Újabb sikerével nagy lépést tehetne az első hely megőrzéséért a Company Nyelviskola-Veszprémi RC a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszában. A bakonyiak ezen a hétvégén csak egyszer lépnek pályára, szombat délután a MAFC otthonában játszanak.

A Veszprém jelenleg hét ponttal vezeti csoportját, mögötte a Csepel hat, majd a Dág és a MAFC egyaránt négy-négy ponttal rendelkezik. „Nagyon fontos találkozó vár ránk a MAFC otthonában, győzelem esetén ugyanis biztosíthatjuk az ötödik helyünket – hangsúlyozta Nyári Sándor, a bakonyiak mestere. – Az elmúlt héten, valamint a mostani hét első felében kemény fizikai terhelést kaptak a srácok, de természetesen csütörtöktől már a labdás gyakorlásokat is szem előtt tartottuk.”

A tréner kissé keserű szájízzel mondta, lassan hozzászokik, hogy a fontos meccseken mindig számolnia kell egy-egy hiányzóval. „Ezúttal feltételezhetően Seck György nem tarthat velünk, aki ugyan mindent elkövetett, ám munkahelyi elfoglaltságai miatt mégsem számíthatok rá – mondta a tréner. – Jó hír, hogy Cziczó Gábor térdhajlati sérülése szépen javul és edzésbe állt, és a síelő Puspán Balázs és Horváth Ádám is hazatért.”

A férfi NB I 10-14. helyéért zajló középszakaszában a Sümegi RE ezúttal Nyíregyházára utazik. Meglehetősen szokatlan időpontra, vasárnap 20 órára van kiírva a találkozó, amely azonban minden valószínűség szerint még ennél is később kezdődik, ugyanis nehezen elképzelhető, hogy a 18 óra 30 perckor rajtoló NRK-Nyíregyháza–Vasas női meccs 45 perc alatt véget ér... Markó Gábor, a Sümeg játékos-edzője megjegyezte, jelezték a szövetség felé, hogy a Nyíregyháza igen barátságtalan időpontra írta ki a bajnokit, azonban választ nem kaptak a felvetésükre. „Hiába kértük a Nyíregyházát a változtatásra, kérésünk süket fülekre talált. Bízom benne, győzelemmel vigasztalódunk – mondta Markó Gábor. – Két azonos képességű alakulat csatázik majd, csupán a pillanatnyi forma dönthet kettőnk között. Koós Krisztián munkahelyi elfoglaltság miatt nem utazik velünk, de a csapat többi tagja rendelkezésemre áll.”

Nyíregyházáról Sümeg körülbelül öt és fél óra autóval. Az, hogy vasárnap 20 órakor kezdődik a bajnoki, azt jelenti, hogy a vendégek tíz óránál előbb semmiképp nem tudnak hazaindulni. Vagyis leghamarabb fél négyre ér vissza a csapat. Markó Gábor hozzátette, profi játékos híján a vasárnapi ütközet miatt másnapra legtöbbjük kénytelen volt szabadságot kérni munkahelyén.

A női NB I-ben újabb duplaforduló vár a Veszprémi Egyetemi SC-re. A hölgyek az 5-8. helyért zajló középszakaszban érdekeltek. „A kiesés elkerülése szempontjából két igen fontos találkozón kell bizonyítanunk – mondta Oláh János, az együttes mestere. – Pénteken 18 órakor hazai pályán a Palotát fogadjuk, majd vasárnap Kalocsára utazunk. Mondhatni, mindkét összecsapáson kötelező a siker. A feladó, Tobak Eszter külföldön tartózkodik, ezért őt az Ajkáról leigazolt Kelemen Tímea helyettesítheti. Bízom benne, hogy a héten betegeskedő Szelle Dóra és Telek Nikolett is rendbe jön és vállalni tudja a játékot.”

(forrás: Veszprém megyei Hírlap)

Címkék: veszprém röplabda sümeg extraliga vrc vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42637626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása