Alig telt el három nap, hogy a Vasas hazaérkezett a romániai Marosvásárhelyen rendezett felkészülési tornáról, és szerdán ismét pályára lépett. Az ellenfél ezúttal a Gödöllő volt, amelynek meghívása remek felkészülést nyújtott az óbudaiak számára a jövő pénteki, Maribor elleni Közép-európai Liga-meccsre.

Tovább szűkült a Vasas kerete, hiszen Milovits és Dékány sérülés, Borsos Lili és Takács Bernadett pedig betegség miatt nem tudott elutazni Gödöllőre.

Lutter Liza ásznyitásával kezdődött a meccs, ám a Gödöllő feladója a második lehetőséget már elhibázta. Csengeri Petra is hibázott, kétszer is elrontotta az ütését. Sándor Renáta viszont az első labdáját pontot érően tudta megütni (1:5). Továbbra sem találta önmagát a hazai csapat, sorra rontotta el támadásait (2:7). Ekkor kicsit megakadt a Vasas lendülete, Oláh Vivien két ütését is elrontotta, és Nagy Eszter is hibázott, így némiképp faragni tudott hátrányából a Gödöllő (5:8).

Egymás után kétszer is támadhatott Széles Petra, ám először Sándor Renáta, majd utána Stefanik Orsolya is jól mezőnyözte a próbálkozást, amit végül Oláh Vivien tudott pontra váltani (7:11). Ismét megakad az óbudaiak lendülete, pontatlanná vált a nyitásfogadásuk, amit könnyen kihasználtak a vendéglátók, és felzárkóztak egy pontra (11:12). Sikerült időben ébrednie a fővárosi együttesnek, és Sándor Renáta pontjával, illetve Nagy Eszter sáncával ismét ellépett (11:14). Ez a hárompontos különbség megmaradt a folytatásban is, így Ludvig Zsolt 13:16-nál időt kért.

A pihenés után Nagy Eszter ütötte meg a fogadásból visszahulló labdát, majd támadásból is eredményes volt (13:18). Kicsit ismét lankadt a figyelem, ezáltal közelebb került a házigazda, így Jókay Zoltán is időt kért (17:19). Hasznosnak bizonyultak az utasításai, mert visszatérve ismét szép játékot mutattak be az óbudai lányok, és magabiztos előnyre tettek szert a hajrára (18:22). Oláh Vivien jól ütötte meg a labdát, majd Széles Petra támadott a vonalon túlra, amivel játszmalabdához jutott a Vasas (19:24). Németh Zsuzsanna pontjával még zárkóztak a hazaiak, ám Sándor Renáta egy okos ejtéssel befejezte a szettet (20:25, 0:1).

Szorosan alakult az második szett eleje, Miklai Zsanett és Sándor Renáta pontjaival vezetett a Vasas (3:6). Jött azonban öt rontás, nem találta el a pályát a vendégcsapat, így már a Gödöllő vezetett, Jókay Zoltán időt is kért (8:6). Sándor Renáta ejtése törte meg a rossz sorozatot, ám nem sokkal később, 9:7-nél Jókay kikérte második idejét is. Ezúttal hallgattak a lányok az edzői tanácsra és Sándor Renáta egyes blokkjával, 11:11-nél egyenlítettek.

Sokáig felváltva születtek a pontok egészen 20:20-ig, ekkor két Szakmáry Gréta-pont törte meg a sormintát (22:20), így Jókay kikérte harmadik idejét is! Háfra Dominika hibázott, ám utána Széles javítani tudott. Miklai ütése Horváth Gabriella kezéről pattant az antennára, majd Sándor Renáta tudott pontot érően blokkolni, így ismét egál volt (23:23). Oláh azonban hálóba nyitott, így a hazaiaknál volt a játszmalabda, amit Széles Petra ásznyitásával ki is tudtak használni (25:23, 1:1).

Sándor Renáta szép pontjával és Szakmáry Gréta rontásával kezdődött a harmadik etap, amit aztán Gudmann Csilla rossz nyitása követett (1:2). Stefanik Orsolya ütött a vonalon túlra, Horváth Gabriella pedig a nyitását rontotta el (2:3). Nagyon sok szervát hibáztak a vendégek is, kis túlzással minden második lehetőségüket vagy a vonalon túlra, vagy a hálóba ütötték. Jókay Zoltán időt is kért, hogy kicsit rendet tegyen a fejekben (10:8). Továbbra is kereste önmagát a fővárosi együttes, amely hibát hibára halmozott, így ismét időt kért az edző (13:9). Tanácsok helyett azonban büntetés következett, ami vonalfutást jelentett.

Ez sem használt, hiszen Horváth Gabriella nyitását benyelték. Hosszú idő után Stefanik szerencsés mentése után ismét pontot szerzett a Vasas (14:10). Szakmáry elrontotta a támadását, Kriegel Zsófia azonban javítani tudott (15:11). A hazaiak lendülete a folytatásban is kitartott, könnyen kihasználták az ellenfél teljesen szétesett nyitásfogadását (18:14). Annak ellenére, hogy a Vasas játéka korántsem volt tökéletesnek mondható, sikerült elkezdenie a zárkózást, így 21:19-nél a hazaiak is időt kértek.

Csengeri Petra bombáját nem tudta menteni Sándor Renáta, utána azonban szerencséje volt a látogatónak, és egy elveszett labdát sikerült pontot érően áttenni, sőt Stefanik támadásával sikerült felzárkóznia egy pontra (22:21). Potyalabdát rontott a Vasas, azonban Sándor Renáta utána a hátsósorból szépített (23:22). Szakmáry nem hibázott, így játszmalabdához jutott a Gödöllő, majd szintén ő egy ásznyitással le is zárta a szettet (25:22, 2:1).

A negyedik játszmát ott kezdte a Vasas, ahol a harmadikat befejezte (3:0), azonban gyorsan visszazárkózott (3:3). Innentől sokáig ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:10). Két rossz megoldás után Jókay időt kért (12:10). A pihenő után Nagy Eszter sáncával már a vendégek vezettek (15:14). Ellépni azonban nem tudtak, így 17:17-nél ismét egál volt, sőt Horváth Gabriella hátsósoros támadása után megint a hazaiaknál volt az előny (18:17). Belejöttek a ritmusba a vendéglátók és tovább tudták növelni a különbséget a hajrára (22:18). Miklai támadása Németh Zsuzsanna kezéről pattant ki, Széles Petra azonban javítani tudott, majd Sándor Renátát takarták be, így meccslabdához jutott a Gödöllő (24:19), amit Csengeri blokkjával ki is használt (25:19, 3:1).

Jókay Zoltán, a Vasas edzője: — Ha ez a csapat nem tanul semmiből, akkor nem tudom mire várunk, és mire számítunk. Erről beszéltünk Romániában végig, hogy hangulat és tűz nélkül nem lehet játszani, erre ma ugyan azt csináltuk, mint eddig.

Felkészülési mérkőzés, nők

TEVA-Gödöllői RC — Vasas-Óbuda-Hofeka 3:1 (—20, 23, 22, 19)

Gödöllő: Szakmáry 16, Merkószki 3, Lutter L. 2, Németh Zs. 4, Széles 9, Csengeri 11. Csere: Lékó (liberó), Horváth G. 4, Kriegel Zs. 10, Háfra, Berze. Edző: Ludvig Zsolt
Vasas: Gudmann 1, Sándor 20, Miklai 9, Stefanik 9, Nagy E. 10, Oláh 11. Csere: Lévai (liberó), Fábián. Edző: Jókay Zoltán

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda gödöllő vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr163283211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása