Két vereséggel zárta a hétvégét a Debreceni EAC a férfi NB I 10-14. helyéért zajló középszakaszában. A hajdúságiak a harmadik fordulóban a Kodolányi otthonában, a negyedik körben pedig saját csarnokukban, a Sümeg ellen kaptak ki, így meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

A Szolnok szombaton és vasárnap is hazai környezetben lépett pályára. Az első ellenfél a Nyíregyháza volt, amely Sümegen bravúros győzelemmel (3:1) indította az évet. A rutinos együttesnek számító szabolcsiak ezúttal is igazolták jó formájukat, hiszen szoros küzdelemben megnyerték az első játszmát. A hazaiakból láthatóan sokat kivett a csütörtöki, Szeged elleni győztes Magyar Kupa-mérkőzés, ezúttal visszafogottabban mozogtak. A második és a harmadik szett sikerének köszönhetően fordítottak a szolnokiak, de a vendégek nem adták fel, s nagy erőket mozgósítva kiharcolták a döntő játszmát. Ekkor azonban elfogyott az erejük, így a küzdelmes meccsen 3:2-re, megérdemelten nyert a Szolnok.

Másnap a papírforma szerint könnyebb összecsapás várt az együttesre a székesfehérvári Kodolányi ellen. A hazaiak nem is okoztak csalódást, a szombati görcsös játék után immár felszabadultan 3:0-ra győztek. A látogatók gyengén kezdtek. Az első szettben nem sikerült felvenniük a Szolnok játékának ritmusát, erőtlen támadások és pontatlan mezőnymunka jellemezte a Kodolányit. A második szettre összeszedték magukat a fehérváriak, de ez csak a szoros eredményre volt elegendő (25:23). A harmadik, s mint kiderült, egyben utolsó szett az elsőhöz hasonlított.

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért

3. forduló
Kodolányi-Masita FRKE – Debreceni EAC 3:1 (–19, 22, 24, 15)
Szolnoki Főiskola RK-SI – Nyíregyházi FRK 3:2 (–22, 22, 23, –18, 6)

4. forduló
Szolnoki Főiskola RK-SI – Kodolányi-Masita FRKE 3:0 (15, 23, 15)
Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Szolnok: Rása G., Tarjányi, Csépke, Kovács S., Rása A., Bodonyi. Csere: Gulyás F. (liberó), Bede, Szöllősi, Tóth I. Edző: Juhász György
Kodolányi: Takács, Neukum, Deli, Nagy B., Popovits, Halász. Csere: Csizmadi (liberó), Büki, Magó, Marosi. Edző: Nagy Róbert

Debreceni EAC – Sümegi RE 0:3 (–17, –19, –21)

Az állás
10. Szolnok 27 pont (38:23, 16 mérkőzés)
11. Sümeg 24 pont (31:26, 16 mérkőzés)
12. Nyíregyháza 20 pont (24:35, 15 mérkőzés)
13. Kodolányi 19 pont (17:41, 16 mérkőzés)
14. Debrecen 18 pont (13:45, 16 mérkőzés)

(forrás: szoljon.hu, fehervarvolley.hu)

Címkék: debrecen nyíregyháza szolnok röplabda fehérvár sümeg kodolányi deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152613018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása