Kecskemétet.

― Viccesen azt is mondhatnám, hogy kíváncsiak voltunk a gyenge pontjaikra ― árulta el a játékos-edző. ― De komolyra fordítva a szót, a sportág kedvelői és mi is örülünk annak, hogy a következő idényben éles meccseket játsszunk majd ezekkel a roppant erős csapatokkal.

NB II, férfiak, alapszakasz, 20. forduló
Pécsi TE-PEAC MSB ― Széchenyi ESE-Győr 3:0 (14, 13, 17)

A biztos feljutás tudatában is hozta a tartalékosan felálló, gyengén játszó Győr ellen a bajnokit a Pécs. Több, eddig csak csereként szereplő játékos kapott játéklehetőséget hazai oldalon.

― Azért dolgoztunk egész évben, hogy jövőre az NB I-ben ne legyenek ilyen meccseink ― jelentette ki Gyöngyösi Zoltán játékos-edző.

Strandröplabda-mérkőzéseken készülnek az idényre

A pécsi csapat számára hamarosan elkezdődik a nyári szünet. A játékosok közül többen is a strandon töltik a meleg hónapokat, ám nem édes semmittevéssel. A gárda több szereplővel is képviselteti magát a strandröplabdázók országos bajnokságán, a somogyi körversenyen, és a Balaton Beach Touron.

― Amikor teremben játszunk, hatan, a liberóval együtt heten vagyunk a pályán, s ilyenkor elég, ha egyvalaki nincs formában, s máris hátrányban vagyunk ― mondta Gyöngyösi Zoltán. ― A strandon viszont párosok játszanak egymás ellen, s ha egy duó okosan áll össze, akkor valóban szép eredményekre lehet képes. A homok azért is jó, mert technikai tudással lehet pótolni a fizikai adottságokból fakadó hátrányokat. A mi csapatunkban például nincsenek óriások, s ez a teremben bizony a sáncolásoknál komoly gond, ám a strandon jó taktikával ezt a problémát is meg lehet oldani. Valóban nem sokat lazsálunk a nyáron, de szerintem a legtöbb versenyző már csak ilyen: soha nem tudunk teljesen elszakadni a kedvenc sportágunktól.

Kétmillióra számítanak

Ahhoz, hogy a pécsi röplabdacsapat indulhasson a legjobbak között, nagyjából hat–hat és fél millió forintra van szükség. A várostól ezért most kétmillió forintot kérnek. Ahogy Moór Esztertől, a Népjóléti és Sportbizottság elnökétől megtudtuk, szerdán döntenek majd a támogatás mértékéről. A pécsi csapat mindenképpen úgy szeretné elkezdeni az első osztályú bajnokságot, hogy a költségvetése az egész szezont fedezze majd. Ehhez persze szponzorok segítsége is elkelne.

(forrás: bama.hu)

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr364472163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása