A házigazda Békéscsabai RSE nyerte a leány Országos Gyermek Bajnokság hatos döntőjét, miután a fináléban nagy csatában 3:2-re győzött a Vasas ellen. Érdekesség, hogy a csoportmérkőzések során ugyanezt a párosítást még a fővárosiak nyerték 3:1-re.

A Vasas elleni elvesztett csoportmeccsen megsérült a békéscsabaiak csapatkapitánya, Békési Judit, aki nem tudta folytatni a játékot, így a hazaiak a folytatásban nem a legerősebb összeállításában vették fel a versenyt vetélytársaikkal. A vasárnapi finálé az elmúlt szezon legizgalmasabb Békéscsaba–Vasas párharcát hozta. Az utolsó pillanatig nem lehetetett tudni, melyik csapat kerekedik felül. Az ötjátszmás találkozón végül a viharsarkiak borulhattak egymás nyakába könnyes szemekkel, és ünnepelhették bajnoki címűket.

Nagy Attila, a Békéscsaba edzője: – Nagyon nehéz három napon vagyunk túl. Csapatom megmutatta, hogy hihetetlen mélységekből is képes talpra állni, hiszen az első napon nagyon rossz játékát még egy sérülés is megkoronázta, ami után nyugodt szívvel mondhatom, hogy a közép- és elődöntőben mutatott játékunk elismerést érdemel. A döntőben a Vasas ellen aztán egy igazi parázs csatát vívtunk, miként az elmúlt években mindig. Fáradtabban érkeztünk el idáig, hiszen a lányok lábában, kezében egy mérkőzéssel több volt, de ezen a napon semmi nem számított! Megcsináltuk, és ehhez tiszta szívből gratulálok mindenkinek, és köszönöm az elmúlt évek kitartó munkáját is!

Benkóné Kőrös Mária, a Vasas edzője: – Egész hétvégén szépen játszottunk, négy nagyon kemény meccs van mögöttünk. Borzasztó erős volt már a csoportunk is, ám még így is a fináléban nyújtottuk a legjobb teljesítményünket. Büszke vagyok a csapatomra, mindenkinek köszönöm az egész éves munkát.

Benkó Bettina, a Vasas játékosa: – Jó volt a hangulat, nagyon akart az egész csapat. Örülök az egyéni elismerésnek is, nem számítottam rá, mert úgy éreztem, hullámzó volt a játékom. A csapatból mindenki a maximumot nyújtotta, amit tudott, azt megtette a sikerért. Sajnos a döntő végén túl sok nyitást rontottunk, így nem nyerhettünk. Az is közrejátszott a vereségben, hogy már nagyon fáradtak voltunk, hiszen a csoportmeccsek elejétől kezdve nagyon kellett koncentrálnunk mindenki ellen. A két Békéscsaba elleni meccs között az volt a különbség, hogy a fináléban nagyon izgultunk, ez az első szettben meg is látszott, csak utána tudtunk ellazulni.

Országos Gyermek Bajnokság, leányok, hatos döntő, Békéscsaba

Döntő: Békéscsabai RSE – Vasas Duna Autó Óbuda 3:2 (21, –21, 20, –21, 12)

A torna végeredménye
1. Békéscsabai RSE
(Dénesi Dalma, Horváth Sára, Kanizsai Dorottya, Korniss Ildikó, Krizsán Vanda, Gerendeli Dóra, Békési Judit, Bagyinka Fanni, Petrovszki Zsanett, Szikora Ninetta, Kovács-Fiskus Fanni, Pomázi Rebeka, Szpin Renáta, Karácson Laura, edző: Nagy Attila)
2. Vasas Duna Autó Óbuda
3. Móricz-Nyírsuli
4. TF-KRA
5. Kaposvár
6. NRK-Nyíregyháza

Különdíjasok
A torna legjobb játékosa: Benkó Bettina (Vasas)
A torna legjobb irányítója: Gerendeli Dóra (Békéscsaba)
A torna legjobb védekezője: Szpin Renáta (Békéscsaba)
A torna legjobb támadója: Gyimes Zsófia (KRA)

(forrás: brse.hu, vasasvolley.hu)

Címkék: gyermek békéscsaba röplabda vasas utánpótlás brse ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712984115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása