Előbb a kupagyőztes BSE-vel, majd a Vasassal szemben maradt alul az NRK-Nyíregyháza a női Magyar Kupa debreceni négyes döntőjében. Éremmel nem, egy élménnyel gazdagabbak lettek a szabolcsi játékosok.

A nyíregyháziak átkozhatták a sorsot, elvégre a fináléba jutásért a címvédő BSE ellen kellett pályára lépniük, amely igazolta, jelenleg a legerősebb együttest alkotja a hazai mezőnyben. A fővárosiak elsőszámú ütőjátékosa, Sándor Renáta nem csupán az NRK-val, hanem a fináléban a Gödöllővel szemben is ipari mennyiségben gyártotta a pontokat, nem csoda, hogy ő és társai emelhették ismét magasba a serleget. Ugyanakkor a Nyíregyháza a bronzmeccsen a Vasastól is kikapott, ami jelen pillanatban megfelel a papírformának. Elvégre a Debrecenben szereplő négy csapat közül három a bajnoki elődöntőben is érdekelt, a kivételt éppen a nyírségiek képezik, akik szerdán a Miskolc elleni párharccal folytatják menetelésüket az 5-8. helyért rendezendő rájátszásban.

„Eleve nem lehettek vérmes reményeink, külön balszerencse, hogy Sándor Renáta az ellenünk vívott mérkőzésen még jobban teljesített, mint a döntőben, ez nagyban hozzájárult a BSE sikeréhez, egyben végső győzelméhez – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK-Nyíregyháza edzője. – Azt kell mondjam, a négy közé jutással elértük a kupasorozattal kapcsolatban megfogalmazott célt, az erőviszonyokat figyelembe véve ennél többet aligha várhattunk. Az Újpesttel vívott bajnoki párharcban a csapat önmagát múlta felül, nem mi számítottunk esélyesnek, és bár vesztettünk, a társaság kihozta magából a legtöbbet. Ez a Debrecenben játszott két találkozó már kicsit sok volt. A fiatalok most még nem képesek folyamatosan azonos hőfokon produkálni, ami életkori sajátosság, de nem történt tragédia, ebből is tanultunk. Megyünk tovább, egyébként sem rágódhatunk a múlton, annál is inkább mivel nyakunkon a következő feladat.”

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda magyar kupa nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322733931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása