Büszke egy pont a vendégeknek

 2011.12.11. 09:13

A múlt heti, kaposvári győzelem után esélyesként fogadta fővárosi ellenfelét a Szolnoki Főiskola RK-SI. A betegségek miatt azonban ezen a héten sem tudott rendes edzésmunkát végezni a teljes csapat, így hiába vezetett már 2:0-ra is a Budai XI SE ellen, végül meg kellett elégednie a kétpontos sikerrel.

A felnőtt mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A juniormeccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A tabellán elfoglalt helye szerint kezdte a mérkőzést a Szolnok. Tapasztaltabb játékosai biztosabban oldották meg a játék alapfeladatait, és jó támadójátékot mutatva biztosan nyerték az első szettet. A szolnokiak leghatékonyabb fegyvere a Karakas, Szikszai centerpáros volt, amely a pontok többségét szerezte (25:14, 1-0).

Fordult a kocka második játszmában, az addig magabiztosan játszó hazaiak elbizonytalanodtak, nyitásokat rontva, és több technikai hibát vétve előnyhöz jutatták a lelkes fővárosiakat, akik 9:5-re elhúztak. 10:10-nél egyenlített a Szolnok, de dr. Balczó és Hegedűs pontjainak köszönhetően tartotta magát a Budai XI SE. A szett végére azonban megrázta magát a hazai csapat, és ha nehezebben, de behúzta a második szettet is (25:21, 2:0).

Vezetett a Szolnok a harmadik játszma elején (4:1), de lelkesen, és egyre ponterősebben játszottak a vendégek. Előbb egy-kétpontos előnyt vittek a szett közepéig, majd ott meglépve magabiztosan nyerték a szettet. A lelkesedés ekkor már jó játékkal is párosult (18:25, 2:1)!

A negyedik játszmában folytatódott a tendencia. Nem tudott váltani a Szolnok, és a Budai csapata folytatta lelkes játékát, a mérkőzés legjobbja, Hegedűs Anna pedig szorgalmasan gyűjtögette pontjait. Újabb 18:25-tel egyenlő lett a szettek aránya (2:2).

A döntő játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiakat „sértette” az elveszett két játszma, a vendégeket pedig felvillanyozta a győzelem lehetősége. 10:10-ig bírta a fővárosi együttes, ekkor mégiscsak a papírforma érvényesült, és a vírusokat is legyőzve legalább két pontot otthon tartott a Szolnok, a Budai XI SE pedig emelt fővel vihette haza a megérdemelt egyet (15:12, 3:2).

NB I, nők, alapszakasz, 14. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI ― Budai XI SE 3:2 (14, 21, ―18, ―18, 12)

Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, László É.
Szolnok: Illésné, Karakas, Szigediné, Szikszai, Pintér A., Szívós I. Csere: Pammer N. (liberó), Szepesi, Kun B. Edző: Litkei Gábor
Budai XI SE: Bodnár R., dr. Balczó, Cirkov, Horváth N., Hegedűs, Kiss V. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D, Molnár B., Bánhidi. Edző: Oláh János

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
― Sajnos igazolódott a félelmem, a betegség majdnem legyőzött bennünket, de a lelkünk végül győzedelmeskedett.
Oláh János: ― Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéért. El kell gondolkodnunk, hogy melyik az igazi arcunk, amit eddig, vagy amit most mutattunk.

Címkék: bajnokság szolnok budai röplabda nb1 budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr563454764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása