A női Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén a BSE-FCSM 3:0-ra nyert az Albrecht-Miskolci VSC-MISI otthonában. A fővárosiak ezzel megnyerték a párharcot, és bejutottak a legjobb négy közé. A meccs videóösszefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Emlékeztetőül

A találkozó elején lelkesen és jól kezdett a hazai csapat. Rédei Liána vezérletével az első technikai időnél csak két pont volt az együttesek között (6:8), és ez a következő kötelező pihenőig sem változott (14:16). A miskolciak nyitásainál szenvedtek a fővárosiak, a mentéseik messze nem úgy sikerültek, ahogyan szerették volna. Pedig a hazaiak négy nyitást is elrontottak ebben a játékrészben, ám ennek ellenére Kovács Edina két gyönyörű bombája után 20:20 állt az eredményjelzőn. Ezután több pontot már nem szerzett a Miskolc, pontosabb hajrájával a BSE hozta a nyitó játszmát.

A második felvonásban nagyon odatették magukat a budapestiek, a védekezésük is szépen összeállt, és ütőerőben messze a hazaiak fölé nőttek (2:8). A BSE-nél Sándor Renáta kitűnően játszott, szinte minden ütése után pont került csapata neve mellé (5:16). Ez a tendencia a szett végéig nem változott, a borsodi együttes erejéből, ügyességéből csupán rövid felvillanásokra futotta.

A harmadik játszma elején Sándor Renáta ismét szétbombázta a hazaiak térfelét, keresték is szorgalmasan társai számára az ütőpozíciót. Mindeközben az MVSC sem maradt adós a pontgyűjtéssel, az első technikainál még csak 6:8 volt az állás. Rövid szünetet követően 9:8-ra még feljöttek a vendéglátók, de ettől kezdve fokozatosan eltávolodott ellenfelétől a BSE, és miként arra előzetesen számítani lehetett, játszmaveszteség nélkül hozta a párharcot, és jutott az elődöntőbe. A Miskolc az 5-8. helyért folytathatja a rájátszást.

Extraliga, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Albrecht-Miskolci VSC-MISI – BSE-FCSM 0:3 (–20, –11, –15)
Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Miskolc: Mosonyi 3, Leidgeb 4, Rédei 2, Kovács E. 11, Szajkó 4, Szabó B. 2. Csere: Nagy Zs. (liberó), Oláh Cs. 2, Sitkey 2. Edző: Toma Sándor
BSE: Horváth A. 8, Tóthné 5, Gudmann 2, Sándor R. 23, Hackl 10, Kötél D. 4. Csere: Tóth A. (liberó), Szűcs K. 1, Gregori 1. Edző: Hollósy László

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a BSE javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor: – Az első játszma után nem gondoltam, hogy így leállunk. Örültem annak, hogy azok a cserejátékosok, akik a harmadik játszmában szóhoz jutottak, felszívták magukat, és önmagukhoz képest jól teljesítettek.
Hollósy László: – Gratulálok Toma Sándor kollégámnak, és játékosainak. Azt hiszem, hogy ez a fiatal együttes okoz még meglepetéseket az Extraligában.

(forrás: minap.hu, Borsod Online)

Címkék: miskolc röplabda bse extraliga mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232711727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása