A békéscsabai RSE hazai pályán simán nyert 3:0-ra a palota RSC ellen a női Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján. A viharsarkiak játszmaveszteség nélkül abszolválták a párharcot, és simán jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Már az elején kitűnt, hasonló mérkőzésre van kilátás, mint két nappal korábban, a fővárosban a Magyar Kupa-párharc első felvonásán. A vendégek hősiesen védekeztek, a csabai ütők pedig remekül éltek a pályán. A palotai lányok átlagmagassága nem érte el a vendéglátókét, ám lelkesedésük határtalan volt. Ennek megfelelően alakult az eredmény is, 4:4 után elhúzott a Békéscsaba, a második technikait követően pedig már tíz pont is volt a két csapat között. A házigazdáknál egymás után jöttek be a juniorkorú lányok, akik szintén szépen helyt álltak. A vendégek edzője azonban csak 21:8-as állásnál érezte úgy, hogy kikéri első idejét. Használt is — két pont erejéig. Ám a szett könnyedén lett a pályaválasztóé (1:0).

A második játékrész hasonlóan telt: a Palota szépen mezőnyözött, a csabaiak támadtak. Ezúttal azonban több hiba csúszott a házigazdák játékába, ezért szorosabban alakult az etap. Sőt, volt egy pillanat, amikor a vendégek vezettek. A folytatásban elhúzott a Békéscsaba, de tekintélyes előnyre nem tett szert a finist leszámítva (2:0).

A harmadik szett is szoros csatával kezdődött. A házigazdák korántsem nyújtották azt, ami tőlük megszokott. Amikor jelentősebb előnyhöz jutottak, ismét jöttek a fiatalok, akik viszont leadták a tetemes különbséget. A vissza cserék után, egyórányi játékkal biztosították győzelmüket a csabaiak (3:0).

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, visszavágó

Békéscsabai RSE — Palota RSC 3:0 (10, 15, 19)

Békéscsaba, 50 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Békéscsaba: Pallag 11, Czina 4, Horváth V. 13, Soós N. 18, Fésüs E. 4, Vargas 1. Csere: Molcsányi R. (liberó), Kerepeczki 2, Lipták, Pásztor, Jenei 6, Gazsó. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Palota: Soós I., Papp D. 7, Lengyel 7, Péter K. 1, Karácsonyi 1, Keppel 5. Csere: Szilágyi (liberó), Nagy V., Nyuka 1. Edző: Balogh Beatrix

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:4, 10:4, 17:7. 2. játszma: 4:3, 7:6, 8:9, 13:9, 15:13, 17:14. 3. játszma: 1:3, 5:3, 8:7, 10:11, 19:12, 22:13, 22:18

Továbbjutott: Békéscsaba, kettős győzelemmel (6:0).

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Az első szettben határozottan jól játszottunk, ami el is döntötte a továbbjutás kérdését. Ezt követően visszafogottabb volt a lányok teljesítménye.
Balogh Beatrix: — Örülök, hogy a csapat kezd egyre jobban összeállni.

(forrás: brse.hu)
 

Címkék: békéscsaba palota röplabda magyar kupa brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr663433842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása