A Sümegi RE hazai pályán 3:1-re nyert a Debreceni EAC ellen a férfi NB I alapszakaszának 19. fordulójában. Ez volt a búcsúmeccse a bakonyiak egyik kulcsemberének, Petre Eduárdnak, aki távozik, mert hazatér Romániában.

Erős nyitásokkal és pontos támadásokkal kezdett a házigazda, aminek eredményeképpen rendre egy-két ponttal ellenfele előtt járt. A Debrecen mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, ám a Sümeg valamennyi kísérletet hárított, és megszerezte a vezetést. A folytatásban Soós és Bedőcs érkezett friss emberként, ami nagy lendületet adott a hazaiaknak. Még magabiztosabbá vált a Sümeg, nemcsak a mezőny-, hanem Cziczó vezérletével a sáncmunka is kiemelkedő volt, így gyorsan 2:0-ra alakult az állás.

A harmadik játékrészben megtört a lendület, s bár 8:6-ra még a Sümegnél volt az előny, a Debrecen előbb egyenlített, majd 17:13-ra elhúzott. A vendéglátók nagyon igyekeztek, ám hiába dolgozták ki sorozatban a ziccereket, a labda rendre kipattant. Az utolsó erőit mozgósítva valahogy mégis visszajött a Sümeg 24:24-re, de a végjáték már egyértelműen a Debrecené lett. Ez olyannyira felpaprikázta a bakonyiakat, hogy a negyedik felvonásban minden nyitott kérdést lezártak, 8:1-es nyitány után simán hozták a meccset.

A Sümeg színeiben utolsó bajnokiját játszotta a román idegenlégiós, Petre Eduárd. A találkozó stílusosan az ő nyitásával ért véget.

Gőczi István:
— A héten gyakoroltakat éles helyzetben is viszontláttam, aminek nagyon örülök. Azonban bőven van még mit finomítani a játékunkon.

NB I, férfiak, alapszakasz, 19. forduló

Sümegi RE — Debreceni EAC 3:1 (22, 14, —25, 10)
Sümeg, 300 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
Sümeg: Gőczi, Puspán, Németh Z., Cziczó, Kaposi, Petre. Csere: Németh E. (liberó), Soós, Bedőcs. Edző: Gőczi István
DEAC: Nagy M., Balku, Leiszt, Orosz, Halász, Gercsák. Csere: Hegedűs, Bankó. Edző: Fodor Antal

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság debrecen röplabda nb1 sümeg deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1003701287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása