Az elmúlt héten befejeződött a férfi Extraliga küzdelemsorozata. A Dunaferr SE a harmadik helyen zárta a sorozatot. A Kazincbarcika elleni győztes párharc után Ruffing Péter edző értékelte az elmúlt bajnoki szezont.

– Szűk kerettel vágtunk neki a szezonnak, hiszen Baróti Árpád Olaszországba igazolt, Gelencsér Balázs befejezte a játékot, Hatvany Zsoltot pedig Kecskemétre adtuk kölcsön. Szerencsére Tomanóczy Tibor még egy évet vállalt, a tapasztalata sokat segített. A juniorok közül be kellett építeni a csapatba a center Szabó Balázst. Szerkezetileg is változtatni kellett, a távozó Baróti helyett Tomanóczy lett a feladóátló, nyitásfogadó-ütő pozícióban pedig Bokor Elek, Hatvany Attila és Dávid Csanád kapott lehetőséget.

– Milyen célkitűzésekkel vágtak neki a bajnokságnak?
– Mindenképpen az elitben szerettünk volna maradni, ami az első négy közé kerülést jelenti a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt. Az alapszakaszban még nem működött tökéletesen az új felállás, de így is a harmadik helyen zártunk. A középszakasznak a Kaposvár belépését követően a negyedik helyről vágtunk neki, de egy huszáros hajrával sikerült egy helyet előrelépnünk. A rájátszásban könnyedén vertük a MAFC-ot, de az elődöntőben nem bírtunk a rutinosabb játékosállománnyal rendelkező Kecskeméttel. Az egész évben mutatott teljesítmény alapján sajnos ez volt a realitás. A bronzcsatának pályaelőnnyel vágtunk neki, és meglepően simán vertük 3:0-ra a Kazincbarcikát.

– A kupában viszont fényesebb érmet szereztek...
– A négy közé kerülésért szintén a kazincbarcikaiakkal kerültünk össze, és azt az akadályt is sikerrel vettük. A Szolnok elleni elődöntő kötelező feladat volt. A fináléban egy színvonalas meccsen nem sok hiányzott a kupagyőzelemhez a favorit Kaposvár ellen.

– Egyénileg miként értékeli a teljesítményeket?
– Tomanóczy Tibor a meccseken és az edzéseken is remekelt. Tóth Andráson érződött a rutintalanság, de sokat fejlődött az idén. Bokor Elek és Lukács Attila végig egyenletesen teljesített. Hatvany Attila nem mindig azt nyújtotta, amit vártunk tőle, de amikor nagyon kellett, összekapta magát. Szabó Balázs és Dávid Csanád hullámvölgyekkel ugyan, de megfelelt. Pápai Péter fejlődése figyelemre méltó. A többiek keveset játszottak.

– Miként alakul a további program?
– A felnőtt játékosoknak levezetnek. A juniorok és az ifjúságiak még bajnoki döntő előtt állnak. Megkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal a jövőt illetően. Én viszont befejeztem edzői pályafutásomat. Azt szeretném, ha Tomanóczy Tibor irányítaná a jövőben az együttest.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr12873803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása