Az elmúlt szombaton a fővárosban rendezték meg a King of the beach elnevezésű strandröplabda-tornát, amelyen a magyar profi mezőny legjobb nyolc játékosa szerepelt.

Tóth András a homokon legyőzhetetlen volt, a hétvégi bajnoki döntőben is dobogóra szeretne állni!

Amerikai mintára rendezi meg Vocskó Máté minden évben ezt a meghívásos viadalt, amelyen ezúttal két dunaújvárosi játékos is rajthoz állt. Dávid Csanád a negyedik helyen zárta a viadalt, Tóth András viszont megszerezte az elsőséget.

– A BME-pályáján a nyolc játékost két négyes csoportba sorolták a rendezők, ahol mindenki játszott mindenkivel. A csoportok első két helyezettje jutott a négyes döntőbe, a többiek pedig az alsó ágra. A fináléban szintén körmérkőzéses rendszerben játszottunk két nyert szettig, ahol Takács Gergely és Zsembrovszky Dávid előtt sikerült az élen végeznem.

– Milyen rangja van ennek a tornának Magyarországon?
– A sportág jelentős eseménye, hiszen minden évben egyszer rendezik meg. Emellett pénzdíjas is, hiszen a résztvevők által befizetett nevezési díjakat megkapja az első helyezett. Sportágunkban minden pénz nagyon jól jön, így ez is.

– Mennyiben különbözik ez a szakág a teremröplabdától?
– Teljesen más, hiszen kisebb pályán, kettő a kettő ellen játszunk. Sokkal gyorsabb a játék, más jellegű és több mozgást igényel.

– Külföldön rendkívül népszerű ez a sportág, amely nem véletlenül került be a nyári olimpia programjába. Mennyi esély van egy esetleges londoni kvótára?

– Szinte semmi. Nagyon nehezen lehet abba az elitkörbe bekerülni. Támogatók nélkül lehetetlen elutazni a különböző versenyekre, ráadásul külföldön már fedett strandröplabda-pályák is vannak, ahol egész évben tudnak edzeni a profi játékosok. Nálunk pedig csak a nyári strandszezonra korlátozódik ez a játék. Ilyen körülmények között nem lehet versenyezni velük, de persze mi is odatesszük magunkat.

– Mi lesz a legközelebbi strandos program?
– Hétvégén rendezik Siófokon a bajnokság döntőjét, ahol nyolc férfi és nyolc női páros küzd majd a minél jobb helyezésekért. A sorozatot még Baróti Árpáddal kezdtem, de a második körtől kezdve már Dávid Csanád a partnerem a pályán. Az eddigi eredmények alapján mindenképpen szeretnénk dobogóra állni a sorozat végén.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: tóth röplabda strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383144251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása