Azerbajdzsánba utazik a Vasas

 2011.06.25. 14:34

Jól belehúzott a Vasas! Az elmúlt szezonban a bajnokságban második helyen végző óbudai együttes Azerbajdzsán fővárosába, a Challenge Kupában legutóbb ezüstérmes Lokomotiv Baku otthonába utazik a sorozat második fordulójában! Az Újpest az első körben kezd a Balkán Kupa-győztes ellen.

Luxemburgban elkészítették a női és a férfi CEV Kupa és Challenge Kupa sorsolását.

Az azeri klubot 2008-ban alapították, de az elmúlt idényben már a kontinens legjobbjai közé tartozott. Olyan világ-, illetve Európa-szerte ismert röplabdázók játszottak a csapatban, mint az orosz Goncsarova, Safronova, Parkomenko, Godina, az olasz Gioli, illetve az amerikai légiós, Nancy Metcalf, Kristin Richards és Nicole Davis. A csapat vezetőedzője a legutóbbi szezonban az a Dragutin Baltic volt, aki jelenleg az Euroligában éppen a magyarok ellen játszó bolgár válogatott szövetségi kapitánya. Ennek megfelelően a klubcsapat tagja például a válogatottból is ismert Marija Filipova is.

Azon kívül, hogy meglehetősen távoli a célpont és költséges az utazás, az ellenfél is rendkívül erős a Vasas számára.

Bízunk benne, hogy az Újpesti TE valóben képes lesz elindulni a Challenge Kupában, ha már benevezett. Ellenfele konkrétan még nem ismert, csak azt lehet tudni, hogy a Balkán Kupa-győztessel játszanak majd a magyarok. A Balkán Röplabda Szövetség honlapján ugyanakkor még nem szerepel, mikor kezdődik és mikor ér véget a kupa, illetve mely csapatok indulnak rajta. A regionális szövetség tagja Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Macedónia, Görögország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia és Törökország, tehát biztosan erős, jó csapat lesz az őszi sorozat aranyérmese. Tavaly például a török Besiktas győzött.

Egyetlen magyar férficsapat sem indul a nemzetközi mezőnyben.

Sok magyar játékos esetében még kérdéses, melyik csapatban folytatják pályafutásukat. Ha a válogatott csapatkapitánya, Kiss Katalin marad a Görög Kupa-ezüstérmes AEK Athén együttesében, a CEV Kupa első körében a szerb Vizura Beorgad ellen lép pálya, továbbjutás esetében pedig megint jöhet egy szerb rivális, a Radnicski Beograd és a svájci Sagres Neuchatel párharcának győztese.

Kegyetlenül nehéz ellenfelet kapott Kecskeméti Péter csapata, a román Stiinta Explorari Baia Mare a CEV Kupa első körében. A nagybányaiak ugyanis a tavaly még Bajnokok Ligája-csoportgyőztes orosz Lokomotiv Belgoroddal találkoznak. Veres Péter orosz együttese, a Dinamo Moszkva ugyanebben a sorozatban az ukrán Lokomotiv Harkovval játszik az első fordulóban, a második körben pedig ennek a két párharcnak a továbbjutója folytatja egymás ellen.

A Challenge Kupa első fordulóját novemberben, a második kört decemberben rendezik.

Címkék: röplabda ute újpest challenge vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr43013747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása