Ugyan többször is esély mutatkozott rá, hogy a Veszprémi Egyetemi SC NB I-es női csapata bejusson a legjobb négy közé, végül a kiesés ellen kellett harcolnia. Oláh János edző együttese sikerrel vette az akadályokat, és jobb játszmaarányának köszönhetően megnyerte az alsóház küzdelmeit, vagyis összesítésben a 13. helyen zárt.

– A Kalocsát leszámítva roppant kiegyensúlyozott volt a mezőny, nekünk is többször esélyünk volt rá, hogy biztosítsuk helyünket a legjobb négyben – kezdte Oláh János. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szezon kezdete előtt Békéscsabára igazoló Jezerniczki Tímea hiányát nagyon megéreztük, majd idény közben Pintér Eszter Székesfehérvárra távozása is nagy törést jelentett számunkra. Természetesen mindezek dacára akadtak olyan mérkőzések, amelyek elvesztése miatt pusztán magunkat okolhatjuk.

– Most arra gondol, hogy az idén egyetlen 3:2-es összecsapást sem tudtak nyerni a nyolcból?
– Aki valaha már röplabdázott, az jól tudja, az ötödik szett nem a játéktudásról szól. Ez már az idegek harca, és ebben az idén meglehetősen gyengék voltunk. Míg az előző években az ilyen párharcok nyolcvan százalékát megnyertük, most a nyolc meccsből egyet sem sikerült behúznunk. Szerintem azért is torpantunk meg rendszeresen, mert nem volt igazi vezérünk, aki átlendítette volna a nehéz pillanatokon a lányokat.

– Ugyan az ötjátszmás meccsekkel nem volt szerencséjük, viszont a rájátszásban nyújtott teljesítményüket dicsérni lehet.
– Meglegyintett bennünket a kiesés szele, ami őszintén szólva nem várt fordulatot hozott. Több játékos a vészhelyzetben olyan extrákat tudott mozgósítani magában, amire korábban nem volt képes. Az alsóházban az alapszakaszban elért egymás elleni eredményekben nagyon rosszul álltunk, hiszen két vereséget kellett kiegyenlítenünk. Ez sikerült, és végül megnyertük a csoportunkat.

– Az idén feltűnően sok lehetőséget kaptak a fiatalok.
– A már említett két távozó után kicsit át kellett variálni a csapatot. Ráadásul az utolsóelőtti fordulóban kidőlt a sorból Földesi Nóra, aki addig húzóemberünk volt. Telek Nikolett, Erdősi Gréta, Dordzsceren Dádzsó és Molnár Bettina valamennyien még juniorkorúak, azonban becsülettel helyt álltak, és a fejlődésük szempontjából nagyon hasznos mérkőzéseket játszhattak.

– Az a hír járja, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt távozik a csapattól, mert Budapestre költözik.
– Nehéz helyzetbe kerültem, ám ettől függetlenül nyitva állok a folytatásra. A bajban még inkább összekovácsolódott a csapat, nagyon közel állnak hozzám a lányok, szakmailag pedig kihívásnak érzem a fiatalok beépítését. Remélem, nem válnak el az útjaink, és folytatni tudom a megkezdett munkát!

NB I, nők, az 5-8. helyért
A végeredmény
1. Veszprém 30 pont (45:26)
2. Palota 30 pont (40:30)
3. Eger 29 pont (41:26)
4. Kalocsa 19 pont (9:53)

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr122805412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása