A házigazda Békéscsaba és a CSM Lugoj ellen vesztett, a CSU Medicina és a Spartak Subotica ellen győzött a bajnoki aranyérem elsőszámú várományosának kikiáltott Vasas a hétvégi Viharsarok Kupán.

Román, szerb és magyar csapatok részvételével rendezett háromnapos tornát a Békéscsabai RSE, amelyre a Vasas is hivatalos volt. A fővárosi együttes a két győzelemmel és két vereséggel a második helyen végzett.

Jókay Zoltán vezetőedző jó erőt képviselő, a magyar élcsapatok szintjén álló külföldi együttesekkel szemben mérhette fel, hol tartanak jelenleg a felkészülésben az óbudai lányok.

– Több arcát is láttam a csapatnak a három nap során és nem mindegyikkel voltam elégedett – értékelt az edző. – Pénteken magabiztosan múltuk felül a tornát később megnyerő marosvásárhelyieket, szombaton viszont kétszer is kikaptunk. A Lugos ellen az első szettet szoros küzdelemben buktuk el, a következőt viszont könnyedén nyertük. Ezután azonban sajnálatos módon leálltak a lányok, hiányzott a tűz a játékukból és ez elfogadhatatlan. A hazaiak elleni meccs első elveszített játszmája után több alapembert is levettem a pályáról, sőt másnap kora reggel, egy kis plusz testmozgás képében is volt folytatása a dolognak.

A tréner szerint mindenképpen örömteli, hogy az így lehetőséghez jutó fiatalok leckét adtak küzdeni tudásból a többieknek.

– Persze időnként talán nem is baj, hogy a társaság feszegeti a határait, hosszútávon az ilyen kalandok is erősíthetik az egységet – folytatta Jókay Zoltán. – Vasárnap már nem volt gond a hozzáállással és ezt az eredmény is tükrözte, hiszen három viszonylag sima játszmában nyertünk. A teljes képhez hozzátartozik még az is, hogy Miklai Zsanett hiányzott a csapatból, mivel csütörtökön begyulladt a szeme, így nélküle utaztunk el Békéscsabára.

A szakvezető is elismerte, hogy van még mit csiszolni a Vasas játékán, nagyjából az út felénél járhatnak ezen a téren.

– Közel sem stabil az alapjátékunk, erősen döcög a nyitásfogadásunk – részletezte Jókay. – Ez persze nem csoda, hiszen hosszabb időt vesz igénybe, hogy összecsiszolódjanak az itt játszók. Sándor Renáta, Dékány Bernadett és Lévai Vivien eddig nem sok időt töltött együtt a játéktéren, még nem adódik magától, hogy pálya melyik területéért ki is a felelős. Egyébként, ha javul a nyitásfogadásunk, akkor a támadásépítés területén is nagyot fogunk majd előrelépni. Éppen ezért kellenek az ilyen tornák, hogy hiányosságainkat felszámoljuk, remélem a tétmérkőzéseink rajtjáig lesz még lehetőségünk nívós edzőpartnerekkel találkozni.

Viharsarok Kupa, nemzetközi női felkészülési torna, Békéscsaba


CSM Lugoj (román) – Békéscsabai RSE 3:2 (–24, 19, 20, –18, 7)
Vasas-Óbuda-Hofeka – CSU Medicina (román) 3:1 (20, –23, 23, 21)
CSU Medicina – CSM Lugoj 3:1 (12, 12, –18, 14)
Békéscsabai RSE – Spartak Subotica (szerb) 2:3 (18, –29, –16, 19, –9)
Vasas-Óbuda-Hofeka – CSM Lugoj 1:3 (–21, 12, –18, –20)
Spartak Subotica – CSU Medicina 0:3 (–26, –20, –16)
Vasas-Óbuda-Hofeka – Békéscsabai RSE 0:3 (–20, –18, –21)
Vasas-Óbuda-Hofeka – Spartak Subotica 3:0 (15, 22, 18)
CSU Medicina – Békéscsabai RSE 3:2 (–13, 21, 20, –17, 11)
CSM Lugoj – Spartak Subotica 1:3 (–14, –22, 14, –19)

A végeredmény
1. CSU Medicina 8 pont
2. Vasas-Óbuda-Hofeka 6 pont (2 győzelem)
3. Békéscsabai RSE 6 pont (1 győzelem)
4. CSM Lugoj 5 pont (8:9)
5. Spartak Subotica 5 pont (6:9)

Azonos pontszámnál a több győzelem, majd a játszmaarány rangsorolt.

A torna All Star csapata: Pallag Ágnes (Békéscsaba), Sándor Renáta (Vasas), Danica Radenkovic (Spartak Subotica), Roxana Ivanof (CSU Medicina), Radostina Chitigoi (CSU Medicina), Liana Bazimtomi (CSM Lugoj)

(forrás: vasassc.hu, brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr323203419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása