Az elmúlt hétvégén rendezték Dunaújvárosban a férfi juniorbajnokság négyes döntőjét, ahol a házigazda Dunaferr SE a második helyen végzett a címét ismét megvédő Kaposvár mögött.

A szombat délelőtti nyitómérkőzésen a Dunaferr magabiztos teljesítménnyel verte 3:1-re a kecskemétieket. Az első szettet szoros csatában ugyan még a vendégek nyerték, de a folytatásban már az történt a pályán, amit a dunaújvárosiak akartak. A találkozó után tartották a torna hivatalos megnyitóját, ahol beszédet mondott Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatója. A versenyzők szórakoztatásáról pedig a Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti kara gondoskodott. A folytatásban a kaposváriak 3:1-re legyőzték a Kazincbarcikát. Az ebédszünetet követően rendezték meg a Kazincbarcika–Dunaferr összecsapást, ami ismét hazai sikert hozott. Az első játszmában diadalmaskodtak az újvárosiak, a második játékrészben egyenlíteni tudtak a borsodiak. Ezután viszont taktikus játékkal hozták a mérkőzést a hazaiak. A nap zárásaként a Kaposvár 3:0-ra lemosta a kecskemétieket.

A vasárnap délelőtti program első mérkőzése jelentette a tulajdonképpeni döntőt. A két veretlen együttes, a Kaposvár és a Dunaferr csatája döntött az első hely sorsáról. A dunaújvárosiak végig jól küzdöttek, de 3:1-re a Kaposvár nyerte a kiélezett párharcot. Minden játszma igen szoros csatában, mindössze a minimálisan szükséges két ponttal dőlt el, de ezek többségéből a rutinosabb játékosokkal rendelkező vendégek kerültek ki győztesen. A nap zárásaként rendezték a Kecskemét–Kazincbarcika találkozót, ahol a kazincbarcikaiak nyertek 3:1-re.

A dunaújvárosiak edzője Tomanóczy Tibor elégedett volt csapata teljesítményével. „Csak dicsérni tudom a játékosaimat – értékelt a tréner. – Emelt fővel jöhettünk le minden mérkőzés után a pályáról. Talán az döntött a kaposváriak javára, hogy amíg mi március közepe óta nem játszottunk tétmérkőzést, addig ők az NB II-ben szerepeltek. Ezzel valószínűleg nagyobb rutinra tettek szert. Ma még egy kicsit szomorkodunk, de hétfőtől már készülünk az Országos Ifjúsági Kupa fináléjára, amelyet a jövő hétvégén, Kaposváron rendeznek.”

Juniorbajnokság, férfiak, négyes döntő, Dunaújváros

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE 1:3
1. MCM-Diamant-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1
Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1
Kalo-Méh-Kecskeméti SE – 1. MCM-Diamant-Kaposvár 1:3
1. MCM-Diamant-Kaposvár – Dunaferr SE 3:1
Vegyész RC-Kazincbarcika – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1

A végeredmény
1. 1. MCM-Diamant-Kaposvár
2. Dunaferr SE
3. Vegyész RC-Kazincbarcika
4. Kalo-Méh-Kecskeméti RC

Különdíjasok
A legtechnikásabb játékos: Gergye Roland (Kaposvár)
A legjobb támadójátékos: Dávid Csanád (Dunaferr)
A legjobb előkészítő: Kaszap Tamás (Kaposvár)
A legjobb liberó: Deák Márk (Kaposvár)
A legeredményesebb edző: Varga Péter (Kaposvár)
A legjobb hazai játékos: Pápai Péter (Dunaferr)

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros kaposvár röplabda dunaferr junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282907424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása