Hétfő délután megkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra a Dunaferr SE férficsapata, amelyet a nyáron még a megszűnés veszélye fenyegetett.

A Dunaferr Sportegyesületben az előző bajnokság befejezését követően kérdésessé vált a röplabdaszakosztály jövője. Végül olyan döntés született, hogy a klub az utánpótlást támogatja, míg a felnőtt csapat a saját bevételeiből, egy elkülönített számláról működhet tovább. Ebben a formában csütörtöktől várhatóan egy új személyekkel kiegészülő szakosztályvezetés lát majd munkához. A szakmai munka azonban Tomanóczy Tibor vezetőedző irányításával tegnap elkezdődött.

– A csapatban a jövőben mindenki amatőr alapon szerepel, nem lesz profiszerződésű játékosunk – magyarázta az új tréner. – Egyelőre csak Jan Johansson távozása százszázalékos, aki amerikai egyetemre nyert felvételt, így rá nem számíthatunk a jövőben. Biztosnak tűnik, hogy a fiatalok közül Tóth András, Dávid Csanád, Szűcs Ákos és Szabó Balázs ezekkel a feltételekkel is marad. A rutinos Hatvany Attila, Bokor Elek és Lukács Attila jövőbeni szereplése még kérdéses. Velük tárgyalni kell a folytatásról. Amennyiben szükséges, a keretet a legtehetségesebb utánpótlás-korú játékosainkkal töltjük fel.

– Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a felnőtt együttes kilép az egyesületből...
– Valóban felvetődött ez a lehetőség is, de szervezetileg nem lehet szétválasztani az utánpótlást a felnőtt csapattól, mivel több fiatal mindkét korosztályban játszik majd.

– Miként áll fel a szakmai stáb az új szezonban?
– A felnőtt, a junior és az ifjúsági csapat edzéseit én irányítom. A hamarosan nyugdíjba vonuló Kelemen István az utánpótlásban kap szerepet. Ő térítésmentesen vállalja ezt a feladatot. A gyermekcsapat versenyeztetését továbbra is a Dunaújvárosi Városi Sportiskola biztosítja.

– Hogyan tervezi a felnőtt keret felkészülési programját a szeptember 10-én kezdődő bajnoki szezonig?

– Augusztus 13-án megrendezzük a hagyományos Dunaferr Kupát, amelyen a tervek szerint rajtunk kívül a serdülőválogatott, a Kecskemét és a Kaposvár szerepel majd. Utóbbi gárda visszajelzését még várjuk. Szeptember 3-4-én a hatcsapatos Hírös Kupán lépünk pályára. Szeretnénk még egy felkészülési tornán indulni augusztus végén, de erre az időpontra még nincs ellenfelünk. A mostani hétvégén az élményfürdőben strandröplabda-tornán vesznek részt a játékosok. Ez a program teljesen nyitott, így bárki nevezhet és pályára léphet az NB I-es játékosok ellen. Az augusztus 20-i ünnepi program keretében több korosztályban is rendezünk majd strandröplabda-tornát a Szalki-szigeten.

– Úgy látom, a negatív történések ellenére is óriási lendülettel veti magát a mindennapi munkába...
– Muszáj, hiszen nyolc hónap áll rendelkezésünkre arra, hogy stabil megoldást találjunk a röplabda felnőtt- és utánpótlásszintű működésére a városban, hiszen addig számíthat az egyesület a vasmű támogatására. Kiépítettünk egy korszerű alapokon működő utánpótlás-rendszert, amelyet nagy kár lenne veszni hagyni.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653119089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása