A decemberi utolsó, sikeres selejtezőforduló után immár az elődöntőben voltak érdekeltek az Országos Gyermek Bajnokságban szereplő egri fiúk. A szombaton, Nyíregyházán megrendezett torna jól indult az Eszterházy Gyakorlóiskola fiatal röplabdázói számára, hiszen a házigazdákat 3:1-re legyőzték.

Bár a játékon már itt érződött a több mint két hónapos kihagyás, de a következő, Dunaferr elleni, játszmagyőzelem nélküli vereség nem erre volt fogható. Az ellenfél nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező, idősebb és rutinosabb játékosai fegyelmezett sáncukkal sokszor esélyt sem adtak a támadóknak, mezőnymunkájukon pedig látható volt a rengeteg gyakorlás. Az utolsó mérkőzésen a Kunhegyes visszavágott az egri fiúknak a selejtezőben elszenvedett vereségekért, mivel nyitásaik pontos fogadása rendre gondot okozott az egrieknek, akik így nagyon kiszámítható támadójátékra voltak csak képesek. Az első fordulót követően jelenleg a csoport harmadik, de még hatos döntőbe jutást érő pozíciójából várhatják a hevesiek a március eleji folytatást, bízva a csoporton belüli előrelépésben.

Eszterházy Gyakorlóiskola: Mákos Attila, Pintér Vencel, Varga Gergő, Kókai Csanád, Mező Adrián, Nagy Bendegúz, Pál Dominik, Ráki Dániel, Ráki Patrik, Somogyi László

Az Eszterházy Gyakorlóiskola megyei felnőtt bajnokságban szereplő csapata számára is folytatódtak a küzdelmek a főiskola Leányka úti csarnokában. Az őszi forduló után első helyen álló gárda az Egerszólát, majd a Gyöngyösi Sportiskolát egyaránt 2:0-ra legyőzve hangolt a csoport rangadójára, az Eszterházy Főiskola csapata ellen. A találkozó végig kiélezetten alakult, rendkívül izgalmas és látványos labdamenetek közepette csupán a harmadik játszmában dőlt el az egyénileg jóval magasabban jegyzett, Extraligában és felnőtt NB II-ben edződő játékosokból álló főiskolások javára. A megnyert játszma ugyanakkor jól jött a fiataloknak, akik ennek köszönhetően az itteni kvartettből csoportelsőként kerültek az áprilisi négyes döntőbe.

 

Eszterházy Gyakorlóiskola: Hetényi Gergely, Dén Zoltán, Trizna Bence, Széphegyi Márk, Pliska Roland, Kovács Domicián, Csontos László, Kerek Attila, Stefán Richárd, Kovács Bence, Árvai Péter, Csengeri Gergely, Kovács Ábrahám

Vincze Tamás, edző: – A fiatalok gyengébbre sikerült szombati napja után jó volt látni középiskolásaink főiskolások elleni mérkőzését. Valószínűleg nem játszott még két egri férfi csapat ilyen izgalmas és helyenként kifejezetten színvonalas mérkőzést városunkban. A főiskolás bajnokságra sok sikert kívánok a fordulót megérdemelten megnyerő hallgatóknak és egyben gratulálok csapatomnak a csoportelsőséghez.

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr882663151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása