Már megint Dunaferr–Kazincbarcika... Lehet, hogy kezd unalmassá válni, de bizonyára ezúttal is remek meccs lesz a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. Az alsóházban a Veszprém idegenben, a Dág otthon folytathatja jó sorozatát, az NB I-ből való kiesés ellen menekülő Kodolányi és Debrecen egymás ellen játszik, a Kaposvár pedig ismét Ausztriába, ezúttal Mózer Zoltán együtteséhez látogat. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

DUNAFERR SE – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(Január 22. szombat, 16 óra)
A változatosság kedvéért ismét Dunaferr–Kazincbarcika! Egy cseppet sem unják egymást még a csapatok, valószínűleg... Az hagyján, hogy a bajnoki alapszakasz után a középszakaszban is kétszer találkoznak, de a Magyar Kupa-negyeddöntőben is megmérkőznek egymással oda-vissza alapon. Ezek után senki ne csodálkozzon, ha ezek az egyébként remek rangadók egyszerűen leértékelődnek. Dunaújvárosban még nem tudott nyerni a Vegyész ebben a szezonban, és lehet, hogy most sem fog, hiszen szerdán és pénteken is ennyit buszozni, ez valószínűleg nincs túl jó hatással a sporttevékenységre!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

A Kaposvár–Kecskemét mérkőzést február 20-án, vasárnap rendezik.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 3. forduló

HPQ-SZEGEDI RSE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Január 21. péntek, 18 óra)
Csütörtök este Magyar Kupa-meccs Szolnokon, pénteken pedig már bajnoki a Veszprém ellen, nem biztos, hogy jót tesz az egyébként is nehéz helyzetben lévő szegedieknek ez a duplázás. Ettől függetlenül persze hazai pályán nem kell feltartott kézzel pályára lépniük a csongrádiaknak, akik az eddigi egyetlen középszakasz-meccsüket 3:0-ra elvesztették a MAFC ellen, tehát ha nem akarnak kiesni, sürgősen el kell kezdeniük a pontgyűjtögetést, de párosával! A veszprémiek az alapszakaszban mindkétszer elgyőzték a Szegedet, nyilván most is erre készülnek, pláne mert két sikerrel kezdték a középszakaszt a Csepel ellen. Vékony jégen táncoltak a bakonyiak, megkockáztatjuk, hogy a fővárosiaknak mindkét alkalommal volt esélyük a győzelemre, de a Veszprém korábban annyiszor bukott már szoros helyzetben, annyiszor volt már szerencsétlen és peches, hogy a sors ezzel bőven tartozott a csapatnak. Meglátjuk, pénteken ki mellé áll...

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 2:3

DÁGI KSE – CSEPEL
(Január 21. péntek, 18 óra)
Nagyon jól fogalmazott Tamás Zoltán a Csepel edzője a veszprémi vereség után, amikor azt mondta, hogy együttese képtelen rangadókat nyerni, képtelen átlépni a saját árnyékát. Az alapszakaszban a Sümeg ellen kétszer, a Szolnok ellen egyszer azért összejött a győzelem, de ebben a Veszprém elleni párharcban is sokkal több volt a csepeliek számára. Az első meccs első játszmáját megnyerték, aztán a másodikat is behúzhatták volna, de a szoros hajrát ekkor már nem bírták, így a minimális két ponttal vesztettek, s végül 3:1-re kikaptak. Pedig ki tudja, hogy a bakonyiak 0:2-ről is képesek lettek volna fordítani?! Az idegenbeli meccsen 2:0-s Veszprém-vezetés után szépített a Csepel, amely a negyedik szettben is jelentős előnyben volt, de 16:11-ről egyenlített a házigazda, majd szoros csatában lezárta a periódust, így ezt a találkozót is 3:1-re bukták a fővárosiak. A továbbra is veretlen Dág otthonában sem lesz könnyebb dolguk, sőt! Minden sorozat megszakad egyszer, a dágiak sem lesznek mindig hibátlanok, de a két együttes eddigi teljesítménye alapján nem találunk olyan észérvet, amely a vendégek mellett szólna. Egy meglepetés-győzelemhez persze nem kellene érvek és indokok...

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Szabadnapos: MAFC-BME-Mapei

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. Veszprém 4 pont (6:2, 2 mérkőzés)
2. MAFC 3 pont (4:3, 2 mérkőzés)
3. Dág 2 pont (3:1, 1 mérkőzés)
4. Csepel 2 pont (2:6, 2 mérkőzés)
5. Szeged 1 pont (0:3, 1 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 3. forduló

KODOLÁNYI-MASITA FRKE – DEBRECENI EAC
(Január 22. szombat, 11 óra)
Egyrészt bőven van még matematikai esélye a bennmaradásra mindkét csapatnak, másrészt a tabellát elnézve a két együttes közül minden bizonnyal a legjobb esetben is csak egy menekülhet meg. Eddig a fehérváriak és a hajdúságiak is elég gyatrán szerepelnek, de hazai pályán mindenképpen a Kodolányi az esélyesebb, annál is inkább, hiszen ezt a fontos meccset is sikerült kiírniuk délelőtt 11 órára, így a debrecenieknek hajnalban kell elindulniuk, ami nyilván nem fokozza, inkább visszaveti a teljesítményüket.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK
(Január 22. szombat, 18 óra)
Már eddig is nagy csatákat vívott egymással ez a két csapat a jelenlegi szezonban, és mivel a nyírségiek a múlt héten a Sümeg otthonában is győzni tudtak, most sem számítanak esélytelennek, ha a legjobb összeállításukban játszanak.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

Szabadnapos: Sümegi RE

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. Szolnok 23 pont (32:21, 14 mérkőzés)
2. Sümeg 22 pont (28:26, 15 mérkőzés)
3. Nyíregyháza 19 pont (22:32, 14 mérkőzés)
4. Kodolányi 16 pont (14:37, 14 mérkőzés)
5. Debrecen 16 pont (12:39, 14 mérkőzés)

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 15. forduló

HYPO TIROL INNSBRUCK (osztrák) – FINO-KAPOSVÁR
(Január 22. szombat, 19 óra)
Jó formában van a Kaposvár, hiszen győzött Bécsben, majd szettet nyert a Bled otthonában, egyedül a Dunaferr elleni siker árnyalja némileg a képet, amely meglepően szorosra sikeredett. Az osztrákok éppen fordított utat járnak be mostanság, hiszen előbb a Bajnokok Ligájából estek ki úgy, hogy a sorsdöntő mérkőzést odahaza bukták el 3:0-ra a belga bajnok ellen, majd a Közép-európai Ligában is vesztettek, méghozzá a horvát OK Mladost Marina Kastela otthonában. Ezzel együtt is Mózer Zoltán csapata az esélyes, de a somogyiaknak is lehet keresnivalójuk!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212599907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.01.20. 17:20:35

Igen, igen, igen!!! Na végre egy olyan játéknap, amikor nem játszunk és az utánpótlást se kell sehová vinni és lehet menni Újvárosba meccset nézni! Ott a helyem, nem vitás!!! Már alig várom! :-)
süti beállítások módosítása