Az újonc Szolnoki Főiskola RK-SI megint nagy bravúrt hajtott végre, hiszen hazai pályán 3:1-re nyert az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellen a női NB I 1-4. helyéért rendezett középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában. Képgaléria itt! Ez a siker is kevés volt azonban az osztályozót jelentő második hely megszerzéséhez, hiszen a szolnokiak rosszabb játszmaarányuk miatt a Kaposvár mögé szorultak a tabellán.

A Kaposvár győzelmének ismeretével lépett pályára az Extraligába már feljutott Miskolc, és az osztályozóról lemaradt újonc Szolnok. A mérkőzést ennek megfelelően két nyugodt csapat kezdte, felváltva estek a pontok, s ha néha egyik csapat elhúzott, akkor a másik rögtön reagált és behozta lemaradását. Míg Toma Sándor többet cserélt, variációkat próbált csapatával, készülve a magasabb osztálybeli megmérettetésre, addig Gulyás Ferenc ragaszkodott a jól bevált kezdőhatoshoz. A második technikai szünetre a hazaiak kétpontos előnnyel érkeztek, és ezt meg is tudták tartani Karakas ponterős játékával illetve Kun jó nyitásaival (1:0).

A második szettet magabiztosabban játszotta végig a Szolnok. A sok cserétől és a különböző variációktól a borsodiak játéka töredezettebb lett (2:0). A további két játszmában már erősebb felállásban játszott a listavezető, szinte állandóan döntetlen körüli volt az állás. Egyet nyert a vendég, egyet a házigazda így kialakult a 3:1-es hazai győzelem. A Szolnok szépen búcsúzott a középszakasztól, hiszen nyert, a Miskolc pedig eredményesen, hiszen visszajutott az élvonalba!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 6. (utolsó) forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:1 (22, 17, –23, 23)
Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Adler, Nagy P.
Szolnok: Illésné, Karakas, Nagy B., Szigediné, Kun B., Nyári V. Csere: Hegedűs A. Edző: Gulyás Ferenc
Miskolc: Rédei, Kovács E., Szajkó, Oláh Cs., Leidgeb, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Mosonyi, Kiss V., Csarkó, Kuremszki. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:14, 24:21. 2. játszma: 4:1, 14:10, 22:14 3. játszma: 1:4, 10:10, 21:21. 4. játszma: 7:3, 15:16, 22:22

Címkék: miskolc szolnok röplabda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712644900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása