A már megszokott hosszú nyári szünet után, pontosan 140 nap elteltével játszik újra tétmérkőzést a BITT-Kaposvár NB I-es női röplabdacsapata. A somogyi lányok a bajnokság átszervezésének köszönhetően a legmagasabb osztályban kezdik meg szereplésüket, a legjobb magyar együttesek társaságában.

A kaposváriak augusztus elsején álltak munkába az új edző, Pálfy Marianna irányításával, és egy alaposan megfiatalodott, lelkes, egységes társaság készült fel az új évadra. A nyáron egy csapatra való játékos távozott, a helyükön az utánpótlás legtehetségesebb tagjai kapnak lehetőséget. A klubvezetés fő irányelvei nem változtak: az együttes továbbra is csak sajátnevelésű játékosokból áll, és amatőr alapon működik. A napokban tovább bővült az egyetemisták sora, ugyanis eldőlt, hogy Harmath Zsófia is a Kaposvári Egyetemen, a gazdasági karon folytatja tanulmányait.

– A Kaposvár a tizenhárom együttest felvonultató élvonalbeli pontvadászatban megcélozza a középmezőnyt – fogalmazott a 28 éves szakvezető, aki az elmúlt években még a pályán, a csapat feladójaként segítette a klubot.

– Úgy érzem, sikeres volt az elvégzett munka, szerintem a csapat felkészült a bajnokságra. Nehéz mérkőzések várnak ránk a korábbi NB I-es csapatok ellen, nemhogy az extraligások ellen – tette hozzá a legrutinosabb játékos, Pintér Zsanett, aki nem csak a pályán, hanem a megyebajnokságra készülő egyetemi női csapat edzőjeként is igyekszik hozzátenni a részét az újévhez.

A klubhoz és a Kaposvári Egyetemhez kapcsolódó friss információ, hogy a csapat – az idén januárban megkötött ötéves együttműködési megállapodás megerősítéseként – az új szezonban felveszi az oktatási intézmény nevét, így BITT KNRC-Kaposvári Egyetem néven szerepel majd az NB I-ben.

A lányok vasárnap 16 órától a Budai XI SE ellen játsszák első bajnoki mérkőzésüket a Városi Sportcsarnokban. A belépés az új szezonban is ingyenes.

A Kaposvár játékoskerete
Feladók: Horváth Zsófia, Kulcsár Petra, Szarka Vivien
Centerek: Győrbíró Kamilla, Harmath Zsófia, Récsei Ágnes
Ütők: Császár Alexandra, Horváth Petra, Pintér Zsanett, Kovács Kármen, Sárközy Eszter
Liberó: Schrauff Júlia
Edző: Pálfy Marianna

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr713211866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása