Az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is Békéscsaba nyerte az aranyérmet az Országos Mini Kupa legidősebb korosztályában. Hétvégén rendezték a tornát Szolnokon. Ez a legfiatalabb röplabdások legnagyobb versenye minden évben. A csapatok három szettet játszanak minden mérkőzésen, kötelező sorcserével.

Tehát az első és a második játszmában különböző négy-négy játékosnak kell pályára lépnie, de a harmadik szettben már bárki szerepeltethető.

A Békéscsabai RSE két korosztályban, a miniben és kisminiben képviseltette magát. Idén mindkét korcsoportban 18 csapat szerepelt. Pénteken az idősebbek kezdtek, a viharsarki együttes a Nyírsuli ellen játszott. Nem indult könnyen a nap, hiszen egyből kemény ellenféllel találták szembe magukat a lányok. Az első játszmát a nyíregyháziak nyerték, majd a második sorok küzdelemiben a Békéscsaba bizonyult jobbnak, így következhetett a döntő szett. Nagy küzdelem folyt a pályán, a csabai csapat már sokkal koncentráltabb játékot mutatott be, mint előtte, és minimális különbséggel győzött.

A győri csapatot 3:0-ra sikerült legyőznie, ennek köszönhetően a Békéscsaba csoportelsőként várhatta a folytatást. A nap folyamán egyre javult a lányok játéka. A keresztjátékban a Dunakanyar SE sem tudott megálljt parancsolni nekik. A legjobb hat között a KRA és a Gödöllő csapataival kerültek egy csoportba a békéscsabaiak. A KRA ellen 3:0-ra nyertek, majd a Gödöllő ellen nagy csata következett, de végül a 2:1-es viharsarki győzelem azt jelentette, hogy a lányok másnap döntőt játszhatnak. A másik ágon a Vasas került a fináléba.

A helyosztókra szombaton került sor. Már csak egy mérkőzés várt a csapatra, a legfontosabb. Ezt a lányok is tudták, és olyan összeszedett, koncentrált játékot mutattak be, amely sokáig emlékezetes marad. Mindenki a maximumot nyújtotta, így a második szettet követően már lehetett ünnepelni a bajnoki címet.

A bajnokcsapat tagjai: Petrovszki Zsanett, Bagyinka Fanni, Bartolák Alíz, Kovács Enikő, Kertész Kitti, Kovács Z. Vera, Sajben Fanni, Gémes Gréta, Kucsera Eszter, Kóra Kornélia, edző: Kerekes Mariann, Nagy Attila, Pásztor Tibor

Vasárnap rendezték a kisminik versenyét. A Békéscsaba ezúttal a Kalocsa és a Tatabánya együttesével került egy csoportba. Kicsit nyögvenyelősen indult a szekér. Az első mérkőzéseken még látszott a lányokon a korai kelés és a hosszú utazás fáradalmai. Ennek ellenére megnyerték csoportjukat és a keresztjátékra már tényleg csodás játékot mutattak be. Itt 3:0 arányban verték a győri csapatot. Ezt követően a legjobb hat között a Vasas és az Eger került a csabaiak csoportjába. A viharsarki lányok kikapat a budapestiektől 2:1-re, de a Vasas az Eger ellen hasonló arányú vereséget szenvedett. Következhetett az utolsó találkozó, ahol a tét az volt, hogy ha a csabaiak megverik a hevesieket 3:0-ra, akkor ők játsszák a döntőt, 2:1 esetén körbeverés van, és a pontarány dönt. A mérkőzés 2:1-es csabai győzelemmel zárult, és a nagy számolgatást követően kiderült, hogy a Vasas játssza a döntőt, a Békéscsaba a bronzcsatát.

A harmadik helyért a Nyírsuli volt a viharsarkiak ellenfele. A lányok már nagyon fáradtan álltak a pályára, de becsülettel és hatalmas akarással küzdöttek. Az első játszmát még megnyerték, de utána elfogyott az erő, és végül a szabolcsiak állhattak a dobogó harmadik fokára. A bajnokságot az Újpesti Csokonai nyerte, legyőzve a Vasas gárdáját.

A békéscsabai csapat tagjai: Sajben Fanni, Kovács Enikő, Varga Alexandra, Bartolák Adrienn, Kenézaljai Anna, Szóró Johanna, Uhrin Bettina, Korniss Emese, Kovács Gréta, edző: Kerekes Mariann, Pásztor Tibor

Gödöllői szemszögből...

Az Országos Mini Kupán a TEVA-Gödöllői RC fiatal röplabdázói egy mini és három szupermini csapattal képviseltették magukat.

A miniknél az elvárás a legjobb hatba kerülés volt, amit a lányok jó játékkal teljesítettek is. A Kecskeméti Sportiskola elleni vereség után legyőzték a Szeged, az Újpesti Csokonai DSE, majd a KRA csapatát is. A nap utolsó mérkőzésén a Békéscsabai RSE volt az ellenfél, amely ellen bátran vették fel a küzdelmet a gödöllőiek. A döntő játszmában 19:19-nél még senki nem tudta, ki lesz a Vasas ellenfele a döntőben. Végül 25:23-ra alul maradt a Gödöllő, de emelt fővel jöttek le a pályáról a lányok. Másnapra mindössze egy mérkőzés maradt, amely a bronzérem sorsáról döntött. Erre már nem tudott úgy felpörögni a csapat, mint egy nappal korábban, így a Kaposvár szerezte meg a harmadik helyet, de a negyedik pozíció magasan a legjobb eredmény ebben a kategóriában az elmúlt öt évben!

A legfiatalabbaknál a játékkal való ismerkedés, a torna hangulatának és a versenyzés feszültségének megismerése volt csupán a cél. 25 tízéves röplabdás-palánta képviselte a klubot három csapatban. Játszmáról játszmára fejlődtek, ügyesedtek, és a nap végére már szettet, sőt mérkőzést is nyert egyik-másik csapat. Az eredmény másodlagos, de a tényszerűség kedvéért a 13. 16. és 17. helyet szerezték meg a gödöllői csapatok.

Eközben a szlovákiai Léván egy nemzetközi serdülőtornán röplabdáztak a gödöllői egyesület idősebb játékosai. Dóczi István vezetésével meg is nyerték a csoportjukat a lányok, majd a középszakaszban elvesztett játszmák miatt végül kedvezőtlen helyzetbe kerültek. A második napon már minden mérkőzést megnyert a csapat. A torna célja egy picit már a jövő évi juniorbajnokságra való felkészülés volt, és nagyon biztató játékot mutattak a lányok. Végül a 13. helyet szerezték meg.

A gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola III. korcsoportos csapata óriási küzdelemben múlta felül 3:2 arányban a békéscsabai Petőfi Sándor Általános Iskola együttesét, megszerezve ezzel a jogot a diákolimpia országos döntőjén való indulásra. A csapat tagjai: Hemmert Kíra, Mester Adél, Kómár Niki, Kaszás Ági, Kiss Fanni, Rózsahegyi Krisztina, Balogh Zsuzsi, Desnoix Juli, Tóth Dorina, Pálinkás Heni. Ezzel a Gödöllői RC a tavalyi után idén is képviselteti magát egy csapattal a legjobb nyolc iskolai csapat között. Egy évvel korábban a Petőfi csapata a 6. helyen végzett a fináléban. Az országos döntőt idén Miskolc rendezi június 16-17-én.

Országos Mini Kupa, Szolnok

Leányok

Mini
1. Békéscsabai RSE
2. Vasas-Hofeka-Óbuda
3. Kaposvári SI-USE
4. TEVA-Gödöllő RC, 5. Kecskeméti SI, 6. TF-KRA, 7. Nyírsuli, 8. Újpesti Csokonai DSE, 9. Kodály Zoltán Általános Iskola Szolnok, 10. Szolnoki VSI, 11. Tatabányai Volán SE, 12. Dunakanyar SE, 13. Győri DRC, 14. RUNKIL SE, 15. Szegedi RSE, 16. Dózsa György Általános Iskola Tatabánya, 17. BSE, 18. Miskolci VSI
Legjobb edző: Kerekes Mariann
Legjobb játékos: Bagyinka Fanni

Kismini
1. Újpesti Csokonai DSE
2. Vasas-Hofeka-Óbuda
3. Nyírsuli-Móricz
4. Békéscsabai RSE, 5. Egri Szent-Györgyi DSE, 6. TF-KRA, 7. Győ-Ta, 8. Szegedi RSE, 9. Győri Dózsa Ikrény, 10. Bem DSE, 11. Göd, 12. Tatabányai Volán SE, 13. Delta RSE, 14. Szolnoki VSI, 15. Veszprémi Egyetemi SC, 16. Kalocsai SE, 17. BSE, 18. Dunakanyar
Legjobb edző: Nagy Lászlóné
Legjobb játékos: Papp Lujza

Szupermini
1. Delta RSE
2. Szegedi RSE
3. Újpesti Csokonai DSE
4. Miskolc VSI, 5. Egri Szent-Györgyi DSE, 6. TF-KRA, 7. Kalocsai SE, 8. Vasas-Hofeka-Óbuda, 9. Sümegi RE, 10. Kodály Zoltán Általános Iskola Szolnok, 11. Tatabányai Volán SE, 12. Szolnok VSI, 13. TEVA-Gödöllői RC, 14. Sárberki Általános Iskola Tatabánya, 15. Dunakanyar SE, 16. Erkel Ferenc Általános Iskola Gödöllő, 17. Petőfi Sándor Általános Iskola Gödöllő
Legjobb edző: Dömötör-Mátrai Beáta
Legjobb játékos: Pölcz Martina

(forrás: brse.hu, grcvolley.hu)

Címkék: mini békéscsaba röplabda gödöllő brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr362943354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása