A házigazda Dunaferr röplabdázói nyerték vasárnap a Dunaferr Kupáért megrendezett Kelemen István Életmű Tornát, amelyen négy csapat állt rajthoz. A dunaújvárosiak új edzőjének, Tomanóczy Tibornak ez volt a bemutatkozása.

A házigazda dunaújvárosiakon kívül a Kecskemét, a Sümeg, és a magyar serdülőválogatott fogadta el a meghívást a hagyományos felkészülési tornára, amelynek neve a szakosztály vezetőinek egyöntetű véleménye alapján ebben az esztendőben kiegészült a Kelemen István Életmű Torna elnevezéssel. A kiegészítés apropóját az adta, hogy vasárnap ünnepelte hatvanadik születésnapját az életműdíjas dunaújvárosi szakember. A méltatás kitért a tréner utánpótlás-nevelésben nyújtott több évtizedes kiemelkedő munkásságára, hiszen az elmúlt időszakban válogatott játékosok sora került ki a keze alól. Kelemen István ezen az eseményen a serdülőválogatottat irányította, a keretben ezúttal hat Dunaferr-nevelésű játékos szerepelt.

A torna első mérkőzését a Dunaferr éppen a serdülők ellen vívta. Az újvárosiak is rendkívül fiatal csapattal álltak fel, hiszen három játékos (Tóth András, Hatvany Attila, Lukács Attila) kivételével még mindenki utánpótláskorú. Ráadásul ezúttal az olimpiai elő-előselejtezőre készülő felnőtt válogatott kerettel készülő Dávid Csanád is hiányzott a gárdából. Ennek ellenére nem jelentett különösebb gondot az összecsapás a hazaiaknak, hiszen két sima játszmában nyertek.

A második találkozó már jóval élesebb küzdelmet hozott. A kecskemétiek játszmát vesztettek a Sümeggel szemben. Ezután pályán maradtak az alföldiek, és 2:0-ra megverte a fiatalokat, majd a Dunaferr is három szettben győzte le a sümegieket. Az utolsó körben a serdülők 2:0-ra kikaptak a Sümegtől. A torna záró mérkőzése az előzetes várakozások szerint, és az addigi eredmények alapján is a döntő volt, ahol a két veretlen, a Dunaferr és a Kecskemét csapott össze.

Szoros küzdelemben, a játszmákon belül minimális különbségekkel a dunaújvárosiak nyertek 2:0-ra, így elhódították az elsőséget a hazai viadalon. Az utolsó mérkőzés után ünnepi pillanatok következtek. A csapatok a születésnapos Kelemen Istvánt köszöntötték, aki természetesen meghatódva hallgatta a jókívánságokat.

A Dunaferr csapatának új vezetőedzője, Tomanóczy Tibor elégedett volt a torna végeredményével, de megjegyezte a hibákat is.

– Látszott, hogy a felkészülés közepén járunk – értékelte a teljesítményt a tréner. – A mérkőzéseken kijöttek a hibáink, amelyeken feltétlen javítanunk kell, de rengeteg olyan pozitív dolgot is tapasztaltam, ami meglepetés még számomra is. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy most csak két nyert szettig játszottunk, a hivatalos mérkőzések megnyeréséhez pedig három győztes játszma szükséges. Az első tornánk jól sikerült, de még sokat kell dolgoznunk, hogy eredményesen szerepelhessünk a bajnokságban. Legközelebb augusztus huszadikán, a Szalki-szigeten lesz nyilvános fellépésük a csapat tagjainak, ahol rajthoz állnak az ünnepi strandröplabda-bajnokságon. Egy héttel később pedig Sümegen lépünk pályára egy felkészülési tornán, ahol a Kaposvár és a Dág is indul.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr593158377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása