Elvesztette veretlenségét a Budapest SE, amely a női NB I alapszakaszának 15. fordulójában 3:1-re kikapott a Békéscsabai RSE otthonában. A két csapat helyet cserélt a tabellán, immár a viharsarkiak vezetnek.

A nézők szép számban látogattak ki a Szent István Egyetem békéscsabai csarnokába, ami érthető, hiszen az élen álló és eddig veretlen BSE, valamint az második helyen tanyázó Békéscsabai csatájára került sor vasárnap délután. Mint emlékezetes, a bajnokság alapszakaszának első körében, a fővárosban szoros csatát vívott a két együttes, akkor 3:2-re nyert a Budapest SE.

A házigazdák villámrajtot vettek az autóbuszozás fáradalmait pihenő listavezetővel szemben. 6:0-nál a vendégek edzője, Fésűs Irén ki is kérte első idejét. Ám ez sem használt, ugyanis az első technikai szünetig sem szerzett pontot a BSE! A csabaiak fantasztikusan védekeztek, és remek támadásokat vezettek, amire nem találták az ellenszert a fővárosiak. Aztán a szett közepén felébredtek a vendégek, javult a védekezésük, és néhány szemfüles, jól helyezett labdával megkezdték a felzárkózást. A hazaiak szakvezetése kétszer is kénytelen volt kikérni idejét, miután egy pontra közelített a BSE. Ám most ezen az oldalon nem segített a pihenő, egyenlített a fővárosi együttes. Aztán egy ideig fej-fej mellett gyűjtötték a pontokat a csapatok. Nagyszerűre sikerült a végjáték is, amelyben a hazaiaknak remegett meg kevésbé a kezük, így behúzták a szettet (1:0).

A második játékrész eleje kiegyensúlyozott játékot hozott. A BSE remekül mezőnyözött, a csabaiak védekezése egy kissé lanyhább lett. Egy idő után lépéselőnybe került a vendégcsapat, és szigorúan tartotta előnyét, ami a mind hatékonyabb mezőnyözésének, illetve remek sáncmunkájuknak volt köszönhető. Nem érdemtelenül egyenlített a címvédő (1:1).

A harmadik szett elején a jól játszó Pallag Ágnes állt a nyitóhelyére, s csak a negyedik szerva után került el onnan. Ezt követően mindkét csapat még jobban védekezett, hosszú labdameneteket láthattak a nézők, élvezetes volt a játék. Kisebb előnyre tett szert a Békéscsaba, a BSE időnként csak közelíteni tudott. A finisben a vendégek sánca mindent hárított, egy pontra megközelítették a pályaválasztót, ám a csabaiak óriási szívvel küzdve ismét előnyhöz jutottak (2:1).

A negyedik szett elején sokat hibáztak a vendégek, amit a Békéscsaba ki is használt, Soós Nikolett vezérletével már ötpontos előnyre tettek szert a hazaiak. Ismét szívósan küzdöttek a fővárosiak, és szorosabbá tették az állást. A szett közepén már csak egy pont előnye volt a pályaválasztónak. Ám megrázta magát a viharsarki egylet, és a második technikaira ismét hárompontos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Ezt követően a Békéscsaba már levegőhöz és ponthoz sem engedte ellenfelét, és nemcsak a szettet, hanem a mérkőzést is behúzta. Ezzel a BSE nemcsak a veretlenségét vesztette el, hanem a két csapat helyet cserélt a tabellán is.

A békéscsabaiak teljesen megérdemelten nyerték a találkozót, miután sokkal nagyobb lelkesedéssel és akarással küzdöttek, jobban összpontosítottak, és a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket.

NB I, nők, alapszakasz, 15. forduló

Békéscsabai RSE — Budapest SE-FKF Zrt. 3:1 (22, —14, 20, 15)

Békéscsaba, 600 néző. Játékvezetők: Hóbor, László É.
Békéscsaba: Pallag 13, Czina 8, Horváth V. 10, Soós N. 25, Fésüs E. 8, Vargas 3. Csere: Molcsányi R. (liberó), Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
BSE: Szombathelyi Sz. 8, Vacsi 8, Tálas 3, Horváth A. 4, Tóthné 11, Hackl 4. Csere: Tóth A. (liberó), Antal A. 14, Dzunic, Gregori. Edző: Fésűs Irén

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:0, 12:2, 13:5, 15:10, 17:16, 21:21, 23:21. 2. játszma: 2:0, 3:3, 5:9, 7:9, 7:12, 9:16, 11:16, 14:19. 3. játszma: 4:0, 5:3, 8:4, 10:9, 13:9, 13:11, 16:11, 17:14, 20:16, 20:19, 24:19. 4. játszma: 2:0, 5:3, 8:3, 10:8, 12:8, 13:12, 17:13, 18:15

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Vannak az ember életében emlékezetes mérkőzések, alighanem számomra most ez a legszebb. Az elmúlt hónapban sok problémánk adódott, de a lányok ezen felülkerekedtek, és csodát műveltek.
Fésűs Irén: — Feladó-teljesítmény nélkül nem lehet játszani és eredményt elérni. Sajnos, ezen a napon nem volt értékelhető teljesítmény a csapatomban.

(forrás: beol.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda nb1 bse brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403473921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása