A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:2-re győzött a MAFC-BME-Mapei ellen a férfi NB I alapszakaszának huszadik fordulójában. A borsodiak már 2:0-ra vezettek, végül azonban csak nagy csatában tudtak nyerni.

Az első szett elején 3:1-nél azt lehetett érezni, hogy megléphet a házigazda, de Takács Gergely nagyszerű ütése, és Csizmadia János támadásrontása hamar döntetlent eredményezett. Azonban innen ellépett a Kazincbarcika, amely blokkokkal nagyon szépen védekezte le a MAFC akcióit, majd a sajátjait pontosan fejezte be. 10:4-nél nem maradt más megoldás Novák László számára, csak az időkérés, de nagyot ez sem változtatott, mert Csizmadia után Lehóczky Gergő is produkált egy jó nyitásszériát (16:8).

Teljes mértékben a borsodiak kezében volt a szett, bár 18:9-nél Novák László tett még egy kísérletet arra, hogy egy rövid szünettel megtörje a vendéglátó hegemóniáját. Részben sikerült, ezért 19:13-nál Dudás András is tanácsadásra hívta övéit. Be-becsúszott egy-egy meg nem értés a borsodiaknál, de Bokor Elek, Gulyás Ádám és Lehóczky László is a helyén volt, így előnybe került a Vegyész.

Bokor Elek 0:2 után zsinórban ötször úgy szervált a második felvonás elején, hogy abból a végén hazai pont született, egyszer szinte még a fővárosiak liberóját is kiütötte, persze nem direkt. Megint idejekorán kényszerült csengőt nyomni Novák László, aki — csapatával együtt — reklamált egy szerinte kint lévő labdát, ami benn volt. Az első technikai szünet előtt Juhász érkezett pontosan (8:5), aztán 12:8-nál a kazincbarcikai térfélen esett le a labda az addigi leghosszabb menet során. Az első játszmánál szorosabban alakult ez a felvonás, de 16:10-hez érve már tisztes előnnyel rendelkezett a Vegyész. Variált a MAFC szakvezetője, Dudás András pedig feladót váltott, aki adott is egy forintos labdát Csizmadiának (22:16). Az akaratos látogató 23:20-ra felküzdötte magát, ezért a hazai edző kért szünetet, és visszajött Lehóczky László. Aztán újabb hazai pauza következett egy kétes bírói ítélet után (24:23), de egy, a fővárosi térfélen lecsorgó labda meghozta a 2:0-s előnyt a Vegyésznek.

Alaposan bekezdett a MAFC a harmadik szettben (1:5), és Molnár István szélről érkező ütéseinek is köszönhetően az első technikai időnél még mindig jobban álltak a fővárosiak (5:8). Lehóczky Gergő necces, szerencsés szervájával alakult ki az egyenlő (8:8), ahonnan kéz a kézben haladt a két csapat (11:11, 15:15), bemutatva rossz nyitást, meg elementáris ütést egyaránt. Egy kétes pont miatt volt bosszús a hazai oldal, és kezdett meglógni a vendég (16:19), amely a végjátékban nem is engedte ki kezéből a játszmát, s ezzel szépített.

Bokor Elek pillanatai vezették be a negyedik játszmát, hiszen előbb egyenlített, majd a nyitóhelyen produkált jól, de néhány bosszantó rontás miatt csak 6:5 volt az állás, amikor Juhász mutatta meg, miként is kellene határozottan befejezni egy akciót. Űzte-hajtotta csapatát Dudás András, érthetően, aminek egyértelműen megvolt a hatása (9:5). A MAFC azonban felvett egy hasonló fordulatszámot, s tizenkettőnél beérte a házigazdát. Már keményebben meg kellett küzdenie a Vegyésznek a pontokért, ezért a 16:13-as állás sem jelentett túl sokat. Tamasi István alakította 19:19-re az eredményt, ahonnan a látogatók egy 6:1-es szériával állva hagyták az eltompuló Vegyészt.

Amire a második szett után senki nem számított, a döntés az ötödik etapra maradt, amelynek megnyeréséért már csak két pont jár a győztesnek. A befejező játékrész első harmadában Csizmadia talált rést a budapesti sáncon, aztán 6:6-nál már a plafon volt túl alacsony a Vegyész térfelén. 8:8-tól megint Bokor Elek mutatta meg magát, és 13:10-nél már majdnem célba ért a Kazincbarcika, a MAFC azonban még beijesztett. Szükség is volt az időkérésre, s a vártnál nehezebb, egy óra ötvenhat perces találkozót Molnár István vonalon túl landoló bombája zárta (3:2).

NB I, férfiak, alapszakasz, 20. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika — MAFC-BME-Mapei 3:2 (18, 23, —21, —20, 13)

Kazincbarcika, 150 néző. Játékvezetők: Adler, Bátkai-Katona
Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor E., Lehóczky G. Csere: Szántai, Germuska (liberók), Dudás, Kiss G. Edző: Dudás András
MAFC: Vocskó M., Tamasi I., Tari, Molnár I., Jahn, Takács G. Csere: Tihanyi (liberó), Molnár Á., Bolvári, Jezeri. Edző: Novák László

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
— Megint megmutatta mindkét arcát a csapat, ami esélyt adtunk a MAFC-nak, azzal éltek is vendégek. Kicsit kiengedtünk bizonyos helyzetekben, és nehezen találtunk vissza a helyes útra.
Novák László: — Nulla-kettő után szerkezeti váltást hajtottunk végre, kicsit magassítottunk a blokkon, és növeltük az ütőerőnket. Ekkor kissé le is ült a Vegyész, a hazaiak azt gondolták, már megnyerték a mérkőzést, s ezután megvolt a lehetőségünk a fordításra is.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika mafc vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr33968608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása