Bár már 2:0-ra is vezetett, végül csak hatalmas, ötszettes csatában győzte le a Vasas Duna Autó Óbuda együttesét a házigazda TEVA-Gödöllői RC a női Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. Az első és a második játszma gyengébb játéka után – a rengeteg rossz nyitást leszámítva – jó mérkőzést láthatott a publikum, és a végén az izgalmakból sem volt hiány.

Ellentétes előjelekkel készülhetett a középszakasz második fordulójára a Gödöllő és a Vasas, hiszen míg a hazaiak szoros meccsen kikaptak a BSE-től, addig a fővárosiak ötjátszmás érkőzésen győzték le az NRK-Nyíregyházát. A fővárosiaknál Oláh Vivien és Szalma Alexandra mellett ezúttal még egy ütőjátékos hiányzott, Lakatos Enikő betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Gödöllői oldalon a sérülése után lábadozó liberó, Berze Zsófia volt az egyetlen hiányzó.

A pénteken parádézó Szakmáry Gréta pontjával kezdődött a találkozó, majd nem sokkal később őt blokkolta Nagy Eszter. Sok hibával kezdtek a csapatok, az első technikainál Kriegel Zsófia pontja után 8:5-ös hazai vezetést jegyezhettünk fel. Dékány Bernadett rossz nyitrásfogadása után a továbbra is eltiltását töltő Vasas-edzőt, Jókay Zoltánt helyettesítő Kőnig Gábor időt kért (9:5), Miklai Zsanett jó nyitásaival pedig azonnal közelebb zárkózott a fővárosi együttes. Sokat hibázott a hazai csapat, ezért a jó megoldásai ellenére sem tudott jelentősen ellépni ellenfelétől (14:12).

A második kötelező pihenőnél Jókay Zoltána lelátóról bekialbálva igyekezett instruálni játékosait, ám ennek ellenére 18:13-nál Kőnig Gábornak ismét időt kellett kérnie. Milovits Júlia áttett labdájával kapaszkodott a Vasas, de Takács Zsófia hibája után már néggyel, majd öttel is vezetett a végjátékban a hazai Gödöllő. Lutter Liza váltotta Milovitsot feladóposzton (22:18), ám egy labdamenet múlva jött is a visszacsere. Miklai blokkolt gyönyörűen, Deme Gábor pedig kénytelen volt másodszor is időt kérni (23:20), ezután Milovits hibája zárta a szettet (25:20, 1:0).

Vitatott labával jutott kétpontos előnyhöz a Vasas a második szett elején (2:4), de Nagy Eszter szervarontása hamar visszahozta a Gödöllőt egypontos távolságra. Továbbra is a jó megoldások és a kapitális hibák váltották egymást, az első kötelező pihenőre a Vasas mehetett kétpontos előnnyel. Ezúttal is a centerek tartották a lelket vendégcsapatban, nemcsak blokkban, támadásban is ők voltak a legeredményesebbek, mivel az óbudaiak ütői csődöt mondtak. Merkószki Tünde pontjával vezetett először a házigazda (10:9), majd hamarosan Kőnig Gábor időt kért. Nemcsak a csapatok, a játékvezetők is hibáztak – úgy látszik nekik sem tett jót a téli pihenő. Volt, hogy egy Gödöllőnek ítélt pontnál még Deme Gábor is elismerte, hogy semmi szabálytalan nem történt az ellenfél térfelén, ez azonban a végkimenetelen mit sem változtatott... Lévai Vivien érkezett nyitni Horváth Gabriella helyett, ám a fiatal játékos ezúttal a hálóig sem szervált el!

Németh Zsuzsanna ütött outra, a bírók szerint blokk nélkül – ezúttal Deme Gáboron volt a vitatkozás sora, ám a második technikaihoz 14:16-tal érkezett csapata. Néhány labdamenettel később Széles üthetett blokk nélkül, ezzel pedig fordított a házigazda (17:16)! Hullámzó volt a játék, Németh majdnem széttörte az antennát, ám a pontot a Gödöllő kapta. Jókay a lelátóról pörölt Demével, miközben csapata jó úton haladt az újabb szettvesztés felé (19:16). De hogy ez a játszma még nincs lefutva, azt Miklai bizonyította – remekül sáncolta Némethet, így ismét egy pontra zárkózott a vendégcsapat (19:18). Kriegel Éva áttett labdája esett le a Vasas térfelén, majd Milovits sáncolt pontot érően. Széles Petra jó nyitásai tovább mélyítették a gödröt a két együttes között, és bár a Vasas erejéből még egy felzárkózásra futotta, ezt a szettet is a hazaiak nyerték (25:23, 2:0).

A harmadik játszmára váltott a Vasas: Takács Zsófia visszament eredeti posztjára, feladó-átlóba, míg Horváth Gabriella négyesütőként bizonyíthatott. Az ő ütése jelentette a szett első vendégpontját, majd Dékány Bernadett ütéseivel lépett meg némileg a látogató (6:8). Jelentősen csökkentette hibái számát az óbudai együttes, Deme Gábor időt is kért (8:12). Csapatán ez sem segített, ebben az időszakban úgy tűnt, a Vasasnak minden sikerül, és a második technikaihoz magabiztos előnnyel érkezett (10:16). Szűcs Zsuzsanna váltotta Némethet, ám az első szettet átalvó, de mostanra a meccsbe bekapcsolódó Dékány tizenötödik pontjával már hét egység volt a csapatok között a különbség (12:19). Horváth blokkjáról esett rá a labda a már pályán kívül hasaló Széles Petra hátára – ez a labdamenet kiválóan jellemezte az egész játszmát, hiszen az egyik csapatnak minden bejött, míg a másiknak semmi: 22:12-nél a vendégszurkolók kiszámolhatták a hazaiakat. Sima lett a vége, szépített a Vasas (13:25, 1:2).

A negyedik etap váltott pontszerzéssel indult, a Vasasban ezúttal Takács ébredt fel téli álmából, ő hozta a pontokat a vendégeknek, míg hazai oldalon Kriegel Zsófia jeleskedett támadásban. Két Horváth-ponttal kettővel vezetett a vendég együttes a technikainál, majd Takács előbb jó megoldást választott, majd hibázott gyorsan kettőt, ezzel zárkózott a Gödöllő. Ismét Takács Zsófia volt a főszereplő, Szakmáryt sáncolta, Deme Gábor pedig időt kért (9:14). A technikai után tartotta előnyét a fővárosi csapat, a játék színvonala sokkal magasabb volt, mint a találkozó elején – egyedül a rengeteg rontott szerva volt némileg zavaró. Kriegel Zsófia rossz fogadása után Deme Gábor ismét időkérésre kényszerült (15:20), majd hamarosan Kőnig Gábor is követte példáját (17:20), mert csapata kicsit szétesett. Nagy Eszter gyönyörűen blokkolta Szakmáryt, majd Takács ütése hullott le a sánc mögé, így már öt egység volt a Vasas előnye (17:22). Hamarosan be is teljesült a két csapat végzete, Dékány rövidre zárta a szettet – következhetett a döntő felvonás (19:25, 2:2)!

Tehát nem szakadt meg a hagyomány, a középszakasz felsőházának negyedik meccse is ötszettes küzdelembe torkollott!

Kriegel Zsófia nyitott a hálóba, majd Nagy Eszter jó sánca után Dékány püfölt a háló kezepébe egy megoldhatatlan labdát. Takács javított, majd Németh kezéről pattant messzire Nagy szervája (1:4). Széles Petra ütött szélről, Miklai kétszer is centerből válaszolt, Deme Gábor időt kért. Kriegel Zsófia satuzta le Miklait, Dékány szélső bombájára Merkószki válaszolt középről, majd Szakmáry nyitott ászt – zárkózott a Gödöllő, Kőnig Gábor még a fordulás előtt időt kért (5:7). Miklai szélesre vágott egy hátul egylábat, Horváth viszont gyönyörűen ütött keresztbe, így a szünetnél kettővel vezettek a vendégek. Németh köszönt be, majd Horváth ütött legalább háromméteres outot – Kőnig ismét időt kért, mert a hazai együttes egyenlített (8:8). Dékány tett arról, hogy a vezetést ne vegye át a hazai csapat, majd Milovits ászértékű nyitása után Deme Gábor nyomta meg a jelzőcsengőt. Németh ismét eredményes volt, majd egy hosszabb labdamenetet Takács fejezett be pontosan. Ismét a vendégek csapatkapitánya ütött pontot, amelyre Széles Petra válaszolt. Szoros volt a vége, Nagy Eszter kezéről outra csorgott a labda, a csarnokban pedig remek hangulat kerekedett! Milovits adott rossz labdát Takácsnak, majd hátsósorosként átnyúlt, így már a Gödöllő vezetett! Lévai ért bele fölöslegesen egy hosszú labdába, majd Dékány próbálta menteni a menthetőt, ám Széles Petra pontjával győzött a hazai csapat (15:13, 3:2)!

A mérkőzés legjobbja
A vasárnap esti találkozón szinte minden játékos teljesítménye ingadozó volt, a mély hullámvölgyeket nagy hullámhegyek követték. A legkiegyensúlyozottabban talán Széles Petra játszott, így ő érdemli meg a mérkőzés legjobbja címet! Hazai részről rajta kívül Szakmáry Gréta és Lékó Lilla teljesített még jól. Vendég oldalon az első két szett játéka értkelhetetlen volt, csak a centerek tartották valamennyire meccsben a Vasast. A harmadik etaptól kezdődően Dékány Bernadett és Takács Zsófia is javult, ám ezúttal ez is kevésnek bizonyult a rendkívül lelkesen és elszántan játszó hazaiakkal szemben.

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Duna Autó Óbuda 3:2 (20, 23, –13, –19, 13)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
Gödöllő: Kriegel É. 9, Szakmáry 14, Széles 13, Kriegel Zs. 10, Németh Zs. 7, Merkószki 6. Cs: Lékó (liberó), Szűcs Zs., Tóth L. Edző: Deme Gábor
Vasas: Milovits 7, Miklai 12, Takács 14, Horváth G. 8, Nagy E. 11, Dékány 22. Cs: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L. Edző: Kőnig Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:3, 9:5, 11:10, 15:12, 18:13, 22:18. 2. játszma: 6:7, 10:9, 14:16, 19:16, 23:19. 3. játszma: 4:7, 7:10, 10:16, 12:19, 12:22. 4. játszma: 6:8, 9:12, 11:16, 15:20. 5. játszma: 1:3, 2:6, 6:8, 8:10, 12:12, 14:12

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: - Ezúttal mellénk állt a szerencse. Iszonyatosan kemény ez a bajnokság.
Kőnig Gábor: - Azzal, hogy felálltunk 0:2-ről, nagy dolgot műveltünk. Aztán az ötödik szettben, amikor elvben a legkevesebbet lehet hibázni, nyert helyzetből buktunk el.

Címkék: röplabda gödöllő vasas extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562588721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása