A Kecskemét 3:1-re nyert a Dunaferr ellen a férfi NB I alapszakaszának ötödik fordulójában. Természetesen a hazaiak edzője, Gyurkó Sándor örült a győzelemnek, de azt is elmondta, vegyes érzelmekkel élte meg a meccset.

— Örülök, hogy nyertünk, de minden játszmában más-más érzések kerítettek hatalmukba, hogy így mondjam — kezdte értékelését a Dunaújváros elleni győzelmet követően a kecskemétiek edzője, Gyurkó Sándor. — Az elsőt nagyon sportosan, nagyon fegyelmezetten játszottuk végig, egyértelmű volt a győzelmünk. A másodikban két-három pontra elhúzott a Dunaújváros, időt kértem, és mondtam a játékosoknak, hogy főleg a hálónál, tehát blokkban legyünk precízebbek, fegyelmezettebbek. Az időkérés után sikerült is fordítani, akkor három vagy négy, pontot érő blokkot tudtunk hozni.

— A harmadik játszma elejét nagyon jól kezdtük, három ponttal elhúztunk, és utána két olyan buta hibát követtünk el, ami ritkán látható, ezzel magunkra hoztuk a Dunaferrt, amely ha megérzi, hogy van lehetősége, akkor nagyon-nagyon lelkes — magyarázta Gyurkó mester. — Bár fej-fej mellett haladtunk, sajnos ezt a harmadik szettet elveszítettük. A negyedik játszmában tartottam tőle, hogy a dunaújvárosi lelkesedés tovább tart, mi pedig falfehéren fogunk a pályára menni, ez talán egy kicsit a nyitásainkon látszott is. De ekkor nagyon komoly röplabda volt, mert a saját nyitásfogadásából mindkét csapat nagyon kevés hibával megcsinálta a pontot, és itt az döntött, hogy ki tud saját nyitása után kivédekezni labdát, és abból aztán pontot csinálni. Végül az döntött a javunkra, hogy védekezésben három, pontot érő blokkot tudtunk hozni tizennyolc után.

A tréner a sikertől függetlenül látja azokat a területeket, ahol javulni tudnának játékosai.

— Érzem az előrelépést a védekezésben, csapatvédekezésben a Hírös Kupához képest, az első dunaújvárosi tornához képest meg pláne — említett két példát Gyurkó Sándor. — Nagyon szépen alakulnak a helyezkedések, blokkban hogyha precízebbek és rendezettebbek leszünk, akkor a hátsósoros védekezésünk is sokkal eredményesebb és jobb lesz. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk, és továbbra is azt szajkózom, hogy a nyitásainknak sokkal-sokkal hatékonyabbnak kell lennie. Az első játszmában, amíg vezettünk, addig önbizalommal, bátran szerváltunk, és volt is eredménye, de amikor már ki-ki meccs lett, a harmadik játszmában, ott már megremegett a kéz, hibáztunk, vagy nagyon visszafogtuk a szervát. Most örülök, nyertünk és fontos győzelem volt, de bőven van miben előrelépnünk, hétfőtől folytatjuk a munkát.

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló
Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Dunaferr SE 3:1 (16, 19, —22, 22)

A mérkőzésről szóló cikkünk ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét dunaújváros röplabda nb1 dunaferr gyurkó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr673268940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása