Az Eger megint nyert Kalocsán

 2011.03.13. 08:32

Az Agria RC-Eger 3:0-ra győzött a Kalocsai SE otthonában a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának negyedik fordulójában. A tabellán egyre élesebb a helyzet, valószínűleg a következő körben esedékes Veszprém – Eger meccs dönt arról, hogy a kettő közül melyik csapat esik ki, és melyik marad benn.

Az egriek felkészülése egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Répászki Mariann és Kovács Bettina után Nemes Napsugár is feliratkozott a sérültek listájára. A liberó ujja a legutóbbi mérkőzés végén eltört, ennek ellenére ezúttal ismét játszott. Szintén nem tett jót a héten a csapatnak, hogy a szerdai edzés elmaradt. A lányok sportorvosi vizsgálaton vettek részt Gyöngyösön, ahol több mint száz társukkal vártak arra, hogy átessenek a kötelező ellenőrzésen. Az Agria RC küldöttsége a korai kezdés miatt szombaton hajnali fél hatkor kelt útra. Az első és a második szettet simán hozták a vendégek, a befejező szakasz sikerült a legszorosabbra. A lelkesen küzdő hazaiak ellen a végjátékban 21:23-ról fordítottak a hevesiek.

Egy héttel korábban a Kalocsa röplabdázói már megküzdöttek az Egerrel, és az idegenben elszenvedett 3:1-es vereség ellenére az ott mutatott teljesítmény (természetesen a nagyon csúnya első szett kivételével) megismétlésében bizakodók joggal reménykedhettek egy jó kis mérkőzésben. Most sem lehettek kétségeik a hazaiaknak, hogy a hevesiek a két pontért érkeztek, hiszen az alsóház másik három csapata között olyannyira kiélezett küzdelem van a biztos kieső Kalocsa melletti másik kieső hely elkerüléséért, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy a végén nem a pontszám, hanem a játszmaarány fog dönteni.

A kulcsjátékosok gyenge teljesítménye miatt a Kalocsának esélye sem volt jó eredményre, ezt talán legjobban az jellemzi, hogy Csintalan és Vörös Egerben összesen harminc pontot szereztek a négy szett alatt, addig otthon a három szettben csak kilencet ütöttek. Nyitásban az egri mérkőzéshez hasonlóan ismét gyenge mutatót produkáltak a kalocsaiak, talán az egyetlen pozitívuma az volt a találkozónak, hogy most az első szett elején nem aludtak el annyira, mint az elmúlt három-négy fordulóban. Sokáig vezetett is a házigazda, de a végét nagyon csúnyán elrontotta.

A meccs első pontját a Kalocsa szerezte, és több jó nyitással hamar ellépett (9:5), ám a vendégek magukra találtak, és egyre jobban zárkóztak, míg 13:13-nál már egyenlő volt az állás. A hazai ütőjátékosok nem találták a helyet az egyre jobban összeálló hevesi sánc mellett, és a rossz nyitásfogadások sem adtak lehetőséget a feladónak a választásra, így a könnyen olvasható támadásokra időben fel tudtak készülni a háló túloldalán. 15:17-nél még csak kétpontos előnyük volt az egrieknek, akik ekkor állva hagyták a Kalocsát, és zsinórban nyolc pontot szerezve biztosan nyerték a szettet (15:25, 0:1).

A második játszmát a vendégek ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták és az első technikai szünetben már 8:2-re vezettek, és ez az előny a későbbiekben se változott (8:14), és ezt az etapot is biztosan hozta az Eger (18:25, 0:2). A harmadik felvonásban már az elején ellépett a vendégcsapat (2:6) így Kováts Ágnes edző egy váratlan lépésre szánta el magát, két stabil kezdőt (Csintalant és Vöröst) az addig mutatott halovány játékuk miatt lecserélt, és az előző szettben is pályán lévő Gál Fanni mellett – a hat évet kihagyó, így gyakorlatilag újoncnak számító – András Henrietta is pályára lépett. Bár a szett közepén még mindig négypontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (10:14), ám ezután kétszer is kikérte idejét az Eger, hiszen előbb egyenlített a Kalocsa (15:15), majd vezetést is átvette.

Ekkor a hazai csapat legjobbja a fiatal Gál Fanni volt, mind a hét pontját ebben a szakaszban szerezte. 23:19-nél már csak két pontra volt a Kalocsa a szett megnyerésétől, de a vendégek a végjátékban nagyon jól koncentráltak, érezhetően nagyon fontos volt nekik, hogy egy esetleges játszmaveszteséggel se rontsák esélyeiket a kiesés elkerüléséért zajló csatákban. 24:22-nél még játszmalabdája is volt a Kalocsának, de nem sikerült élni vele, és ahogyan Egerben, úgy most is egy – az egész mérkőzést jellemző – gyenge játékelemmel, egy rossz nyitásfogadással zárult a mérkőzés (24:26, 0:3).

A hazaiak részéről mutatott rossz mezőnymunka, nyitásfogadás nem nagyon tette lehetővé a hatékony támadásépítést, így igazából nem is nagyon tették próbára a – csak stabil alapjátékot mutató, sáncmunkában jobb – vendégek tudását. A szezon utolsó idegenbeli mérkőzésére vasárnap Palotára utazik a Kalocsa.

Juhászné Tóth Mária, az Eger edzője: – Örülök a győzelemnek, tartalékjainkkal is simán nyertünk.

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 4. forduló

Kalocsai SE – Agria RC-Eger 0:3 (–15, –18, –24)
Kalocsa, 50 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
Kalocsa: Gál, Stupovszki, Dabis, Vörös, Csintalan, Jánosi. Csere: Zsinka (liberó), Szele A., Oravicz. Edző: Kováts Ágnes
Eger: Petrás, Hajdú, Tóth E., Imreh, Tóth R., Róth. Csere: Nemes (liberó), Szalmási. Edző: Juhászné Tóth Mária

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 14:16, 15:23. 2. játszma: 2:8, 13:16, 16:23. 3. játszma: 5:8, 15:16, 23:21

Az állás 4 forduló után
1. Palota 27 pont (36:26)
2. Eger 26 pont (37:22, 1.681)
3. Veszprém 26 pont (39:24, 1.625)
4. Kalocsa 17 pont (7:47)

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger agria röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492735047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása