Péntektől vasárnapig Kaposvár adott otthont az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) hatos döntőjének. A fiúknál a Kecskemét, a lányoknál a Vasas nyerte az aranyérmet. Az óbudaiak megszakítás nélkül hetedik alkalommal bizonyultak korosztályuk legjobbjának.

A döntő előtt legtöbben arra tippeltek, hogy a Vasas és az Újpest között fog eldőlni a bajnok cím sorsa, harmadik helyre pedig a Békéscsaba csapatát várták. Meg is ijedtek sokan, amikor a csoportsorsolásoknál ez a három együttes került össze. Az első meccset a fővárosiak két rivális játszotta egymással, a jóslatokat cáfolva azonban a viharsarki lányok legyőzték az UTE-t. A második találkozón a Vasas nagyon jól játékkal 3:0-ra nyert az Újpest ellen, a folytatásban pedig az óbudaiak a csoportelsőségről döntő összecsapáson ismét játszmaveszteség nélküli sikert arattak, ezúttal a Békéscsaba ellen.

A második napon egy találkozó várt a Vasasra, a döntőbe jutásért ismét az Újpesttel kellett játszaniuk. Ezt az akadályt is hibátlanul vették, magabiztosan jutottak a fináléba. Az elődöntő másik összecsapásán a Békéscsaba kétjátszmás hátrányból fordítva 3:2-re legyőzte a Szegedet. A finálé hozta a legnagyobb küzdelmet. Három nap alatt ez volt a negyedik meccsük a Vasas fiataljainknak, fáradtak voltak, nem játszottak igazán jól. Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan eltervezték, és sokszor csak futottak az eredmény után. Azonban amikor nagyon kellett, a lányok meg tudták csinálni a fontos pontokat, így sikerült a címvédés, ismét serdülőbajnok lett a Vasas!

„Belülről nagyon sok minden volt érezhető, izgatottság, küzdeni akarás, jóra törekvés és mindenekfelett a nyerni akarás ‒ kezdte értékelését a döntőről a Vasas ütőjátékosa, Takács Bernadett. ‒ A negyedik szettben huszonnégynél belegondoltam, hogy utolsó serdülőmeccsünk ez így együtt, hiszen Gubicza Laura, Fábián Fanny, Major Lilla, Margitai Anna és én is kiöregszünk a korosztályból, ezért aztán még jobban meg akartuk csinálni. Amikor meglett az utolsó pont, el se hittem, mindenki üvöltött, ujjongott, ugrált. Ami a legjobb az egészben, hogy ez zsinórban a hetedik bajnoki címe a serdülő korosztálynak. Ezt elmondhatjuk magunkról, ami nagyszerű érzés. Annyi biztos, hogy nem csak én, de mindenki furcsállta, hogy három nap alatt két csapattal játszottunk csak az öt lehetséges ellenfél közül. Viszont jó érzés volt látni azt, ahogy együtt küzdöttünk a döntőbe jutásért. Az első nap inkább a ráhangolódásé volt, hiszen különösebb tétje nem volt a csoportkörnek. Másnap viszont már az Újpest ellen nagyon komolyan vettük a játékot és felszabadultan játszottunk mindannyian együtt.”

A döntő után három különdíjat is kiosztottak, ezt a csapatok legjobbjai kapták. A Vasasból a feladóra, Fábián Fannyra esett a választás. „Négy meccset játszottunk két csapattal a három nap alatt, ez furcsa volt ‒ mondta a fiatal előkészítő. ‒ Az utolsó meccsen nem volt annyira döntő-hangulatom, mint az előző években, lehet, hogy az ellenfél miatt is, mert velük már sokszor játszottunk és általában mi győztünk. De ettől függetlenül, amikor elkezdtünk bemelegíteni a pályán, a gyomrom görcsben volt, izgultam egy kicsit. Végig próbáltam a legjobbat kihozni magamból és a csapatból is. A különdíj meglepetésként ért, mert az egész csapat jól játszott, ezt együtt nyertük meg, illetve azért is, mert a feladók ritkán kapják meg ezt a címet. Jó kis csapat lettünk és jó volt a hangulat is. Remélem ilyen hangulat lesz OSK-n is!”

Országos Serdülő Bajnokság, lányok, hatos döntő, Kaposvár

Lányok

A-csoport

Röpisuli SE Ajka ‒ Albrecht-Miskolci VSC-MISI 1:3 (11, ‒19, ‒18, ‒18)
HPQ-Szegedi RSE ‒ Röpisuli SE Ajka 3:2 (20, 17, ‒23, ‒17, 15)
Albrecht-Miskolci VSC-MISI ‒ HPQ-Szegedi RSE 0:3 (‒12, ‒16, ‒17)
Az A-csoport végeredménye: 1. Szeged, 2. Miskolc, 3. Ajka

B-csoport
Vasas-Hofeka-Óbuda – Újpesti TE 3:0 (17, 19, 18)
Békéscsabai RSE – Vasas-Hofeka-Óbuda 0:3 (‒20, ‒4, ‒22)
Újpesti TE ‒ Békéscsabai RSE 1:3 (17, ‒23, ‒23, ‒20)
A B-csoport végeredménye: 1. Vasas, 2. Békéscsabai RSE, 3. Újpesti TE

Negyeddöntő
Miskolc ‒ Újpest 1:3 (25, ‒9, ‒17, ‒14)
Békéscsaba ‒ Ajka 3:1 (‒22, 13, 18, 17)
Elődöntő
Vasas ‒ Újpest 3:1 (18, 14, 16)
Békéscsaba ‒ Szeged 3:2 (‒23, ‒22, 20, 15, 10)
Az 5. helyért: Miskolc ‒ Ajka 3:1 (25, ‒12, 22, 16)
A 3. helyért: Újpest ‒ Szeged 3:0 (15, 13, 11)
Döntő: Vasas ‒ Békéscsaba 3:1 (19, ‒22, 16, 20)

A végeredmény: 1. Vasas-Hofeka-Óbuda (Benkó Bettina, Cicic Milica, Major Lilla, Gubicza Laura, Stefanik Orsolya, Bánlaki Emese, Margitai Anna, Mészöly Natália, Novák Lilla, Borlai Lili, Lumán Réka, Hodosi Daniella, Fábián Fanny, Takács Bernadett, Hőnig László (vezetőedző), Benkóné Körös Mária (edző), 2. Békéscsabai RSE, 3. Újpesti TE, 4. HPQ-Szegedi RSE, 5. Miskolci-VSC-MISI, 6. Röpisuli SE Ajka

Fiúk

A-csoport

Szolnoki Főiskola RK-SI ‒ Kecskeméti Sportiskola 1:3 (‒18, 21, ‒19, ‒16)
1. MCM-Diamant-Kaposvár ‒ Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (25, 19, 20)
Kecskeméti Sportiskola ‒ 1. MCM-Diamant-Kaposvár 3:0 (17, 11, 17)
Az A-csoport végeredménye: 1. Kecskemét, 2. Kaposvár, 3. Szolnok

B-csoport
Vegyész RC-Kazincbarcika ‒ Dunaferr SE 1:3 (‒16, 23, ‒17, ‒22)
A Company Nyelviskola-Veszprémi RC visszalépett.
A B-csoport végeredménye: 1. Dunaferr, 2. Kazincbarcika

Negyeddöntő: Vegyész RC-Kazincbarcika ‒ Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (20, 17, 21)
Elődöntő
Dunaferr ‒ Kaposvár
Kecskemét ‒ Kazincbarcika
A 3. helyért: Kaposvár ‒ Kazincbarcika
Döntő: Dunaferr SE ‒ Kecskeméti Sportiskola 2:3 (17, 21, ‒18, ‒25, ‒9)

A végeredmény: 1. Kecskemét, 2. Dunaferr, 3. Kazincbarcika, 4. Kaposvár, 5. Szolnok. A Veszprém visszalépett.

Csapataik legjobbjai: Együd Flóra (UTE), Pap Dorottya (Békéscsaba), Fábián Fanni (Vasas), illetve Árva Milán (Kazincbarcika), Pádár Krisztián (Dunaferr), Erki Milán (Kecskemét).

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas serdülő utánpótlás osb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622890085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása