Bár májusban kiharcolta az élvonalba való feljutást a Pécsi TE-PEAC férficsapata, a baranyaiak mégis maradnak a másodosztályban.

– Azt már nagyon régen eldöntöttük, hogy akkor vágunk neki az első osztálynak, ha minden körülmény adott ahhoz, hogy be is fejezzük – mondta Gyöngyösi Zoltán játékos-edző. – Nos, mostanra világossá vált, hogy az élvonal olyan nagy anyagi megterhelést jelentene klubunknak, amit nem bírunk el. Persze, jó lett volna ismét a legjobbak között szerepelni, de osztoztunk-szoroztunk, s egyértelműen kiderült, hogy felelősségteljesen nem tudjuk vállalni.

A tréner részletezte a feltételeket. Gyöngyösi szerint egyrészt szakmailag kell mindennek rendben lennie: az első osztály nyilvánvalóan több áldozatot követel a játékosoktól, hiszen több lenne az edzés, s ráadásul egy gyermekcsapatot is indítania kell az egyesületnek a bajnokságban. Másrészt anyagilag is lényegesen megterhelőbb az élvonal: drágább a nevezési díj (200 ezer forint helyett 600 ezer), be kellene szerezniük új labdákat, ami nagyjából további 300 ezer forint lenne, a játékvezetőknek többet kell fizetni, s az utazás is lényegesen többe kerülne. Például a Nyíregyházával a bajnokságban többször is össze kellene csapnia a PTE-PEAC-nak.

– Persze, támogat minket az egyetem és a város is, de az csak a másodosztályra elég – tette hozzá Gyöngyösi Zoltán. – Azért az ebből a szempontból roppant szerencsés, hogy a csapatunk a mai napig száz százalékban amatőr, azaz senkinek sem fizetünk semmit. Az élvonal ugyanis a röplabdában sem olcsó mulatság: jellemző, hogy olyan gárdák is visszaléptek az első osztálytól, mint a Veszprém vagy a Szeged, s évek óta nincs egyetlen feljutó sem, mert senki sem tudja vállalni az indulási feltételeket.

(forrás: bama.hu)

Címkék: pécs röplabda pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr603144225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása